Friday, December 23, 2011

Selongkar Beg...

Ish.. Ape yg nk diselongkar nih???
Hehehe. Saje je. Aku saje gatal2 nk selongkar beg aku sendiri.
Manelah tau.. Kot dlm beg aku cam sarang tikus!
Salu kite tgk dlm rncgn tv..
Ade segmen selongkar beg artis...
Aku pon nk lah gak jd artiskan.. Takleh ker????
Takleh pon aku lehkan gak.....
Sblm tu.. Jom tgk video selongkar beg Dato' Siti..
Brg dia sure lah xsetaraf ngn brg aku.. Ekekeke...




Ok.. Now.. Jom tgk lak ape ade dlm beg aku yg murah tuh...
Ade wallet, kamera & buku nota...
Ape lain2 lg..
Jom tgk ok!




Atas tu.. Tulah rupenye dlm handbeg aku..
Tak byk pon brg....
Jom tgk ape ade dlm..
Check it out!




Aku mmg bwk sokmo buku2 akaun bank nih.
Wpon di dlmne xdelah wang berjuta2..
Tp sng bile smpn dlm beg..
Sbb kdg2 klu sggh post opis.. Bile teregrak nk smpn duit..
Taklah aku teraba2 crk buku ASB aku.. Hehehe.
Buku akaun ASW2020 Najla pon aku bwk..




Aku WAJIB bwk perfume ke mane2 aje.
Wpon kdg kt umh aku dh sembur perfume..
Takot kang ade bau2 yg xsdp dihidu..
Aku tggl calit saje!
Harum seminggu!!!!!!
Lipstik lak, aku bwk.. Tp kurg pakai..
Salunye aku pakai bile time 'cuti' aje..
Jenjalan pakai mekap sshlah..
Kalau 'cuti' sng sket.. Xyah nk bsoh2 mse wuduk..




Thermometer ni aku mmg standby aje dlm beg.
Takot tetibe Najla dmm ke.
Aku ngn Abi risaukn Najla.
So Abi belikn aku menda ni utk aku gna bile wkt emergency...
Kdg2 bdn Najla pns.. Tu buat aku risau.
Kdg2 Umi dia pon gatal gak nk gna menda alah nih. Huhuhu...
Oklah.. Dh nama pon dlm handbeg.. Mst ade walletkan?
So skrg kite tgk lak ape ade dlm wallet.
Eeee.. Gediknye I....




Haa, amik kau!!!!
Skali gmbr pakwe daa..
Gmbr ni mmg dh lame giler ade dlm wallet aku yg tak berbrand tuh..
Dr sblm aku kawen lg gmbr ni dh wujud..
Cume wallet aje yg bertukar.. Hehehe.
Inilah dia somi ksygn aku.... Encik Azmi!!!!!




Lawa x lawa x????
Hahaha. Inilah dia kad nikah aku & somi.
Tu muke zmn2 pgntn baru...
Jgn ade yg nk gelak2kn aku yea..
Muke korg tu lawa sgt ke dolu2 tuh???
Ade ati nk ktwakn aku.. Huh!
Dgn adenye kad ni.. Snglah aku nk cek in hotel mane2 ngn Abi! Hahaha..
Sape berani cekup????



Ini lak sgl kad2 yg aku ade dlm wallet.
Byk lg sbnrnye...
Tp byk aku dh buang. Semaklah!
Ini antara kad2 yg currently aku gna..
Ariani tu aku dpt mse aku beli 2 helai tdg dia..
Tp la ni xbli pon lg.. Mhl giler arr..
Kalau dh yg simple pon spsg dh RM98.. Lg yg bermanik2 bagai... Erm..
Tak mampu den.. Hahaha..
Pakai ajelah tdg murah yg ade.. Psr tani byk jualkn...




Haa.. Byk giler kad klinik.
Sume ni milik aku & Najla..
Yg klinik gigi tu aku py la..
Najla lom wat kad gigi lg..




IC aku & Mykid Najla..
Muke aku zmn muda2..
Tak igtlah thn bile..
Korg mst nk kata aku lawakn???
Troskn memuji... Aku xksh... Hahaha...
Rasenye ini ajer kot yg ade dlm beg & wallet aku..
Brg2 lain ade gak aku bwk..
Cam wet tissue, lotion dll..
Tp bkn dlm handbeg.. Dlm beg 1 lg!
Hahaha.. Brp byk beg daa...

Wednesday, December 14, 2011

Selamat Pengantin Baru Azhar & Farah

Sblm mjls mule... Sonok bkumpul ramai2..

Mak2 dara.. Tingat zmn lom kawen.. Huhu..

My kazen, Uji mtk aku pakaikan eyeliner..

Uji suh aku tenyeh muke kazen aku yg xreti nk melawa nih... Hahaha..


Muke sblm mekap. Uji suh aku mekapkan aku pon layankan aje. Brg2 sume pinjam org. Aku? No make up  aksesori dlm beg aku!

Dh siap pon. Br la ayu bak kata somi Uji, si Ajib. Anak dara knalah melawa.. Br la ade yg minat. Ekekeke...

Lepak kt umh yg disewa pakcik aku utk kami lepak2... Hehehe... Ni somi ksygn aku.. Ensemkan? Hahaha. Mst korg meluat. Pedulilah.. Somi aku...

Mak & makcik aku yg sorg ni tkg bg2 paper bag utk tetamu...

Uji & sepupu aku yg msh bljr kt Uitm S.Alam, Ashraf...

Ni pengantinnya.. Ngan mak aku...

Berebut atuk!

Kngn bsma pengantin...

Azhar & Farah. Smg bhg smpi akhr hyt.. Amin.
Ahad pas aku mhadiri majlis perkahwinan..
Sepupu aku, Azhar..
Majlis kt Sri Manjung Perak.
Abi plan nk tdo smlm kt Pangkor.
Tp puas dr mggu pas Abi koling2 sume chalet ngn hotel kt sn..
Sume ckp fully booked!
So Abi ckp lenkali la kite pi...
Jdnye dr Manjung blk ari saje ke Klang..
Gmbr2 di atas adlh gmbr sekitar majlis..
Byk sgt leh wat sbb cateringkan..
So mase kami byk dihabiskn dgn lpk2 & mkn!!!!!!


Cuti Sultan Selangor

Kali ni aku nk cite psl ari Senin yg lps.
Olhkrn Ahd adlh Hari Keputeraan Sultan Selangor..
Jdnye cuti dibawa ke ari Senin.
Asalnye Abi plan nk bwk Najla pi Tmn Burung KL.
Tp xjd sbb ade mslh teknikal. Hehehe.
Adik aku, Lini sms. Dia ckp mak ajak pi jln.
So aku ngn Abi yg pg tu otw nk pi bekfes trus wat kptsn.
Kite pi Pst Sains Negara, KL.
Tu pon sbb sblm ni kak ipar ckp best tmpt tu.
Sebbek la pg tu aku pkai baju yg semenggah.
Blk bekfes xsalin baju trus pi umh mak xblk umh dh...
Tu yg Abi jas pakai tshirt biase jer.
Aku of coslah.. Owiz lawa. Hahaha....
Sonok gak kt sn. Jakun sketla sbb pestime kan pi...
Najla dgn Danial lah plg best.
Byk bnda leh wat main wpon sume tu sbnrnye alat utk mguji minda!
Tak mo cite byk.
Jom layan gmbr.. Gmbr ehsan drp kamera adik aku...


Mak, adik aku Lini, Danial & yg ensem tu tentulah Abi. Hehehe.

Syok main nih... Tekanan udara buat bola tu terapung2... Aku tipu budak2 dua ni kata ade magic!

Pening aku.. Sudahnye xdpt jwpn...

Abi khusyuk.. 

Menda ape tah aku pon xpst..

Best dpt bgmbr ngn dinasour. Hehehe...

Ni dlm tmpt pameran dinasour. Nanges budak dua ni.. Takot sgt agknye dgr bunyi dinasour yg kuat tuh..

Pameran robot2... I like dis pic!

I like dis pic too!!!!!! Comel anak Umi!

My princess.. Nur Azyan Najla..

Blk drp Pusat Sains tu..
Mak ajak pi mkn kt Shah Alam.
Mn lg kalau bkn kt Nasi Ayam Pak Mal.
Mak belanja! Hehehe...
Terisilah jgk cuti ari Senin tuh... Best!

Friday, December 9, 2011

Segalanya Pasti

Sehelai Daun Setitis Embun




"Sejak kau tinggalkan diriku...
Aku bagai daun tanpa titis embun
Segala keriangan.. Telah kau bawa jauh...
Yg tertinggal kesan mendalam
Di lubuk rasa terpendam
1000 kehampaan.. Yg tiada penghujungnya...."

Ceritera Jumaat

Assalamulaikum sume..
Rase cam dh lame sgt x bg salam sepenuhnyekan.
Blk2 'salam'.. Blk2 "akum"..
Erm.. Btpa terkadang kite khilaf dgn diri sendiri. Astaghfirullah..
Korg sume cht ke?
Sbnrnye aku xde bnda pon nk share.
Cume nk merapu meraban je di ari Jumaat yg sgt mulia ini.. Hehehe.
Korg tau x?
Pg td, umh aku br ade air, pas dua ari mgalami gangguan.
Aduh, lps seksa rsenye.
Tp igt ye korg, jgn igt aku xmandi ok!
Umh aku ade gna tangki tau.
So ckuplah gna utk mandi, wuduk dll..
Alhamdulillah, syukur nikmat Allah beri.
Pntg sgt air dlm khdpn kitekan?
Aku geram je bile xde air, krj2 umh pon sangkut!
Sinki aku dh kering kontang.
Lom lg ngn bau2 yg dtg dr lauk2 basi. Huh!
Baju lak xdpt nk bsuh. Takot bile gna air sgt, nnt air utk mandi, basuh berak pas buang air bsr lak terbantut!
Tp pg td, Alhamdulillah sumenye bjln lancar.
Wpon air xlah laju mane, ckuplah utk aku bsoh pggn mangkok & baju.
Plg pntg, msk air! stok air msk dh abis, smpi Abi kna beli kt Tesco mlm td.
Sampai licin berkilat aku sental sinki dapur tuh. Hehehe.
So, pg td sume baju aku dh wangi! Bubuh sabun byk2, softener byk2!
Hrpnye cuaca arini ok, xujan.
Bkn ape, nnt xkering lak 'adik2 kecik' aku & Abi. Hahaha!!! Ops, sensored!
Erm, rsenye tu jelah kot yg dpt aku rapukan.
Lenkali nnt klu rjn aku wat entri lain ok.
Almaklum, sjk dh malas ni.. Huhuhu...
Blog pon xrjn nk update...



Wednesday, December 7, 2011

Penawar Duka.. Novelku







Gmbr2 di atas tu di antara novel2 yg aku beli Ahad lps.
Kan ade Pesta Buku Karangkraf mggu pas.
Dr 2-4 Dec 2011.
So aku hy berkesempatan pergi ari Ahad, sbb?
Sbb Ahadkan aku & Abi cuti, xkeje. Hehehe.
Ade lg novel yg aku beli..
Tp aku lupela tajuknye.
Masok arini, br 2 buah yg aku bace.
Dua2 novel wat aku ketawa sekuat2nye.
Dh mcm org giler dh.
Tu yg aku suke tu, happy rasenye.
Tau x, Januari nnt ade lg tau pesta buku.
Dgrnye pesta buku lbh bsr.
Awl2 aku dh infm pd Abi nk pi.
Tentulah dia kna htr.
Wpon dia fed up duk tggu wife dia memilih2..
Dia xsuke pon, dia ttp htr jgk. Tq Abi. Hehehe.
Ahad pas aku cume berhabis RM136.20 je, pas diskaun.
Ade tu smpi RM600, beli novel jer.
Kak ipar pon ade kirim.
Siap bg izin..
"Kalau Zura nk bace, bacelah dlu".
Aduh, aku suke. Syg K.Ngah Lin!!!!!!

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails