Saturday, October 12, 2013

Ujian Diagnostik

Salam kpd semua..
Kali ni aku nk cite psl Ujian Diagnostik.
Amik ko.. Berbelit2 lidah aku nk nyebutnyeee... Susah nau!
Ujian tu diadakn utk penempatan murid Tahun 1 2014..
Ade je skul yg wat awl thn..
Tp Sek Keb Rantau Panjang, Klang wat awl..
Kata cikgu dpn umh.. Sng.. Nk elakkn pembaziran masa tkr2 kelas pd awl thn.
Kalau wat awl nnt msok sek tggl cari anak2 kite kelas mana...
Kebetulan Najla lak xbrp cht... Demam dh ok selsema lak makin teruk..
Sbb tula aku xde paksa dia sgt utk bljr sgt..
Bg dia rehat dan wat latihan gitu2 jer..
Ramai gak jmp kwn2 sek ren dulu2..
Rase dh tua aku ni hehehehe.....
Kat sane sementara tggu anak2 hbs ujian, aku lepak ngn kwn sek ren merangkap kwn sek men juge... Norly Saliana nama dia hehehe...
Wpon dh anak dua.. Ttp vogue & lawa....
Parents sume dgr taklimat ttg Linus dll...
Apepon kptsn ujian Najla nnt aku xksh..
Yg pntg msok sek nnt dia kna bljr sgguh2..
Mgkn dia xsepandai budak2 lain yg mungkin ade yg lbh bijak...
Tp aku bsyukur Najla dh pandai membaca dan mgira..
Selebihnya aku doakn Najla dpt tuntut ilmu sbyk2nya bile dia mula bsekolah nnt...
Umi tau Najla boleh!!!!!!
Insyaallah.. Amin...
Eh ade gmbr Najla la aku amik.. Jom tgk!


Ni dh hbs ujian. Mase utk amik anak msg2 balik... Najla duk dpn gitu!

Muke budak dh hbs ujian!


Wednesday, October 9, 2013

Pantaskah Surga Untukku...



P/S: Terkesan bile dgr lagu ni.. Ya Allah.. Aku mohon keampunanMu.. Aku hambaMu yg byk melakukan khilaf...

Tuesday, October 8, 2013

Baby G

Agk lama xhapdate belog..
Tibe2 kua lak tajuk Baby G.. Ape kes???
Rase sume pon dpt agkkn Baby G tu binatang benda ape??
Alkisahnye..
Bln lps Abi sibuk nk crk jam baru. Sbb jam lama dia rosak..
Pdhl byk je jam2 lain tp dia nk yg leh pakai masa dia bersukan..
1 ari tu Abi duk usha2 jam G Shock.
Aku lak saje ckp kt Abi cantik lak tgk jam Baby G..
Abi senyum2 jer.. Dia tanya, mana jam2 yg dia belikn.. Knp xpkai???
Ah suda.. Xdapek den nk mjwbnyeee...
 Dgn senyum yg dipaksa2 aku jwb bateri xde..
Abi tanya lg, dh tu xreti nk tkr bateri?
Aku jwb lg jam yg Titus tu aku syg.. So aku simpan jer.. Jam Adidas yg bateri hbs..
Abi ckp lg.. Klu syg bkn simpan.. Pakai.. Barula kite hargai ape org bg..
Adussss kna lak aku... So aku pon diamkn jela dh mmg salah akukn.. Ekeke..
Mase Abi duk pilih2 jam dia, dia ty aku, nk jam ker?
Laju jer aku jwb NAKKK!!!!!!! (Giler xnk!)
Aku bknn lak jam kaler putih.. Sbb ade 3 design so aku suh Abi pilih yg plg cantik..
So.. inilah pilihan Abi..
 

Abi ckp dlm kaler pink cantik... Compare ngn turqoise & grey..

Comel x?
Pd aku comellah tu sbb pemberian drp yg terchentaaa...
Abi yg sibuk crk jam aku yg dpt jam.. Abi xbeli pon..
Soknye g tmpt lain lak.. Baru dpt jam yg Abi idam2kn..
Jam yg dia ckp leh wat lasak2.. Hehehe..
Dlm kete Abi ckp kt aku..
"Bagusla camtu.. Jam hbs bateri jer mtk jam baru... Elokla perangai tu.. Tu pakai Baby G tu ikot2 K-Pop lah tu.. Sume nk ikot artis Korea..."
Aku gelak2 aje... Sbb mase survey nmpk grup Girls Generation jd model Baby G..
Mmg Abi knakn la aku ni... Xpe.. Isterimu redo!!!!
TQ En Abi krn memahami isterimu ini...
Trm ksh ats pemberian itu wpon kite xde celebrate ape2 event ponnn...
Wpon Abi bkn belikn jam yg mahal & mewah, tp memadailah pd aku.. (Xkshla kalau ade yg duk kata Baby G je kottt pon nk cite...)
Setiap pemberian drp Abi adlh yg plg mahal dlm hdp aku.. Sgt bernilai!!!
Aku xpndg pd nilai wang ringgit...
Cukuplah ksh syg drp Abi utkku.. (Jiwang laksss tetibe.. Ahaksss!)
Jap.. Nak msok gmbr sket...


Rase jam cam aku Jessica yg pakai.. Kaler je lain..

Jgn marah aaaa.... Nnt kna jual!!! Ekekeke...


P/S: TQ utk adik aku gak hadiahkn aku jam Q&Q Quartz... Untg dpt 2 jam skali..

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails