Thursday, May 27, 2010

Semi Final Thomas Cup 2010

Tgk pic kt atas tuh, sure u allz tau per yg nk aku story mory kan. Ekekeke. Wpon dh agk lm gak berlalu, tp aku msh bsmgt nk story gak! Keterbatasan waktu (ceh ayat...) membuatkn aku xsmpt nk post cite terbaru. Sng cite bz lah! Dari hari ke sehari nk ngadap blog nih, tp cam xsmpt jer. Pnt pon yer kot. So aku rs cam lom la lwt sgt pon kan. Hehehe.
Aku, somi & anak g ke Stadium Putra Bkt Jalil pd 14/05/2010. Tiket awl2 somi aku dh beli wpon ms tu xtentu pon lg Msia msuk semi final. Dgn hrg tiket yg tertera spt yg di atas, aku & keluarga somi dptlah tgk Msia main utk semi final mlwn China.

 
Gaya nih Mak Su Ella yg ajar! Yg nih pic2 anak dara aku sblm kua dr umah pg tuh. Ni pon Umi pksa bgn. Hehehe. Bekfes dulu kt McD. Aku tingin sgt nk bekfes kt McD. Tp bl dh rs skali, erm.. Aku dh xtingin lg dh. Muak!!!!

Tomel lah anak Umi! Ready to go..

Dlm kol 3 lbh kami dh msuk stadium. Ms nih adik ipar Zerol ngan Jaja, kak ipar Kak Long ngan Abg Long serta anak2nya lom smpai lg. So dptlak aku & kakak ipar, Kak Ita & Abg Jurie menyaksikan Taufik Hidayat main. Ms ni dorg lwn Japan. Erm, riuh stadium msg2 skg Japan. Tp fan Indonesia mmg ramai glr!!! Ada sorg pakcik tu fan Indon, aku naik nk guling2 tgk pakcik tu menari2 bl Indon dpt point! Hahaha. Dgn bajunya yg unik. Aduh pakcik oii..
 
Maaflah yer! Dgn kamera yg x bgtu nk canggih, so pic agk blur. Almaklum bkn gna kamera cam jurugambar tuh.. Mn la aku mampu nk belikan.. (ayat baik jer).. Tak mcm kamera adik ipar tuh, mahal, leh zoom dgn clear.. Kan.. Bl zoom jd la cani.. Tp aku suka tol tgk Taufik main. Cayalah!
 
Masa ni dh smpai dh yg lain2 dr Mlk. Time ni tggu Dato Lee Chong Wei kua. So excited!! Ms nih msg2 sebut2 nm Chong Wei. Gamat stadium! Ngan aku2 pon terjebak. Tu lom lg 1 stadium wat ombak. Aduhh.. Haru!!!! Ngan Datin Rosmah Mansor pon terjebak wat ombak. Hahahaha.

Ms ni dh start dh. Tp China tgglkn Msia jauh sgt. Chong Wei pon xterkejar! Aku mmg salute la, Lin Dan main laju glr! Di mana ader bola tamgkis tu, di situlah dia akn dtg smbut!! Dh terduduk, jatuh, pon msh dpt lg bola tu. Mmg hebat glr Lin Dan. Main pon laju. Geram pon ader!
Msuk double main pon klh, msg2 dh monyok. Org dlm stadium pon dh cam give up. Ader yg blk xmau tgk lg dh. Pon klh gak. Bl Choong Han main, aku tgk cam xder hrpn, aku pon wat2 kua g toilet. Bl msuk aku tgk jauh mata Msia ngan China, aku kua lg. Xsgup dh nk tgk. Aku jln2 kt luar tgk2 pape yg ptt d smpg cuci mata!! Hahaha. Bl aku msuk lg tgk2 mmg lg brp mata jer Msia akn cnfm kalah!!! Tp xperla, yg pntg dpt tgk Msia main dgn pemain2 yg hebat!


Dptla amik pic Chong Wei ni wpon blur. Aperpon tahniah Chong Wei dh main bsgguh2. Mmg pyh nk saingi Lin Dan. Org2 dlm stadium siap "boo" Lin Dan, bengang py psl. 
 
Ms nih knn2 mls nk tgk Msia main lg. Hampa dh. Sempatlah amik gmbr. Hehehe.
 
Lawa Poyo x aku? Ader aku kesah???? Yg pntg aku happy, puas dpt dtg live plwnn Thomas Cup yg tah bl lg aku dpt tgk di Msia.
Salam...

Monday, May 24, 2010

Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi

Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan

Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Kebahagiaan.. dalam perpisahan..

Friday, May 7, 2010

Kesinambungan Kelas Coklat

Mlm td sementara tggu somi blk krj, aku siap2kan bahan2 utk buat homemade chocolate. Sejak aku amik kelas 3 mggu lalu, aku lum praktis lg buat sendiri. Mula2 excited gak nk buat. Tp separuh jln aku jd malas. Knp tah. Mgkn aku pnt @ mgkn Najla ksygn aku tu mengacau!
Inilah hasilnya. Agak comot sedikit. Aku mengaku mlm td aku buat mcm xikhlas jer. Knp tah. Ker sbb dkt2 nk dtg bln... Hua3... Tp serius, mmg mlm td mood aku swing! Udahnya krj2 mewarna pd mold pon mcm mlpskn batuk di tangga!! Ms tu aku fkr nk cpt siap ajer!
 
Yg ni aku plan nk buat utk souvenier. Sape2 berminat koling2 kay!!
 
Ni jer gambar sempat aku amik. Time amik gmbr ni somi aku dh blk umah dh. Dia pon pelik tgk aku yg serba xkna! Buat coklat bad mood amik gambar bad mood. Sume xkna!! Aku geram tp tah ape yg aku geramkan. Mgkn perubahan hormon kot. Mcm yg aku ckp td. Sindrom PMS!
 
X caya tgk coklat oreo ni. Yg ni aku dh letih give up sgt. Mujurla somi ty nk buat ke x. Ikut aku dh kms dh brg2 nk cuci. Tp siankan somi yg dh ssh2 blikan biskut oreo, aku gagahkan jugak buat. Tp ms mewarna aku buat ala kadar ajer.
Di lain masa aku plan nk buat lg yg lbh baik and aku nk pastikan masa tu mood aku stabil.. Ngeh3...

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails