Sunday, April 18, 2010

Kelas Coklat

Hari ni dlm sjrh!
Hehehe.
Lama dh aku berminat utk amek kelas wat coklat ni.
Tp xtau nk tuju ke mn.
Kbtln aku ader baca paper ttg kelas wat coklat trus aku ckp kt huby.
You all minat gak?
Klik arahchocolate.blogspot.com
Mcm2 ada!!!!
Lehla tgk muka cikgu coklat kite Kak Arah nmnya..
Huby ckp klu aku berminat dia nk sponsor yurannya.
Kazen aku pon berminat gak.
Huby dia pon ckp bnd yg sm.
Nk sponsor!
Hehehe. Bertuah bdn....
Setelah sbln lbh book tarikh kelas maka hari ni bermulalah...
Pg lg aku dh bgn bersiap.
Sedih lak nk tggalkan Najla yg sdg tdo.
Huby pg2 dh belikan bekfes utk aku ngan Najla.
Pas bekfes kul 8.30 kua umah.
Dlm kul 9 pg trus mulakan pjlnn.
Aku gi berdua ngan kazen, Uji.
Otw ke Sri Kembangan 2, 3x gak pusing2 carik jln.
Takot gak sesat xjmp umah.
Jam dh nk kul 10, kelas dh nk mula.
Risau gak aku.
Tp pusing2 punya pusing..
Rupa2nya dh smpai.
Ngam2 kul 10 pg smpai kt umah Kak Arah yg ngajar tu nnt.
Naik umah dia, kelas xmula lg.
Tggu lg sorg xsmpaai lg..
Pon terpusing2 crk umah.
Dlm kul 10.30 org tu xsmpai gak, ktorg truskan gak kelas wat coklat tuh.
Jadinya ktorg berempat saja yg belajar.
Kat bwh ni antara gambar2 yg sempat aku ngan kazen amek.
Hehehe.
Baru2 lg..
Poyo la sket x... Kan?
Aperpon aku sgt puas ati.
Ader rzki leh wat bisnes kecil2lan.
Agk2 ader yg nk order x?
Huhuhu.

Ini gambar ms coklat2 dh siap pack.
Ms ni dh nk blk dh. Dlm kul 4.30 mcm tu.

Yg ni lak coklat real.
Mhl ni...
Ni pon gambar coklat dh siap.


Upin Ipin!!!!
Anak aku mst suka nih.
Tu yg coklat oreo ni aku ltk gambar ni byk2.
Najla jer dlm fkrn...

 
Lolichoc ni plg suka wat!!!
Bl2 nnt nk try wat bentuk len lak.
Yg kt atas ni skill mewarna lum expert lg.
Tggu sket ms lg..
Ngeh3...


Gambar atas ni sesi mewarna dlm mould..
Pastu br tuang coklat atsnya.
Rs cam kelas melukis kat sekolah lak!!!
Mcm2 warna aku tibai.
Hehehe.


Ni hasil warnaan aku.
Kui3.. Cantekkkk!!!!!!
Dh lm xmain warna2 nih..

 

Coklat atas ni coklat mhl..
Gred A u..
Tp mmg sdp!
Wat nya pon leceh sket.
Ni lah real coklat yg aku wat.
Ok la tu kannn..

 
Hbs bljr aku ajak akk2 ni posing.
Hehehe.
Mmg best!
Ms berlalu tnp disedari.
Lunch pon Kak Arah sediakan.
Sdp banget!!!
Pas ni aku ngan kazen hrp dpt wat lg cantik.
Plg pntg nak try bisnes.
Hehehe.
Jgn mrh arrr.

Nantikan kami!!!!!!!

Wednesday, April 14, 2010

Malam nan terang...

Aku ni baru jer blk dari htr adik aku kt Klang Sentral kul 8.30 mlm td. Aku btlk dari umah ngan somi.
Dlm kul 8.40 somi g Setia Alam main badminton. Pernah g Klang Sentral x?
Mmm, yg xpnh g tu, atas ni aku attach pic skali. Hehehe.
Adik aku blk UDM, T'ganu. Cuti seminggu jer. Naik bas Sani Ekspres. Sblm kes eksiden tu, adik mmg biasa naik bas Sani.
So nak risau per. Ni lak skrg Sani Ekspres ader wat lucky draw. Mn tau rezeki, untung2 dpt RM10k... Xpat 10k, 1k pon jd la.
Huhuhu. Sampai bln Ogos promosi tuh!
Pas bas jln, aku, mak, adik ipar suma g funfair. Kt sblh jer Klang Sentral. Anak aku, nmpk funfair, xg jap lg ngs nk gak!
So nk xnk kami g gak la.. Aku tkr token RM11. Puas gak Najla tu main! Ader balan Rm 6, aku lak main tikam2.
Hehehe. Dpt lak hp holder pic Chealsea ngan air tin Coke 3 tin. Jd la. Hehehe.
Bwh ni sekitar gmbr2 anak aku, anak buah aku Danial main mainan yg ader. Khas utk budak ajer.
Yg adventure2 Ummi Najla pon takot!!!!!

 
Tu Danial ngan Umminya. Kna jga dak Danial ni. Klu x dia nk bgn sajer! Bhy..

Najla yg hepi. Suka anak Ummi! Klu Abi ader lg bestkan..

Danial takot mulanya. Tp dh naik ok dh..

Kanak2 riang yg nakal, Najla & Danial!!!
Hbs main suma kami blk....
Itulah aktiviti aku mlm ini.
Wassalam...

Friday, April 2, 2010

Ahli-Ahli KoNgReS

Salam sume. Rasa cam dah lama aku x update blog nih.
Hehehe. Tu tandanya penyakit malasku dah dtg!! Ekekeke.
Di samping idea yg dah kontang kat kepala wotak nih!
Almaklum, aku bkn sasterawati negara pon. Hehehe.
Arini aku nak cite lak psl group aku.
Dorg ckp "ahli kongres".
Lantaklah! Asal bahagia kannn...

Haa, ahli yg utama, of coz la aku! Ekekeke.
Nama aku? Rahsia, xnak gtaula. Maluuuu....
Gambar kat atas tu gambar aku, somi & anak tsyg.
Somi aku namanya
Emi, panggilan manja keluarga.
Tapi tuan punya bdn x manja pon!
Anak dara aku lak,
Najla namanya.
Nakal & aktif!
Nakal cam Ummi aktif cam Abinya!

Yg kat atas ni lak ahli kongres yg "bulat".
Ape yg bulat tu, nengoklah sendiri. Hehehe.
Ni gambar dorg kat Langkawi.
Poyo ajer. Pdhl tah2 gayat kat atas nih.
Berlagak lebeh jer dorg nih.
Nak tau saper dorg?
Yg somi tu namanya Asyraff, panggilan manja Acop.
Manja ker? cam xmanja lgsg!!!
Bini dia lak namanya As. Dulu2 poyo suka gna nama "Ass".
Konon glemerla... Huhuhu.
Dorg ni dapat anak punyala bulat!
Urm, sah2 keturunan Walid ngan Umminya! BULAT. Ekeke.
Aku suka la, dpt geget pasti enak. Nyum3..
Afiq Safwan, tu lah nama budak tomel itu!

Ha yg atas ni lak, tgok tuh.
Poyo jer amek gambar camtu. Hehehe.
Igt ensem ker Muazam????
Mst dlm ati ko ckp ensemkan? Xper, bininya puji sorg pon jadilah.
Dari xder yg pujikan Zam kan????

Yg cute ni, ni lah bini Muazam.
Sima namanya. Nyonya, belapa umur?
Huhuhu. Dah 29 tahun yea...
Kna cpt2 tmbh bb Sima woi.
Hehehe.

Ni yg comel ni, anak Muazam & Sima.
Adam nama eh???
Bila la nak jmp dak Adam nih.
Lama dah xjmp.
Tu la, ayah ngan ibu xnak bwk Adam jmp auntie.
Sombong tol parent Adam yea.

Atas ni, gambar pas nikah.
Tapi jgn salah sgka.
Bkn pengantin baru nih.
Gambar jela yg poyo.
Pdhl pengantin lama.
Hehehe. Konon2 ayulah tu!
Yg pompuan ni nama dia Esah.
Kalau ketawa, cam xder brake!
Aku ngan As tukang gelakkan Puan Esah ni ha.
Hahaha. Kna buli jela Esah ni.
Somi dia lak blur2 jer!
Nama dia Daus @ nama dlm dunia perfileman En. Martol.
Esah ni tgh berbadan dua.
Hop slmtlah nnt yea.

Haa, tu lah antara ahli2 kongres yg salu lepak bersama.
Ader gak yg lain, tp ahli xaktif!
Xbyr yuran tahunan, so xleh join. Hehehe.
Oh, setakat ni jela.
Xtau nak cite per psl dorg2 nih.
Puji2 kang kembang lak!
So...
Xpayahla nak puji2 yer korg....................

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails