Sunday, June 19, 2011

Andainya Nabi SAW bersama kita..

Aku nk share something yg meneyentuh ati aku..
Baru jap ni adik aku perkenalkan aku  ramcangan tv..
Channel yg ade di tv Al-Hijrah..
Yg bertajuk "Lau kanal bainanal habib...".
Bile aku tgk.. Mmg betol kata adik aku..
Rancangan ni mmg best dan plg penting...
SGT MENYENTUH HATI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lagunya pon dh wat aku sedih..
Nk dgr?? Jom...


Nk tau ape ade ngan rancangan tuh??
Dia mcm rancangan Wakenabeb, Bang Boom Bang mcm tu lah..
Yg bestnya dia akn uji sejauh mana sikap umat Nabi Muhammad..
Adakah kita akn mengikut sunnah dan akhlak Nabi atau sebaliknya.
Dan last skali, dia akan ty..
"Kalau kamu diberi peluang bertemu Nabi Muhammad, apa yg kamu akan ckp pd Nabi Muhammad?"...
Sampaikan org yg ditanya tu pon turut menangis..
Dan time tu jgkla mmg aku mengalirkan airmata..
Sbb br rase... Btpa rendahnya kite di sisi Nabi..
Antara sedutan rancangan tersebut..

Ape yg dh kite lakukan utk Nabi kite...
Betapa kite selalu lupa pd Nabi Muhammad..
Sdgkan Nabi sgt sygkn kpd umatnya..
Tp ape yg kite lakukan utk dia...
Ya Allah.. Rupenya msh byk lg kekurangan pd diriku..
Adkh Nabi akan memberi syafaatnya kpd kite umatnya yg serba kekurangan ini..
Ya Allah.. Ampunilah dosa2ku...

Monday, June 13, 2011

Tak cukup lagikah????

Dis time cam xde pape menda nk share lah!
Myb aderpon entri merapu meraban je la yea...
Nk cite psl lemari baju aku kt umh nun..
Nk kata lemari baju aku kck xla jgk. Bsr gak lah.
Tp stil xmuat2 gak!
Sume gara2 baju Big Boss yg tersangatlah byknyer!
La ni mmg aku sumbat jer sume baju2 tuh...
Tp cam sardin la jd nyer eh..

Tgkla btpa padatnyer. Ni ader lg yg xmasok ni. Siap kna tampal ngan tape tau sbb penyangkutnye dh byk kali rebah!!! Ni sume baju Big Boss tau.

Hehehe. Ni saje gatal amik gmbr. Baju ni kain sari tau. Mhl tuh.. Aku wat thn 2006. Tp smpi la ni aku xpnh pakai. Sbbnye kain jrg & aderla 1 sbb lg tu knp aku xpnh pakai.. Mmg lawak! So aku smpn wat kng2n.. Dr sorg kwn baik aku, Vicky!

Yg atas tu baju2 bshn aku kt umah. Tu pon msh byk lg xmasok tuh. Kdg aku sumbat jer!

Yg ni baju si anak dara. Yg sangkut ni baju jln.. Yg baju bshn.. Erm.. Mmg xmuat gak! Baju jln dia ni pon msh ade lg bbrpa helai yg aku malas x sempat gantung! Hehehe..  

Kalau nk tau, Big Boss ade lg 1 lemari dia kt bilik blkg!.
Tp aku ckp korg.. Stil xmuat!!!!
Kdg hangin jer aku. Mane lg nk ltk baju2 Big Boss tuh... Huh!!!!
Ade gak aku ckp suh sedekah jela baju2 yg melambak tuh..
Big Boss ckp syg.. Sume baju2 ader kngn... Mak aihhh.. Kngn pulakkk...
Dh kalau gitu.. Kite bako ajela!!!

Monday, June 6, 2011

Virgin Coconut Oil (VCO)

Kali ni aku nk share ttg menda alah spt nama yg di atas.
Korg pnh dgr?
Nk tgk ker cane rupe bentuknye???

Virgin Coconut Oil keluaran Catalyst
Aku tau psl produk ni pon setelah membace blog sorg teman..
Nama si cutie tuh Pn. Erlina..
Aku nih rase teruja la pulak..
Sbb byk gak kebaikannyer..
Nk tau jgk ker?? 
Antara kebaikannye adlh:
  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Jerawat cepat susut.
  • Regular semula PMS anda.
  • Sistem penghadaman lebih baik.
  • Kesuburan.
  • Mengurangkan up to 70%.
  • Kurangkan rasa senggugut.
  • Batuk dan selsema cepat hilang.
  • Mengurangkan tidur berdengkur.
 Nk tau aku nk sgt mkn tu sbb ape??
Hahaha... Sure la sbb nk kurgkn muke yg salu sgt berminyak nih!!!!
So aku pon duk try la sebotol.. Trus order ngan dia.
Agk lama gak menanti stok dtg sdgkn aku dh excited sgt!
Dipendekkn cite.. Dpt jer brg.. Zaasss!!!
Soknye trus mkn. TQ Lena..
And.. Pas sbln aku mkn... Korg nk tau x ape perubahannye?

1) Bdn aku dh xletih sgt dh. Bgn pg sng jer tau!
2) Peot aku yg tonggang langgang tu dtg blk scr normal pas 4 ari jer mkn VCO... (Pdhl dh 2 bln peot xsudi hadir. Ade hrpn dpt bb nih.. Hehehe).
3) Minyak kt muke sket sbyk kurg.. Rase cam kulit lembut sket. Jerawat dh kurg!
4) Selera mkn agk kurg coz rase cam kyg jer.. (Wpon xla kurus pon...).
5) Plg aku suke.. Sistem penghadaman aku agk ok la compare ngan sblm nih. Sembelit! 
6) Yg lg 1 kan.. Tak nak share la.. Rahsia. Tp mmg aku suke la.. Hahaha. Nk tau.. Jas PM me. Huahaha.

Mgkn ade lg bbrpa perubahan yg aku rase. Tp aku list down yg pntg2 jer la ek.
Skrg nih pas ade perubahan2 yg baik, aku dh share mkn ngan Mr Huby.
Bkn per. Smg kami sama2 cht & cergas! Hehehe..
And now.. Aku sekeluarga dh amalkan produk VCO nih..
Mereka sume dh rasai perubahannye. Mmg baik!

P/S: Aku ade syor kt sorg makcik tuh. Umur dia dh 57 thn. 6 bln dh dia x peot so dia igt myb dh menopause. Pas smggu makcik tu mkn VCO, peot dia dtg blk. Hebat wa ckp lu....

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails