Sunday, October 31, 2010

Wohhoo!!! Pesta Buku...

Arini aku bosan sgt kt umah.
Yerla, ari mggu.. Xwat pape sure la bosankan???
Pg td aku dh siap lipat baju, sidai baju...
Pastu tingat lak ader pesta buku...
Ala, kt Alaf 21, Sek 16 Shah Alam.
Aku sms adik aku, Lini.
Ajak dia g. Somi keje...
Kul 2 lbh aku btlk, mak pon ikut join!!! Hehehe.
Aku siap "racun" mak kata byk buku mskn kt sana...
Hehehe. Mak pon terus nk ikut!!!!
Pjlnn amik masa lbh kurang 10-15min kot td..
Sampai sana aku duk belek2.
Suma aku nak!!!!!
Tp memikirkan duit yg xbrp nak ader...
Fkr byk kali gak lah sblm beli yg berkenan!
Skali adik ipar leh kirim buku daa!!!!!!
Pas pusing sana pusing cni...
Dptlah bbrp buku terbaru...
Dpt gak beli satu utk Najla..
Tu pon dia yg amik sendiri..
Abis gaklah RM74++.
Tak perlah. Bkn salu pon dpt beli.
30% diskaun tuh... Rugi woo!!!!
Nak tau buku per aku beli???
Hehehe...

Inilah buku2 yg sempat aku capai rembat!!!!!
Jgn jeles no....
Kay lah.
Mtk2 pasni nnt ader la lg pesta buku.
Utk org yg ulat buku cam aku nih, mmgla suke sgt!!!!!!!!!!!!

Wednesday, October 27, 2010

ONE HD (Astro Channel 393)

Sbnrnya somi aku masukkan Astro Beyond lama dh.
Aku jer yg x amik tau.
Coz aku jrg tgk tv.
Tak pon jrg dpt peluang pgg remote. Hehehe.
Somi per lg.
Channel bola dia tu jer lah!
Ader gak somi ckp channel baru Korean Entertainment.
Dia suh aku bkk tp aku bygkan mst byk lagu2 jer.
Kbtln kwn aku si Dalilah Dalib@Del gtau byk drama best!
Start mlm tuh aku jadi ketagih lak.
Ketagih aper?
Mmm.. Drama Korea!!!!!!!!
Dah la hero2 ensem... Perghh...
Dah kdg gaduh ngan somi nak gak drama Korea!
Tp mmg bestla channel 393 nih.
Sblm ni aku layan vcd.
Ni dh ader kt tv mmg berbaloi2!!!!!!!!
Kalaulah aku tau byk drama best.
Awl2 lg aku dh bkk!!!
Muahaha....
Mmg best arr tgk.. HD lg!!!!!!

Tuesday, October 26, 2010

Permata Hati....

Salam.
Kali ni aku saje nk melayan rase bosan.
Nak share ngan orglen ngan sape aku bkwn.
Ups! Sblm tu sowi ek gmbr2 diambil tnp keizinan...
Puas tau carik. Hehehe.
Meh tgk keluarga2 bahagia kwn2 aku.
Termasuk gak keluarga aku!!! Hehehe. Nak nyibuk gak!
Dgn dorg ni lah kdg2 aku melepak walaupon kdg2 jrg dpt jmp!
Jom berkenalan dgn dorg jom.....

Iwan+Hasiah
Lahirlah...

Muhammad Irfan Harith (6 tahun)
&
Nur Izyana Hasya (4 tahun)

Shahruddin+Saliza
Lahirlah...

Adib Haikal (3 tahun)

Azmi+Nor Azura
Lahirlah puteri kami...
 
Nur Azyan Najla (3 tahun)

Md Zahari+Saliana
Lahirlah...

Nur Dhia Zahra (3 tahun)

Mohammad Nazri+Norazlini
Lahirlah...
 
Muhamad Danial Naufal (2 tahun)

Mohd Khairul Anuar+Nurkhalilah
Lahirlah..
 
Muhammad Ammar Hakim (2 tahun)

Mohd Faizal+Nor Hafizah
Lahirlah...

Muhammad Aniq Darwisy (2 tahun)

Mohd Asyraff+Hasniza
Lahirlah...

Muhammad Afiq Safwan (1 tahun)

Muazam+Nurul Sima
Lahirlah..

Muhammad Adam Mu'min (1 tahun)

Mohd Razif+Noor Fazilah
Lahirlah..

Muhammad Iman Rafiq (1 tahun)

Mohammad Firdaus+Siti Aisah
Lahirlah..

Siti Firzanah Aleesya (0 bulan)

Masing2 dah ader family sendiri.
Dulu dgn dorg2 ni lah aku salu kua...
Skrg jmp mana yg ader jer. Huhuhu.
Yg pntg kami bahagia dgn suami & isteri...
Serta PERMATA HATI yg Allah beri...

Friday, October 22, 2010

Cuti-Cuti Cinta (CCC)

Tgk poster filem di atas aku rs cam nk tgk lah!!!!!
Kwn aku si As tu nk g tgk ngan her huby.
Aku ni mmgla kerap menonton.
Huby salu sgt ajak tgk movie.
Tp sumanya cite omputih saje!
Aku kdg ajak gak tgk Malay movie tp huby xmau.
Alasan x minat!
Cane tu nk jwb????
Ker aku ckp aku nk banje dia tgk wyg????
Huhuhu.
Cam best lak tgk iklan CCC nih.
Aku igt nk try usha2 huby la ajak tgk CCC.
Bln ni jer dh 3x kot kami tgk wayang.
Tp cam besela, xkartun cite omputih.
Mmmm.....
Korg doa2lah pujukan aku bjy. Hahaha!!!!

Daddy Daus & Mummy Aisah




1st of all I wanna wish CONGRATULATIONS to my fren Daus & Aisah.
Welcome 2 our club 2 both of u...
Alhamdulillah.
Tanggal 21/10/2010 lahirlah seorg bb gal jam 8.57 mlm seberat 2.78kg.
Tahniah sekali lg.
Trm ksh kpd Mummy Aisah MMS bb's pic kt Ummi Zura.
So cute bb gal u ols...
Tgk mmg seiras daddy dia.
Putih melepak!!!!!!!
Tp mmgla pon... Tgklah daddy ngan mummy dia...
Rambut tgk cam daddy dia jer. Yer ker??????
I book dulu lah bb u ols. Hehehe.
Utk my my bb boy in future...
Ahaks!
Smg berbahagia hendakNya bersama permata hati yg Allah anugerahkan.
Amin....


Wednesday, October 20, 2010

Chocolate Chocolate & Chocolate!!!!!

Lewat sket wat posting nih.
Coklat2 terbaru yg aku wat.
Ikutkan malas tp dh org tempah wat lah jgk.
Sebbek xbyk.
Aku pon mmg amik tmphn yg sket ajer.
Tmphn kwn2 tdkt ngan sdra mara jer...
Byk2 x der saper tlg.
Anaak dara aku?
Tlg sepah retilah!
Hehehe.

 
Yg ni adik kpd kwn somi aku tmph.
Utk kwnnya.
Trm ksh.
Mjls pertunangan pd 05/10/2010.
Trm ksh yer.

Dia plh box silver kaler...

Kbtln besdat seseorg yg aku syg..
Utk Aja a.k.a penjaga Nur Azyan Najla.
Aku watkan utk Aja.
Smg pjg umur!
Besday 29/09/2010 tp aku bg pd sok arinya.


Aku plh kotak purple utk Aja.
Kaler peberetnya.

 
Yg ni pas wat utk Aja, aku wat utk anak buahku Danial.
dia mmg suke coklat.
Jd ni dari Mak Long utk Yel...


Tempahan dari En Ismail & Pn Ida.
Lollichoc rose 100 pcs.
Utk majlis pkhwnn anaknya, Zila.
Pd 10/10/2010.
Trm ksh.
Tema hijau & kuning...
Trm ksh wat suma yg sudi menempah.

Traumatisme.....


Poyo jer title!
Hahaha.
Aku kan nak cite la sket kan...
Sampai la ni aku x berani gna kad Touch n Go nih.
Knp korg agk2????
Mgknkah ianya berhantu?
Atau mgknkah jurutol2 lelaki di kaunter Touch n Go suke ngorat aku???
Atau mgknkah Touch n Go itu menghantui mimpi dlm tidurku???
Hahaha.
Skali lg aku poyo.....
Ayat x hengat tau!
Sbnrnya...
Satu wkt dulu...(Cam ksh dulu2 lak ek).
Masa ku msh di alam pertunangan..
Thn 2006.
Aku ngan kazen, Uji nak kua g tgk Piala Malaysia.
Masa tu final la.. Giler lg ngan Bambang.
Selangor lwn Perlis.
Masa tu aku berdua jer ngan kazen.
Tng aku masa itu (Skrg somi lah), dia pinjamkan aku kad spt gmbr di atas.
Katanya mengelakkan jam di kaunter tunai.
Dia x mau join aku tgk bola masa tu.
Sampai di tol (akulah yg pandu kete), aku pon 1st time gna kad tu.
Touch py touch tgk balan RM0.00.
Ah sudah!!!
Siren tol pon bunyi.
Nak reverse blkg ader kete.
Dah mulalah aku py gelabah.
Pakai ranggi2 xkn kad xder duit.
Masa tu mmg malu giler arr!!!!
Ngan pakai baju jersi Selangor...
X lama jurutol dtg, dia pon try touch gak, ttp baki RM0.00.
Aku masa tu dh fkr tng aku jer.
Nak dajalkn aku ker.
Kad xder duit nk bg aku gna!!!!!!!
Hangin jer masa tuh.
Tpksalah jurutol pnjm kad org blkg & aku byr pd org blkg cash.
Pastu tol2 seterusnya aku xnk dah pakai kad tuh.
Kat stadium kwn2 lain suma dh tggu.
3 org jer pompuan, yg lg 10 org lelaki.
Hahahah.
Nak dijadikan cite, pas plwnn tu..
Selang seminggu aku kua date ngan tng aku.
Aku pulang blk kad Touch n Go dia.
Aku ckp kt dia kad dia xder duit.
Dia kata mn ader. Dia br jer gna.
Ader balan lg lbh kurg RM20.00.
X puasati py psl, dia masuk lrg Touch n Go.
"Teeettt"...
Eh, lps lak. Mmg betol ader duit dlm tu.
Sjk dr tu lah smpai skrg aku xberani dh gna Touch n Go lg.
Wpon aku tau kad tu somi br topup.
Aku rela gna cash!
Tahla, aku pon xtau knp masa kejadian tu tb2 kad tu xder duit.
Musykil sampai arini.
Jurutol try pon xleh.
Sejak itulah bermulanya ksh aku yg trauma dgn kad Touch n Go.....
Lawak sehhh...

Bile igt blk kejadian tu, aku ngan Uji mst gelak giler2!!!!!
Hahaha.
Per py nsb daa...

Monday, October 18, 2010

Santai Abi, Ummi & Najla...

Ari minggu dtg lg!!!!!
Kbtln minggu ni Abi free, sblm tu dia dh ty aper plan aku.
Aku ckp nk bwk Najla mandi2 kt KLCC.
Jwpn Abi?
"OK".
Pas Subuh aku goreng nasik utk bekfes.
Sandwich tapau utk bwk picnic. Hehehe.
So bwh ni gmbr otw sampaila nk blk.
Kami kua awl pg.
Tp tu pon dh pns gak.
Nk tggu tkg cuci basuh kolam lg...
Jom tgk gmbr!

Otw aku smpt lg pose ngan anak dara aku nih.
najla cam bese la ngan spec dia tuh!
Aku muke cam besela..
Nk lawa mn lg, cam ni lah muke aku! Hahaha.
Abi komplen2 nnt aku sound dia, "Ciptaan Tuhan, xbek pertikai...".
Hahaha.
Ada cam satu ugutan x??????
Ahaks!

 
Sementara tggu kolam siap cuci...
En Abi setia ngan paper dia.
WAJIB suratkhabar buat Abi.
Pns pon pns la.
Jnj leh baca gak paper!

 
Abi duk layan paper, anak dara dia layan mainan kt taman ni lah.
Tp sorg2 jer dia main.
Abih tu? Sape nk teman...
Dah Najla jer sorg yg ader.
Hehehe.
Mst korg nk ty, knp x bg Najla adik???
Jwpn aku???
Kalau Allah nk bg aku trm dgn suka ati.
Tp, lom rzki...
Aku pon sian tgk Najla main sorg2.
Kalau ader adik ader gak dia kwnkan...


Puaslah Najla main kolam pon xsiap lg.
Pak guard ngan Mak guard duk "preet" sn "preet" cni...
X bg masuk kwsn kolam, lom siap basuh....


Bila dh start mandi..
X hengat dunialah anak aku nih.
Suka sgt dia.
Sblm ni takot air.
Skrg dh beso, berani dh Najla...

 
Tgk jer kwn sblh tu..
Nak ajak main sama x knl lak.
Pndg jerla syg yer...


Sukanya dia!!!!

Saper2pon kwn dia..
Hehehe.

 
Masa ni Abi baru pas beli tiket wayang.
Cite The Other Guys...
Turun jer terus crk Najla main kejor2!!!!!

 
Puas mandi baru igt nk mkn nk minum.
Dia duk belek jari jemari yg kecut tu.
Mgkn pd fkrn dia pelik kot.
Knp lak jari dia kecut!!!!


Pas siapkan Najla kami gerak masuk KLCC.
Nak layan movie lak!!!!!!
Dah tu smpt lg posing..
Hehehe.
Cam xpnh g KLCC lak ek.


Ni dh suda abis movie...
Pnt gak gelak.
Tp The Rock scene dia xbyk pon...
Huhuhu.
Abi sggah solat Zuhur jap...
Pastu blk!!!!!!
Ari minggu yg ceria....

Wednesday, October 13, 2010

Salam Takziah

Sebelum aku meneruskan celoteh aku yg merapu,
aku nak ucapkan salam takziah utk kakak iparku kak Ngah Janah di atas pemergian allahyarhamah bondanya.
Smg Kak Ngah Janah tabah di atas dugaan ini.
Smg roh arwah makcik ditempatkan bersama org2 yg soleh & solehah.
Al- Fatihah.
So dipendekkan cite, arini aku & somi xkerja.
Sblm gerak ke Rantau, Negeri Sembilan, kami sggah dulu di Semenyih umah abg iparku.
Sempat lg mkn sandwich yg Kak Ngah Lin buat.
Gara2 sandwich tu la aku kekenyangan thp gaban!
Heheheh.
Aku gerak dgn 1 kete & kete yg kami naiki park saje di umah Angah Ijam.
Sampai sana jenazah dh pon dibawak ke kubur.
Dlm kul 2 ptg kami blk.
Sempat sggah di Cendol Leman Dawi.
Aduh, celoteh xsudah!
Terhibur......
Yg best byr skali, mkn & tmbhlah sbyk yg anda suka!!! Hahaha.
Bagai nk muntah aku duk teguk air barli x hengat dunia!
Jdnya cendol pon dpt mkn 2 suap ajer gara2 kkygn!!!!!!
Otw blk abg ipar ajak sggah Jusco Seremban 2.
Sbg penumpang aku ikut ajer....
Saje jenjalan xwat aperpon.
Ptg sampai umah Angah Ijam wife dia msk, mkn lg!!!
Makin gendutla bdn aku yg smmgnya gendut ini!
Mkn mkn mkn....
Kul 5.50ptg baru kami tlk blk umah....
Sekian kay.
Nnt smbg cite lg adik-adik, kakak-kakak sume...
Peace no war!


*Al-Fatihah utk arwah & trm ksh utk Angah Ijam dan Kak Ngah Lin...

Sunday, October 10, 2010

Holiday Lagi?????



Kemarin, otw g umah mak aku, somi bkk cite.
Somi kata, ader rezeki bln 12, nk bwk Najla g jenjalan.
Aku pon ty nk g mn?
Somi aku pon gtau nama tempat tu.
Eh, bagus gak idea tuh (Leh sambil2 mengimbau kngn silam. Hehehe).
X sgka somi aku dh wat plan awl2 utk aku & anak.
Korg agk2 ktne?
Hmm, tgk pic atas.
Rase2 ktner?
Tmpt tu lah yg somi plan nk bwk Najla & of coz his wife, me!.
Aku saje2 nyampuk kata nk g tmpt lain.
Somi kata g yg dkt2 dululah.
Pnt g jauh2.
So, nntkan ajerla bln 12 nnt.
Best gak g holiday nih.
Mst Najla suke.
Ke mana & di mana?
Nntkan entriku Disember nnt ok.
Insyaallah & jika somi x bertukar fikiran (Mana tau somi nk g tmpt lain lak, kite hy mrncg... Tuhan yg tentukan..).
Hehehe.
Huhuhu.

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails