Thursday, February 24, 2011

Ole-Ole

Sblm tu, TQ kpd mak, abah, adik..
Sbb xlupa belikan ole2 dari Kuching utk aku, somi & Najla.
TQ very much!!!
Najla la best, dpt baju sampai 4 psg.
1 dari Mak Ngah Lini, 3 dari nenek & atuk...
Lg nenek belikan Najla earings sampai 3 sets...
Aku lak dpt baju dari mak & gelang mutiara dari adik. 
Somi dpt baju dari abah & magnet utk peti ais dari mak... Hehehe.
Plg penting, dpt mkn kek lapis Sarawak sbyk2nyer!!!!
Serta ikan terubuk masin yg sgt sdp giler!!!!!!
Mana x gemok, ish!!!!!
Newey, trm ksh mak...
Trm ksh abah..
Trm ksh adikku, Lini.


Wednesday, February 23, 2011

Baby & Bb...

Mmg comel!!!
Sape yg comel tuh???
Akulah sape lg.. Hehehehe...
Selain tuh, dh tentulah baby & bb yg aku ziarah Ahad pas..
Si comel Muhammad Dayyan Zharif & Muhammad Adnin Syakirin.
Olhkrn Ahad tuh my huby ader keje, so aku knala mnumpang qaseh ngan Pn As & sominya En Asraf.. Erm.
Lantakla! Dorg x suka aku tumpang gak! Ekeke.
Dlm kul 12.40 tgh dorg amik aku kt umah trus ke umah Pn Norly Saliana.
Sampai sna dek krn kehausan thp gaban, bergelas2 aku mnum.
Air blackcurrent ofkosla sdp. Hehehe.
Tp baby tdola.. 
Safwan anak bujang As & Asraf cam besela, tawaf 1 umah!!!!
Kurusla Ummi ngan walid dia..
Tak lama tu Siah pon sampai bsma kuncu2nya. Hahaha.
Dlm kul 1.45 ptg kami pon nk la grk blk.
Coz nk tgk bb lg 1..
Grk sama2 ngan Siah.
Sampai umah Ana di sri Pristana, dia lak xder.
Stil otw blk dr Sijangkang umah maknyer.
Sempatla kami solat di masjid bdktn smnrta tggu Ana sampai.
Abis solat kbtln Ana pon dh sedia ader di umah.
Ana siap bancuh air oren ngan grg nugget.
Pantang xabis lg tp dh cht  Ana tuh...
Ana, sowi.. 2x tau I dtg umah U.. Hehehe.
Somi Ana, siap kua beli kuih muih utk kami. TQ Abg Rusli!
Lama gak kt umah Ana.
Kul 4 lbh br grk blk. Erm, best gak jmp kwn2 dh lama xborak2, ktwa2...
Itulah dia baby & bb dua org tau aku jenguk aritu..
Mcm bese, dh amik knala htr lak kan.
TQ En Asraf menjadikan saye spt bos waktu itu.. TQ krn sudi mjdi drebar x berbayar saye. Hehehe.
Sampai umah tgok2 somi aku dh blk keje...
Sempat lg dia belikan nak daranyer sesuatu.. Aper dia tuh????
Kemudianla ek aku wat entri. Hehehe. Cam mls lak nk upload pic...
Aperpon, TQ Abi...
Mlm tu, Abi ajak adik aku, Khairul mkn di Din Tomyam, Kg Jawa...
Sian adik kt umah sorg2, mak abah suma gi Kuching..
TQ once again Abi Syg...

Friday, February 18, 2011

Jatuh Cinta Lagi

Arini aku msh dlm mood Korean Drama..
Sjk adik aku blk Mesir ni, rajin dia bg aku cite2 Korea.
Aku lak dh semacam mmg angau bile tingat muke2 hero Korea nih!!!
Aduh, dh sgt parah aku nih!
Byk lg Q menanti.. Skrg msh lg layan Playful Kiss.
Tulun tulun!!!!!!!
Korg tgk la.. Betapa cute2nya dorg...

Alahai sgt cute...

Somi ckp Hyun Bin ni cute...
Alalala... Cute jgk!!!!
Macho!!!!
Ensem, cute....
Sbnrnya byk lg pelakon Korea yg aku minat...
Tp kang xmuat lak blog nk taruh muke dorg!!! Hehehe.
Sbb tu la aku ni terbayang2 pelakon2 Korea nih...
Dorg ni rambut xhengat, mcm2 pesen!!!
Igt nk gak suh somi tkr style rmbt cam pelakon Korea.. Hehehe...



Tuesday, February 15, 2011

Syukur Alhamdulillah

Sbnrnya dh lama nk wat entri ni tp cam xnyempat2 lak.
Ditambah lak ngan skt kpla ni yg rajin sgguh dtg... Huh!
Sblm tu...
Syukur Alhamdulillah. Trm ksh pdMu Ya Allah..
Adik aku, Mohammad Khairul dh pon selamat sampai di bumi Malaysia.
Wpon lom lama dia brda di bumi Mesir, tp kerinduan itu ttp ader!
Erul selamat sampai di UPM Serdang lbh kurg kul 9 mlm, ari Sabtu, 13 Feb.
Menaiki Singapore Airlines dr Jeddah & turun di Singapore.
Dr Singapore suma pelajar dibawa menaiki bas ekspress & bas akan menurunkan pelajar di setiap R&R (Yerla, bkn suma org KL. Ader org JB, Seremban, Melaka dll).
Last stesen tentulah utk org KL, stop di UPM Serdang.
Abah aku pon dgn memandu Exora makcik aku, gi amik Erul beramai2. 
Hehehe. Msg2 nk ikut termasukla makcik aku & anaknyer!
Sampai sesat2 abah crk UPM tuh. Sian abah!
Tp aku frust gak xdpt sambut adik krn aku brda di Jasin Melaka.
Ader kenduri kawen sepupu kpd somiku kan....
Tak pe la, yg pntg aku tau adik aku slmt sampai.
Aku lak hy berkesempatan berjumpa ngan adik ari Senin...
Mcm2 cite la aku kongsikan ngan dia.
Termasuklah otw dlm flight flight bermasalah. Mslh enjin.
Adik ckp enjin sblh dimasuki pasir, tibe2 flight berpusing & enjin mati.
Kbtln mase tu peramugari br agih2 mknn separuh penerbangan & suma mknn jatuh terbalik!
Termasuk penumpang2 yg di dlm flight, ader yg jatuh terhantuk, terpelanting krn mase tu suma x seat belt!
Kejadian yg tb2 jer berlaku! peramugari pon siap ader yg jatuh!
Wpon mcm tu, peramugari msh lg mtk penumpang suma bertenang wpon dia sendiri muke dh cuak.
Dah msg2 dlm tu nages2, menjerit ketakutan..
Oksigen lak automatik turun & msg2 kna sedut oksigen krn tiada udara di dlm flight.
Dh xleh bernafas!!!
Dlm keadaan kelam kabut tu pilot ader ckp nk wat emergency landing di Abu Dhabi.
Adik ckp landing pon dgn begitu pyh skali krn mslh enjin yg berfungsi sblh saje.
Sampai di airport Abu Dhabi, sgl bantuan kecemasan dtg termasuklah ambulan....
Adik ckp dh mcm melancong lak dia.
Dr Mesir ke Jeddah, Jeddah ke Abu Dhabi, Abu Dhabi ke Singapore, baru sampai Malaysia. Hehehe.
Adik ckp lg, itulah pglmn yg plg dia xleh lupa, mmg trauma sgt.
Berada di atas dlm jgka mase yg lama tnp enjin kpl trbg berfungsi.
Mase kejadian dia hy igt mati saje & dia terfikir yg xkn sempat jmp keluarga di Malaysia..
Sedihnyer. Huhuhu.
Lom lg bab dia kna tahan ngan perusuh kt Mesir.
Katanya dia blk beli brg kt bndr, blk naik teksi.
Pemandu teksi lak masuk kwsn yg perusuh berkumpul.
Adik kata dia kna tahan, parang diletek kt leher. Mase tu dia dh nanges dh mtk simpati.
Dia igt adik aku ngan kwnnya tu org2 Hosni Mubarak.
Siap dia mtk pasport adik aku & idupkan lighter nk bkr.. 
Adik aku siap merayu supaya dilepaskan & akhirnya lps jgk....
Adik aku ckp mmg pengalaman sgguh dia kt Mesir, rase x slmt lg dh duk sane.
Papepon syukurlah xder aper yg berlaku kt dia...
Alhamdulillah...

Monday, February 14, 2011

Balik Kampung Lagi!!

Hai hai helo!
Kali ni aku nk cite lagi perihal blk kg!!! (Org ader kg katakan.. Wpon kg somi jer. Hehehe).
Tujuan blk kg tu bkn la saje2 blk.
Makcik somi aku wat kenduri kawen anaknyer pd ari Sabtu, 12 Feb 2011.
So ari Jumaat 11 hb somi aku dh ajak blk, nk rewang katenyer.
Aku ngikut sajerla ckp somi.. Huhuhu.
Kul 10 pg kami grk dr umah. Kul 11.30 pg dh sampai Ayer Keroh.
Olhkrn sblm g kami lom bekfes jd somi ajak g Mydin, Ayer Keroh mkn kt Radix Fried Chicken (RFC).
Pas mkn trus blk, kul 12.30 tgh sampaila umah mak mtua aku.
Tp mak xder dh g rewang, yg ader Ella adik ipar aku tuh.
Dlm kul 1.30 ptg somi g solat Jumaat aku pon kua g umah pengantin ngan Ella.
Sampai sana hy ader sedara mara jer yg rewang2.
Aku jas bungkus2 dodol masuk dlm plastik.
Si tecik Najla pon nk gak tlg... Rajin sgguh!
Kul 3 ptg Ella ajak teman g opis dia ader sket keje nk wat.
Best gak ikut dia saje nk merayap. Hehehe.
Opis Ella kt UITM Alor Gajah. Tak dpt bljr kt sana, atlis dpt jejak kaki pon jd la. Hahaha.
Kt opis Ella suma ader, so aku wat cam umah sendiri sementara Ella siapkan keje.
Dptla aku wat Vico ais, sdp gilerrrr!!!!! (Ari ujan pon minum ais aku nih).
4.30 ptg Ella siap keje aper lg blk lah. Singgah umah pengantin lg.
Duk lpk2 dlm kul 6.30 ptg kami blk umah mak....
Mlm xwat aper, layan Raja Lawak. Best dpt ktwa2 nih...
Mak xbrp cht jd awal dia tdo.. 
Awl pg Sabtu somi dh bgn awl pg, nk g rewang, skali bwk mak umah makcik.
Aku lak pas Subuh smbg tdo lg. Kul 10 pg br grk g umah pengantin. Hehehe.
Sampai sana siap bekfes roti canai lg (Huh! Kolestrol nih...).
Tp bab mkn, sebat ajer bah!!!!!!!
Mjls mule kul 11 pg, mcm2 menu ader. Aku layan cendol la, mmg sdp!!!
Mkn lauk ayam golek.. Sambil2 dgr org karok...
Pengantin diarak ngan motor bsr tuh.
Pas tetamu dh berkurang, aku ajak Ella blk.
Bkn per, lmbt blk silap2 kna simbah ngan air!!!!!!!
Suma dik beradik somi blk awal tp somi msh nk tlg2 lg...
Somi siap layan karok dua lagu sblm kna simbah ngan air & muke kna sapu arang!!!! Hahaha.
Mlm tuh xder pape xtvt pon. Pnt msg2 tdo awl...

Ni sepupu somi, Nipi & isterinye Zaza. Ni gmbr mjls umah pmpn kt Raub. Yg kt Jasin aku xder gmbrnyer. Hehehe.

Pg Ahad kami bekfes nasik lemak mak wat. Jdnyer suma ngantuk...
Pas bekfes ade yg smbg tdo!!! Termasuk aku. Huhuhu.
Tgahari kami bersiap utk menziarahi nenek somi yg sedikit uzur.
Pas ziarah nenek, abg ngan kak ipar msg2 blk umah msg2. Aku jer trus ke Jusco..
Somi saje ajak pusing2.. Bosan x wat per...
Kak ipar, Kak Ita bwk mak g sepital sbb dmm mak dtg blk.
Udahnyer ptg tu kna tahan sbb doc nk cek lbh detail per mslh mak.
Sian tgk mak batuk teruk, ssh nk tdo. Mst mak pnt sgt.
Kul 6.30 ptg kami ikut Kak Ita g sepital htr kain baju mak.
Sempat lg aku tgk pesakit2 yg dtg cek. Ngeri lak aku.
Dari yg tua sampai ke budak kck, ader jer yg berdarah2 sana cni.. Eksiden kot!
Kul 7.30 mlm pas salam mak kami blk umah mak utk kms2 & blk Klang!
Sempat gak aku kms umah mak sket2. Sian lak kt adik ipar sorg2 kt umah.
Kul 8.40 mlm kami pon grk blk Klang. Kul 10.30 mlm sampai umah..
Sampai umah tgk Trilogi Cinta jap kul 11.30 masuk tdo!! Zzzz...

Wednesday, February 9, 2011

Selamat Pulang

JUMLAH KESELURUHAN: 362 ORANG
Senarai Penumpang Yang Akan Tiba Di KLIA Pada 8 Februari 2011 Menaiki Pesawat MH8031
197 NUR NASIHAH SAKINAH BNTI MAHYUDIN A22452544 
198 SITI NADIA BINTI MOHD ANIP A17876911
199 SITI FARHANI BINTI AHMAD FUAD A20254500
200 NORSYAFIKAH BINTI ABDUL RAZAK A22365511
201 NORFANIHA BINTI SAWAL A22250649
202 FADHILAH BINTI ABDUL HAMID DAHLAN A22512337
203 FATEHAH BINTI ASROR A20247449
(Sumber Kementerian Luar Negeri Malaysia) 
Alhamdulillah, sepupuku Nani dh pon slmt sampai Mesia smlm lbh kurg kul 11 pg.
Cuma dik aku jer yg lom sampai lg.
Plg lwt pon Jumaat ni sampailah dia.
Mlm td aku dh pon jmp Nani.
Dkt 2 thn gak x jmp. Rinduuu.....
Dptla borak2 psl pglmn dia kt sana...
Terselit gak cite psl adik aku, Erul yg katanye naik bas kna serang.
Tak psl2 adik aku kna baring atas lantai bas sbb bas kna baling dari luar.
Mcm dlm filem Nani ckp adik aku tu. Hehehe.
Smg adik aku slmt sampai...
Insyaallah....

Monday, February 7, 2011

Cuti Tahun Baru Cina

Lom terlambat kot utk aku wish Selamat tahun Baru Cina buat suma yg beragama Buddha.
Agk lewat entri aku kali nih.
Bdn pon xbrp nk sdp sgt. Batuk yg dtg pon lom ader tanda2 nk benti.
Jdnya aku layankan saje karenah tubuh bdnku yg xbrp nk ok nih.
Sempena CNY kali ni, aper korg buat?
Aku lak kali ni xderla cite best sgt.
Cuma alkisah Jumaat lps sampai smlm ari Sabtu..
Aku gi bercuti ke utara bersama abg ipar, isteri & anak2nya.
Ke mana????
Yaa.. Bukit Merah Laketown Resort... Itulah tmptnyer!
Kami grk pas Subuh pg Jumaat tuh.
Dan abg ipar gerak sendiri dari Kajang.
Kbtln berjumpa skali di R&R Tapah... Sng cite!
Pas bekfes kami gerak skali..
Sblm tu, lbh kurg kul 10.40pg kami sampai di Zoo Taiping.
Puas gak berjalan, skt2 kaki aku nih.
Najla lak sian dia, jatuh di taman permainan di zoo...
Takper, Najla kuatkan, anak Ummi mst kuat! (Wpon idung, mulut dh berdarah2 dh...).
Dlm kul 2.50 ptg kami gerak menuju ke Bukit Merah.
Dlm kul 3.30 ptg sampai kami trus check in.
Abi mmg dh booking bilik awal2.. Dptla bilik smlm RM330+RM50 deposit=RM380.
Igtkan bilik mahal2 mewah sgtla, erm.. Bese jer biliknyer. Huhuhu.
Kami plan menginap 2 hari 1 mlm jer pon.
Untung skali ngan pakej buffet bekfes.. Erm..
Dlm kul 5 ptg kami kua jap mkn. Mkn kt kedai luar.
Tu pon berjam2 msk mknn yg simple tuh! Berjanggut tggu kata abg ipar!
Blk tu kami gi jeti saje pusing2 jln2 amik angin..
Mlm lak pas maghrib kami beli tiket naik River Cruise+Tmn Eko.
Sblm naik feri sempat lg tgk show tarian naga..
Mlm2 buta naik feri & singgah di Tmn Eko..
Dptla tgk bbrp jns haiwan.. Dlm gelap tau!!!! Takot gak aku!
Sebbek enpon Abi ader lampu. Hehehe.
Ok gak aktiviti mlm tuh.
Pnt.. Dlm kul 10 mlm kami blk bilik.
1 tujuan.. MAU TIDO!!!!!! Mmg pnt sgt...
Pg soknyer kul 8.30 pg gi bekfes. Byk gak mknn yg disediakan di cafe.
Aku mkn nasik lemak jer. Byk mknn xtau nk mkn per lak.
Dlm kul 11 pg kami check out & terus gi ke Water Park. Hehehe.
Tp Najla cam xder mood. Aku rase dia xsdp bdn.
Sedih lak tgk Najla yg xteruja lgsg nk main aper2.
Aku dptla mandi gitu2 jer. Dh tua2 ni aperla sgt nk beria...
Dlm kul 2 ptg kami dh bersiap2 nk kua.
Sempat lg naik Chairlift..
Aku wpon takot tp cam nk try gak.
Mase Chairlift dh gerak, cuak gak. Tp dh naik xleh nk berundur dh.
Aku lawan gak wpon rase gayat & pening mula mguasai diri. Hehehe.
Aku naik berdua ngan Najla & Abi berdua dgn anak buahnyer, Nasrul.
Pglmn baru betol, takot2 pon syok gak ek..
Abis tu kami makan & abis mkn kami gerak balik dlm kul 4.30 ptg...
Kua jer dari Tol Bukit Merah.. Mak aih... Jln dh start jem giler!!!!!!!
Tau x, 6 jam tau pjlnn dari Bukit Merah ke Klang gare2 jem yg teruk.
R&R pon sampai xleh masuk!
Abi duk menahan rase nk terkucil tuh, sian dia...
Alhamdulillah, kul 10.30 mlm kami selamat sampai umah.
Sempat lg singgah umah mak mtk mkn you... Hehehe.
Kirenya percutian kali ni bese2 jer. 
Mgkn krn aku xbrp cht sgt jd mengganggu mood aku, Najla pon sama...
Ader rezeki nk gak gi tmpt lain lak..
Bkn per, gi Bkt Merah belanja agk mahal gak. Hehehe.
Abi sempat ckp, "Dkt seribu gak gi jln Bkt Merah ek.. Hehehe".
Trm ksh Abi bwk Ummi & Najla gi berjalan...
Jom layan gmbr sket. Takleh manyak2, nk tgk lain sila bkk my pesbuk ok!

Entrance Zoo Taiping. Gaya aku xhengat. Mcm lawa! Hehehe.

Ptg x wat aper saje pusing2 kt dlm taman..

Mlm naik River Cruise. Gelap sgguh!

Pg Sabtu mandi manda di Waterpark. Najla & sepupunyer berbaju merah.

Pas salin baju bgmbr dulu.

Nmpk mata saje. Blkg tuh somiku tersayang!!!! Hehehe.

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails