Wednesday, February 27, 2013

Peplum Oh Peplum!!!

Hamik ko!!!
Dh cam tiru Pn. Ct Lalola py entri aje. Hehehe..
Tidak skali2.. Cume 5, 6x je. Hahaaha.
Sbnrnye aku ade plan nk tmph baju paten peplum.
Bkn sbb aku saje nk tiru2 Pn. Ct Lalola tu ok!
Tp sbb mmg aku ngn sorg BFF ni dh berjanji...
Ewahhh... Siap berjanji ko!!!!
Konon2nye nk wat peplum versi saiz bdn sndri. Hahaha..
Phm2 sudala.. Kalau dh bdn aku ni tersgtlah slimnyeee...
Mmg agk ssh nk crk peplum yg selesa dipakai di badan. Ekeke.
Makanye.. Aku knala bli kain sndri... Dh tu, xreti2?????
Htrla tailor suh jht!!!!
Haa, ko nk paten cne pon xde org ksh!!!!!!
Nk buh reben, nk buh tali, nk buh manik2 ke... 
Hatta nk buh dawai skalipon xde yg nk mrh.
Hahahaha... (Agk2 lawa kot peplum buh dawai eh...)
BFF aku tsgtlah rjn.. Smpi paten2 baju dia htr skali kt aku!!!
Haruslah aku smpi juling2 bijik mata duk nengok bmcm2 paten peplum!!!
Tp kptsn tlh dibuat...
Cantik ke idak peplum yg akn diperagakn oleh aku & BFF????
Kite nntikan kemunculannyeeee....
Hy di cni ok! Diulangi... Di cni...
Mksd aku kt belog aku ni lah..
Xmgkn la aku nk post entri kt belog orglen pulakkk...
Lenla kalau aku ni terer dlm bab2 meng-hack belog org.. 
Mau pitam aku duk pikior pe password ngn username orgkn..
Peplum tu kami wat sbb mjls tsgtlah byk...
So bak kata BFF.. Sesekali nk gak melaram..
Ntah xtaula melaram tu akn jd seayu Erra Fazira ke..
Mane tau. Silap2 kami lbh ayu & jelita drp Erra Fazira tu kan. Hahaha...
So... Tungguuuuuuuu.......

Thursday, February 7, 2013

Trip Ke Vietnam

Hohoho...
Sblm aku cite ngn lbh lanjut...
Meh ler kite lyan gmbr dule eyh...
Kite kasi cuci itu mata!









Cantik x gmbr? Nama tmpt xtau.. Hahaha..
Antara tmpt2 best kt Vietnam.. (Best ke? Tah xtau sbb xpnh g...)
Sje je aku duk usha Vietnam nih..
Tp bkn aku yg nk ke sane okehhhhh....
Bln 3 nnt En. Abi kite ade company trip ke sane.
Olhkrn aku xg, so nk gaklah aku tgk pe je ade kt Vietnamkn.. Hehehe.
So xyah g pon xpe.. Dh tau tmpt. Ekeke...
Sblm g Abi de mtk izin kt aku... (Sape somi skrg nih????)
Aku ckp tpulg, aku xksh pon dia nk g sana tuuu.
Sbb kwn2 dia ramai gak g kan..
So aku bg dia peluang holiday tnp aku & anak ikot..
Biar dia dpt happy2 ngn kwn2 diakn..
Asalnye dia xnk g, tp aku ckp g jela.
Tak pnh ke sane so xslh g tgk negara org..
Abi kata xrase ade kepentingan pon ke Vietnam tuuu..
So aku ckp xpe.. Jln2 pon memadai.. Tgk2 tmpt org.
Kbtln lak manager tmpt keje tu nk sgt Abi g..
Jdnye.. Kptsn dh dibuat. Abi jd g... Huhuhu..
Aku lah suke. Sbb leh kem brg2.. Soping kain baju. Wawawa...
Kate kt sane murah yea?
Dpt kain psg 3, 4 psg pon ok gakkan???? (Brgn je kan...)
So nnt kite dgr ape cite trip Abi & company ke sane..
Kalau de stori mori yg best... Kite sharing2 kt cni ok..
Alang2 mood tgh giler py meroyan rajin hapdate belog ni kannn...


P/S: Arinikan.. Abi cuti.. Xkeje.. Sbb dia g wat passport.. Huhu...

Wednesday, February 6, 2013

Jenjalan Langkawi Part II

Ok, kali ni nk cite sambungan drp cite Jenjalan Langkawi Part I .
Bgn je tdo pd pg 20 Feb 2013, ari Ahad..
Kami sume bersiap awallah..
Sbb dh jnj ngn Pn. Esah nk kua awl.. Wpon bdn msh lg pnt.
Sbbnye pd kami, kalau takat g sane jas nk tdo2, lepak2.. 
Bek duk umh je kan xyah g holiday. 
Seawal 8 pg kami dh kua, Esah & keluarganye dh tggu kt bwh dlm kete.
Sbb anak2nye bgn awl.. Snglah nk siapkn dorg awl2..
Misi 1st skali mst lah nk crk mamam pg.
Esah ngn keluarga dia trn awl, so sorg dh bekfes awl2.
Crk merata xtau nk mkn kt mane..
Msg2 lak kata xde kedai yg berkenan kt mata.. Hehehe.
Udhnye kami crk kt area Pantai Cenang...
Dr 1 kedai ke 1 kedai... Sume pon xjd.. Cam xberselera.
Msg2 lak byk cekadak itu xnk ini xnk.. Hahaha.
Tmsoklah aku!!!!!!!
Pas park kete tepi jln, jln py jln...
Ewah2.. Msg2 lak berlagak!!!!
Cam tekak Mat saleh lak yeee...
Kami msok bekfes dlm McD. Hahahaha....
Py la jauh pusing2.. McD gak pilihan kami.. No hal lah..
Yg pntg msg2 setuju.. Ye x????
Pas bekfes kami tros msok Underwater World..
Alah.. Jln kaki aje, xjauh mane pon ngn McD tuuu..
Abi la yg amik kete bwk msok park kt parking lot Underwater World tuu..
Pas urusan beli tiket dilakukn oleh para bapa2...
Kami pon msoklah...
So ape yg bestnye????
Tah, aku rse bese je kot.. Sbb dh pnh msok Aquaria KLCC 3x kan.
So cam rse xla excited sgt..
Ade lbhnye kt Underwaterworld, ade gak kurgnye kt Aquaria..
Begitulah sebaliknye...
Jom layan gmbr jap... Hehehehe...


Sementara tggu kaunter Underwaterworld bkk, smpt budak2 ni main kt luar lari2.. Suke bnr Najla main ngn Aleesya. Aleesya pon duk sbuk crk kakak Najla klu dia hilang dr pndgn mata..

Dlm tu ade ikan... Tp tang akuarium cani.. Aku rase Aquaria the best!!

Family Esah..

Haa ade penguin.. Kt Aquaria xde tau...

Ade burung2...

Ni tmpt ape tah aku lupe.. Esah kata mase dia msok tmpt ni sblm ni dia lari. Sbb binatang tu kua dan nk kjr dia. Hehehe.

Sblm blk aku smpt amik gmbr Abi. Bkn pe, sbg bukti kami berada di tmpt ni. Hahaha.





 
Drp Underwater World, kami grk lak ke Makam Mahsuri.
Sampai sane tgk ramainyeeee org..
So bpk2 beli tiket ngn Q yg pjg, mak2 duduk relek2. Hehehe.
Msok dlm tu xde apela yg istimewa.
Amik2 gmbr kt umh Mahsuri tu.
Kt Telaga Mahsuri tu..
Plg pntg kt makam dialah kan...
Last aku g dlu cam lain je aku tgk makamnye..
Rupe2 mmg dh diubahsuai..
Batu nisan lame ditukar & disimpan di dalam muzium yg ade jgk di sane.
Dpt gak aku amik bbrpa kpg gmbr...


Telaga Mahsuri. Takde lak aku wat ape2 hajat hehehe..

Makam Mahsuri

Pintu msok nk ke rumah Mahsuri tu..

Yg comel2 ni dh tentulah aku & Abi. Hehehe..


Gmbr kt umah Mahsuri tu ade, tp cam xbrp cun lah.
Sbb ramai sgt yg nk bgmbr kt area umh tu luar & dlm..
So byk gangguan wjh2 yg xdiingini... Hehehe.
Ape kami wat slps blk dr Underwater World & Makam Mahsuri???
Kite tggu entri yg seterusnye ye.. Hehehe....


Kad Ucapanmu



P/S:Lagu ni aku dgr mase amik Najla blk skul tgahari td.. Lagu yg mmg best! Jgk membawa kngn...

Good Bye

Adakala... Kehilangan itu amat menyedihkan...
 
Trm ksh ats jasa2mu selama ini..

Kngn bersamamu xmgkn dilupakan.....




"I dont want to let U go.. But I think I have to... Im sorry............."








-02 Feb 2013-

Tuesday, February 5, 2013

Jenjalan Langkawi Part I

Bismillah....
Ini bkn cite baru ok. Cite lame tp xlah lame sgt ponnn..
Actually jln2 kali ni ditaja dibooking oleh sorg drp BFF aku m'gunakn kad kredit aku.
Sbb kesuntukn mase & ditmbh ngn rse stress...
Duk asek "Waiting Room " aje, so aku serahkn keje2 booking kpd dia.
Seingat aku tiket Air asia tu dibooking pd bln Feb 2012 kottt. Lamekn???
Dan slps sthn berlalu, akhirnye...
Pd 19 Januari 2012, aku sampai jgk ke Langkawi..
Tak igt kali ke brp, mgkn ke-4, mgkn ke-5..
Plan asal kami akn g 3 klrga, tp disebabkn slh sorg BFF ade hal yg xdpt dielakkn..
So tinggallah aku & family Siti Aisah a.k.a Esah je yg g...
Rse agk sedih gaklah family Hasniza xdpt join. Huhu.
Kami trbg dr LCCT kol 6.30 ptg & sampai dlm kol 7.15 malam.
Pjlnn g ok, xde mslh. Cuaca pon ok tenang saje di atas sane.
Sampai LIA (Langkawi Int. Airport), kete sewa dh sdia menanti..
Keje2 booking kete cik abg aku a.k.a Abi yg setelkn.
Dgn deposit yg di-bank in RM50, sampai je sane Abi byr hbs sume RM160 utk 2 ari.
Deposit akn dipulgkn mase kete dipulgkn semula. Hehehee...


Kami sewa Toyota Vios je, RM80 sehari. Okla. Tak mhl sgtkn???

Olhkrn somi BFF aku, Firdaus a.k.a Matol tau jln2 kt sane, so dialah yg drive menuju ke hotel.
Hotel terletak kt Kuah, nama dia Hotel Azio.
So far aku puas atilah duk kt hotel tu 2 malam.
Bab2 hotel ni lak BFF aku yg setelkn & somi dia yg byrkn hbs sblm btlk ke sane lg.
Utk 1 bilik, 2 mlm byrn adlh sbyk RM190+extra stgh hari RM50=RM240.


Inilah tmpt kami menginap. Selesa!

Sementara Esah setelkn urusan cek in, Abilah kna jga Maisarah. Anak Esah yg no. 2. Comelkn? Sape comel? Dh tentulah dua2kn. Hehehe. Ayah Maisarah sibuk agkt brg2 & jga yg no. 1, Aleesya.

Ini BFF aku, Esah. Kami nk cek in mse ni. Bilik 110 & 111.

Amik extra stgh ari tu bkn pe, sbb mase nk blk tu flight mlm, so xkn nk tercongok kt airport awl2 ngn xmandi pe sume.
Aku xpela, mmg bau harum je kalau xmandi pon.
Tp yg lenlain???  Hahahahaaha.....
 Sampai je hotel baring2 jap, pas 15 minit kami kua blk.
Bkn pe, msg2 dh kelaparan.. Haruslah g mkn kan...
Kami g mkn kt Kuah jgk.
Knn2 nk rse la lauk2 kt sane kot de seafood yg fresh...
Tp bile mkn.. Erm, bese je kottt & xdelah sdp sgt. Huhu.
Pilihan kami mse mkn mlm.. Dh tentulah nasik berlauk...
 Anak esah agk meragam mlm tu, myb pnt sgt kot.
Wpon camtu, kami msh leh mkn ngn lahap berselera skali!
Blk dr mkn kami pusing2 kt Pantai Cenang. Hahaha.
Ape yg ade mlm2 tu?
Ish, sonok.. Sbb dpt tgk Mat Saleh & Minah2 Saleh bersantai. Hahaha.
Pas pusing2 kami blk semula ke hotel. 
Olhkrn anak2 Esah tu agk meragam, jd dia tros blk ke bilik.
Abi lak ajk jln2 kt sekitar hotel. Jln kaki je pon.
Sambil2 mbkr kalori2 yg ade. Hahaha.
Yg bestnye Hotel Azio tu, dkt ngn sume tmpt2 soping.
Mlm tu kami jln2 ke uptown.. Xde beli pepon.
Jas jln2 amik angin. Mata dh ngantok, tp smgt bjln tu msh kuat!
Najla siap ckp dh pnt, bile nk blk. Hehehe. Sian dia.
 Smpt gak Abi tapau air sejuk, air kotak ngn snek sket utk bwk msok bilik.
Sampai bilik Abi layan tv, Najla dh ngantok sgt tros tdo.
Aku lak, pas solat.. Baring ats katil tros.. Zzzzz...
Sok pg kami dh jnj nk kua seawal 8 pg..
So kite jmp di entri seterusnye ok..


Monday, February 4, 2013

Karnival Karangkraf 2013

Ermm.. Kalau dh namanye Nor Azura Binti Mohd Lias...
Mn nk tggl acara2 sebegini..
Kalau leh sgl jns karnival buku, pesta buku dia nk g!
Sebbekla dpt somi yg memahami. Ekekeke...
Karnival blgsg 3 ari je.. Dr 1-3 Feb 2013.
Olhkrn aku & somi cuti Ahad so kami g ari Ahad jela..
Kami grk dr umh g tu pas bekfes dlm kol 10 pg..
Mmg syok.. Ramai umat manusia.
Byk gak acara2 yg ade..
Joget2... Senam2.. Deco2 kek..
Sebut psl deco kek.. Haa dorg pggl Dato' Fazley & Soo Winci..
Ala.. Yg Masterchef Celebrity tula..
Nk citenyeee.. Tgk Fazley dpn2... Alamakkkkk...
Encem sgt3!!!! Sgt3 ensem!!!!!Ekekeke...
Winci pon lawa.. Igtkn somi aku je tinggi, dia lg tinggi..
Nk2 pulak dgn bantuan high heel dia tu, btmbhlah melampai..
En. Somi ckp kulit Winci cantikkk... Hua3!! (Nmpk sgt kulit wifey dia xlawa erk!)
Drp awl aku dh list novel pe nk beli.
Tp smpi sn adelah bbrpa buah buku yg xde..
Bkn hbs stok, myb dia xkuakn kottt...
So dptlah aku beli novel 5 buah, buku kerohanian 2 buah.. Cukuplah...
Olhkrn org py la ramaiiiii.. Haruslah parking kete pon sejauh2 alam!!!!
Sebbek Karangkraf de sediakn shuttle.. Nek Alza ko!
Tp xyah risau.. Byk pon shuttle car tu. Kete golf tu pon ade. Hehehe..
So wpon jauh aku ok je.. Ade yg amik & htr..
Somi xikot pon mase aku crk novel.. 
Dia bwk Najla pusing2 tgk karnival2 yg ade.
Smpt gaklah dia soping baju Najla & Danial..
Belikn Najla colouring book sebanyak2nye!!!
Siap dpt lauk frozen FOC dr Chef Florence.. Kari ayam gitu..
Dlm kol 12.30 tgh kami blk..
Mase otw nk ke tmpt menunggu shuttle car tu..
Aku terpandangkn sorg mamat ni.. Dlm ati kata, "Cam knl..."
Tiba2 somi tegur mamat tuuu.. Laaa mmg knl rupenyeee..
Yg wat aku ragu2, mamat tu cam dh lain sket paras rupenye.
Sani!!!!!!!! Dh lama xjmp. Nmpk cam dia makin ensem.
Makin cerah & berseri2. Hahaha.
Dia dtg berdua ngn gf dia kottt. Gf dia duk jauh mase kami sembang2.
Tp dh nama pon Sani.. Dia masih xberubah..
Ape yg dia ckp sumenye lawak.. Sume kelakarrrr!!!!
Tiba2 cam rindu ngn dia.. Rindu ngn ayat2 yg kua dr mulutnyeee..
Tp xdptla nk menyembang lamakn. Nnt Cik GF dia kate pe..
Pas bersalam2 Sani & somi..
Dia pon berlalu pergi.. (Cehhh... Cam ayat jiwang jerr)
Tp ade hal yg xdpt dielakkn.. Xleh nk blk awl & kami blk dlm kol 2.30 ptg...
Lupe nk amik gmbr byk2..
Tp leh je layan gmbr yg ade ni.. Hehehe...


Selesai soping buku. Najla kata, "Umi amik gmbr Ya amikkn."

Dia pon soping gak ngn Abi.

Cuaca jas nice.. tak pns sgt & tak sejuk sgt. Okla...

Inilah hasil belian aku yg disponsor oleh En. Somi aka Abi aka Azmi Bin Mohd Ali. Tq syg...

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails