Tuesday, December 24, 2013

Najla yang punya!

Haiiii manusia......!!!!!!!!!!
Ini hartaaaaaa..........
Nur Azyan Najla yg punyaaaaaa... Hahahahaha!!!!


Sumber gambar: FB Emi Ali a.k.a My Incik Emi


Amacam beb? Ada rase takot x??? Hahahaha..
Dh cam cite Ahmad Albab lak ye.. Kuikuikui...
Ok ok.. Spt gmbr yg tertera di atas...
Sila buat karangan tidak melebihi 200 patah perkataan.
Hahahaha...
Dh cam dlm dewan peperiksaan lak yea...
Ni pot pet pot pet aku ni gamaknye lbh 200 patah kata...
Gmbr tu aku cilok dr FB Abi jer..
Aku py gmbr ade cume agk blur sket.
Tu pon sbb Najla yg amik gmbr sndri.. Hehehe..
Alhamdulillah...
Selesai dh beli brg2 Najla.
Tggl lg Sabtu ni 28/12/13 ade hari suaikenal di sekolah..
Masa tu nnt kami akn byr yuran sek Najla...

So nk tau ape yg Abi belikn utk Najla????
Meh CSI sat...

1) Beg sekolah - 2 buah
2) Baju sekolah - 5 psg
3) Kain sekolah biru - 2 psg
4) Kain sekolah hijau - 3 psg
5) Tudung - 6 psg
6) Anak tudung - 2 psg
7) Kasut - 3 psg
8) Pencil box & stationaries - 2 set
9) Stokin - 3 set
10) Camisole - 1 psg

Ok.. Yg tersenarai di atas adlh brg2 yg xde atau ditambah sket..
Cam camisole, stokin, anak tudung... Najla dh ade dh beberapa psg.
Cume tmbh sket mana2 yg rase kurang.
Ktne soping???
Hahahahaha... Merata2..
Ikotkn jela kemahuan My Incik Emi..
Mana yg kami xgi...
Setia City Mall, Aeon, Sunway Pyramid.. Hahahaha.
Kedai kain baju Indah Pesona pon kami gi!!!!!
Tak pela.. Yg pntg dh cukup sumenye...
Mana yg kurang kendian2 tu nnt2la ye..

Brp kos?????
Ala.. Standard la cam orglain beli gak...
Hehehehe....
Anak 1st and pglmn per-1..
Mmg excited sgguhlah!!!!!!
So can't wait utk Sabtu ni...
Tak sbr nk tgk Najla pakai baju skulllllll!!!!!!!
Tggu ye kalau rajin aku update entri...



Saturday, December 21, 2013

Sandiwara Cinta



Jom layan lagu nih.. I like it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lama dh dgr lagu nih.. Tp rase biase2 jer..
Makin lama dgr cam best lak kan....
Lagu ni xde kena mengena ngn hdp aku ok...
Sape menipu & ditipu juga xberlaku dlm hdp aku hehehehe...

Jujurlah Sayang aku tak mengapa..... Lalalalalalala........

Thursday, December 19, 2013

Bedak Arab

Kpd dek non dek non sume...
Kali ni aku nk share cite psl bedak Arab lak..
Skali bedak Arab daaa.. Cam Malaysia xde bedak dh yea...
Sblm cite meh nk tunjuk gmbr dlu..
Gmbr pon copy paste org py jerrrr....


Nama bedak tu Bedak Arab Kokuryu...
Sssh tol aku nk nyebutnyeee haihh...
Ape motif aku duk cite psk bedak ni ye???
Takde motif ape2 sbnrnye.. Apetah lg nk berniaga.. Hehehe..

Skrg kt Malaysia ramai jer yg jual bedak nih.. Brp hrg aku xpst la..
Adik ipar aku cite dia beli online kt FB RM48..
Murah ke mhl hrg tu xpulak aku tau hehehe..
Ape kna mengena lak bedak ni ngn hdp aku????
Oooo...
Sbnrnyeee..
Adik aku.. Kwn dia br blk Mesir..
Byk lak stok dia bli bedak ni.. Ade dia jual sket2 kt kwn2..
Kbtln tggl lg jer 1.. So aku suhla adik aku blikn..
Pdhl mase tu aku br je bli bedak compact yg nama Miami tu.
So aku bli ngn kwn adik aku ngn hrg RM40..
Aku igt dlm sbln yg lps kot aku bli..
Pastukn..
Baru2 ni.. Kakak ipar aku yg keje kt Astro tu kan..
Dia dtg mjls kwen adik aku..
Mmg dia sgt baik hati.. Pe pon trm ksh Kak Ngah Jannah!
Diakn br blk Mesir sblm ni.. Ade urusan ape xpst la..
Dia bg aku bedak yg sama..
Hehehehehe..
So mknanye.. Skrg aku dh ade dua bedak Arab!!!!!
Yg aku bli tu kaler Russet..
Yg kakak ipar bg tu kaler Cherry...
So dh ade dua tona kaler bedak aku...

Nk citenye.. Bedak ni kan..
Pakai sket pon ckup dh..
1 pon lamanye rse nk hbs.. Ni ade 2???? Mau 2 thn kot br hbs ekekeke..
Silap2 Najla yg perabiskn bedak2 aku.. 
Suke sgt dia nyelongkar brg2 Ummi dia ni tau!
Aku suke mekap ker???
Idak ler jgk wehhhh.....
Kdg2 jer kalau rajin..
Kdg2 dh mekap pon aku padam.. Segan lak rase..
Muke ni Allah dh jadikn cani aku bersyukur..
Tp kdg2 rse xyakin ngn diri sendiri.. Huhu..
So salunye aku kalau nk kua2 ni..
jas pkai bedak & eyeliner sje..
Lipstik pon kdg2 jer pakai.. Huahaha..
Nk tau cane nk gna bedak Arab tu???
Korg gugel la kt You Tube.... Sng.. Hehehe..
Yg pstinye kalau aku pakai..
Rase tegang.. Kejang jer muke.. Huhu...
Nk try?????? Pi beli bedak sendiri ok!!!

Monday, December 16, 2013

Sabtu & Ahad

Knp pulakla tajuk entri camtu..
Sbnrnye xde bnda nk cite dh weh...
So aku nk share gak cite ari Sabtu & Ahad lps..

Ni Sabtunye kisah.. Hehehe...
Sabtu kemarin aku gi majlis kwen kwn Abi kt Bdr Baru Bangi..
Sblm ni gi UKM tmpt adik bljr aku ikot highway jer..
Adik aku ckp mhl tol gi blk RM20..
So dia suggest gi ikot SKVE jer..
Dgn GPS kami sampai gak kt BBB tu..
Majlis kwn Abi tu wat kt Surau An-Nur Sek 1..
Bsr gak dewan surau tu yea..
Mkn? Erm.. Sdp gaklah..
Tp sbb cateringkn.. Bile sampai mase je dorg dh kms2..
Lauk2 byk yg campur ngn daging..
So nasik ujan pns tu aku mkn ngn ayam grg dengan kuah lemak cendawan jer..
Lauk lain byk tp sendu betolla.. Sume lauk ade campuran daging!!!
Alhamdulillah.. Kenyang jgklah..
Abi smpt amikkn cendol 2 bks..
Dptla merasa sket.. Lbhnye Najla la yg mkn byk...
Knn2 mlm nk lpk Putrajaya.. Cuaca cam xok jer..
So mlm tu lpk je umh mak..
Adik aku sume ade tmsokla yg baru kwen tu...
Lpk smpi mlm pastu blk umh... Hehehehe...

Ahad punye cite lak..
Awl2 Abi ckp nk bwk Najla tgk wyg.. Cite Frozen..
Aku bgn tdo Subuh tu tros bsuh baju sume..
So keje2 menyidai kain (jgk agkt kain ptg tu) dilakukn oleh Abi..
Sempatla aku kms2 umh & bilik2 sblm kua..
Dh clear umh baru aku mandi..
Dh siap kami grk ke Aeon Bkt Tinggi Klang..
Plannye Abi nk bli kasut sek Najla skali..
Sampai2 Abi kata nk crk tiket wyg dlu.
Skali tgk pjgnyeee Q..
Abi Q jap pastu fkr2 cam xde je tiket..
Abi ckp kt Najla lenkali jela ye..
Najla ok.. Trosla dia tagih janji Abi nk bli kasut..
Sblm tu kami ni lapar xbekfes lg..
Smpt aku tempah sticker nama Najla kt kiosk2 kck yg ade tu kan..
Okla.. 100 pcs RM10..
Sng keje aku leh lekat kt buku2 sek Najla & peralatan2 sek dia nnt...

Cite psl mkn lak..
Abi ajk mkn kt foodcourt..
Pg2 tu dlm kol 11 am xbyk lak stall yg bkk.
Nk x nk knala mkn nsk berlauk..
Abi ngn Najla gi beli dlu..
Najla mkn nsk lmk biase, Abi mkn nsk lauk ayam, sayur 2 jns..
Abi ckp Najla dgn dia py RM16...
Aku py la terkejut.. Bpk mhl ko!!!!!!!!!!
Abi bg RM10 suh aku beli mknn aku lak..
Sbb aku tau mhl so aku pon bajet2la sket..
Aku amik keli sambal ngn kentang tumis sket jer..
Skali amik ko RM10 gak kna pon....
Ape punye cekik darahla wehhhhh....
Sblm aku byr tu adela laki bini ni amik lauk utk 2 org mknla..
Skali tu kna RM19.70.. Mengamok lakinye...
Siap suh kire blk.. Katanye xkn nsk lauk cani pon 1 pinggan RM10...
Kire blk same gak.. Cume kurg sketla.. Jd RM19.20... Hahahaha...
Ape py mhl la mkn kt situ...
Psl ape mhl??? Sbb ape mhl????? Musykil nih...
 So alkisahnye aritu kami mkn mknn yg sgt mhl.. Ko ade??????

Ok.. Cite psl soping kasut lak..
Abi la yg soping utk anak dia..
Umi ni ikot ajer..
So Abi belikn kasut sek Barbie 2 psg..
1 jns kain 1 lg jns bkn kain..
Abi kata yg bkn kain tu sng kalau ujan xbsh sgt.. Ikotla Abi oiii...
Umi cume amikkn stokin Barbie tapak dia kaler pink.. 3 jns pink yg cantikkk...
Pastu amik panties utk Najla 5 psg..
Dpt lak paper bag Barbie 2 pcs.. Cantik!
Pastu gi msok kedai roti La Boheme beli ape2 yg patot...
Wat kln lpk2 umh utk mlmnye... (Tp dlm kete dh melantak)
Sukela Najla dpt kasut sek tuh..
Kt umh siap acu pakai jer...
Ahad mlm tu ptg2 lg aku dh siap msk utk dinner..
Abi tu suke sgt sardin..
So aku msk sambal sardin pds2 sket..
Wat telor dadar...
Sblm maghrib tu kami dh siap dinner..
Alhamdulillah kenyang....
Aku lak bdn xbrp nk sdp.. Sbb selsema..
Kepala skt.. Hingus meleleh jer... Aduhaiiii..
Lemaulah bile selsema nih.. Sume serba xkna...
Nk tau ape lg????
Dh xde cite dh... 

Sekian trm ksh hehehe...

Saturday, December 14, 2013

Nak Holiday!!!!

Erm sblm ni aku de citekn ade plan nk gi holiday.
Nk bwk Najla jenjalan sblm bkk skul..
Insyaallah kalau xde ape2hal & aral yg mdtg..
29 Dis nnt kami akn berangkat ke Perak..
En Abi yg uruskn bab2 booking nih..
Nk ke mana Perak tuh???
Hehehe.. Manalah lg..
Sblm ni dh gi Bkt Merah Lake Town Resort..
Kali ni nk bwk Najla ke Pangkor Island jer!
Perghhh Pangkor Island.. Dan2 xnk sebut Pulau Pangkor wakakaka.
Sebutan omputih nmpk cam jauh sketla..
Kalau sebut pulau rse cam dkt jek! Hehehe...
So, En Abi dh book challet di Purnama Beach Resort..
Olhkrn mse tu cuti skul & super peak.. So caj dia agk mhl sketla..
En Abi amik bilik Smart Villa RM180 caj 1 mlm including bekfes.
Omputih lg... Hehehe..
Korg ni.. Sesekali aku nk speaking London pon nk dengki tau!
Plan asal En Abi nk ke Pulau Redang, Ganu..
Tp disbbkn cuti thn En Abi yg dh hbs.. Knala gi yg dkt2 sje!
Opsss... Kan dh kantoi tmpt tu dkt.. Baru ckp td nk nmpk jauh.. Tersebut dkt lak!
So En Abi kata ade rzki nnt kite gi sane lak...
Last aku & En Abi gi Pangkor mase honeymoon kot.. 7 thn yg lampau...
Hahaha.. Yg lampau ok bkn terlampau..
Bab2 ape yg terlampau kna sensored!!!!! Hahahaha...
En Abi pnh ckp 1 ari nnt akn bwk Najla ke sane..
Tp kekangan mase..
Jdnye dlm umur Najla 6 thn ni barulah En Abi dpt bwk dia ke sane...
So uolsss2...
Nnt I update story kay! Kalau I xmalas la uolsss yea...
Last but not least..
Kite layan gmbr jap eh.. Gmbr copy paste jer..
Gmbr sbnr kendian yea... Siap ngn komen aku lg!!!


Owner PBR ni ckp Smart Villa betol2 dpn pool. So aku agk bilik2 yg camni la.. Dpn pool... Selain tuh mmg kami nk challet yg dkt ngn pantai.. Hehehe...

En Abi mmg nk crk challet yg ade pool sbb memikirkn kepentingan Najla.. Budak2kn suke pool!

Yg ni rse utk yg amik pakej.. Dia sdiakn meja utk mkn dll. Kalau bkk FB dia leh tgk pakej ape yg ade.

Suasana di siang hari..

Kalau uolsss minat nk ke tmpt ni... Meh tgk flyer nih..
Kalau berminat bkk je FB dia Purnama Beach Resort




P/S: Pssstt pssst.. Nk story2 gak.. Sorg BFF aku pon dh book hotel.. Dia pon nk gi holiday jgk uolss... Hehehehe... Mane dia nk gi tuu.. Haa.. Dia nk gi cni..



Cantikkn tmpt nih. En Abi ckp cam 5 star jer.. Erm.. No komen.. Nk tau ktne? Uolss fikirlah sendiri!!!!!!

Friday, December 13, 2013

Ahamdulillah

Post kali ni sempoi aje..
Takde nk cite lebih2..
Cume nk ucap rase syukur sbb mjls adik dh selesai..
Skrg ni tinggal lg pntnye jer hehehe.
Gambar?
Sbnrnye aku xbgmbr pon mase mjls..
Tp aku amik gmbr ehsan drp kakak angkat ksygn aku..
Kak Ct Lalola..
Mujur dia de amik gmbr..
Kite tgk jela gmbr ehsan ni je ye.. Tq Kak Ct!


Baju xla nmpk glemer hahaha. Manik2 je lebeh nih...

Bgmbr nyorok nk bg nmpk slim la knn.. Nmpk gak lelemak tuh!


Alhamdulillah lauk Sabtu mlm Ahad dan Ahad siang hbs.
Ahad tu ngam2 lauk dan nasik.. Syukur! mak pon trn padang memasak.
Olhkrn gmbr aku pon xde apth lg la gmbr cik abg syg akukn..
Cume gmbr anak dara aku je yg ade.. Ni haa..


Peplum fishtail utk Najla.. Hehehe.. Crown tu Makcu Ain punye pnjm jap..



Mjls dh selesai.. Kite kms umh slow2 jela..Hepi dpt jmp sdra mara, kwn2..
Tq sedara mara semua..
Tq ipar duai yg sudi hadir ke mjls..
Sgt menghargainye..
Kak Eta, Abg Jurie, Ella, Kak Long, Abg Am.. Yg dtg dr Melaka..
Alang Eda, Abg Lan, Agh Ijam, Kak Ngah Lin, Agh Bakar, Kak Ngah Jannah, Ayu.. Tq sgt2...
Tq kwn2.. As, Esah, Ana, Kak Ct, Abg Hasrul, Acop, Matol, Iwan, Siah dll...
Kalau xde mjls ssh nk jmpkan????
Ade umr kite jmp lg.. Trm ksh semua!

P/S: Pendek ke post kali ni? Sempoi ker??? Hahaha...

Thursday, December 5, 2013

Persediaan Najla Ke Tahun 1 2014

Hamik ko.. Pjgnye tajukkkk.... Hehehe..
Sjk dua menjak ni cam terajin lak aku meng-hapdate belog.
Mgkn krn mood rajin tu dtg diseru2 wakakaka.. Lehkn ko main seru2..
Kali ni aku nk cite psl Najla..
Taulakn Najla ksygn aku tu thn dpn dh pon msok darjah 1..
Ish3.. Cam cptnyeee mae berlalu.. Terasa diri semakin tua matang...

Ok.. Cite psl Najla semula..
Sblm tu nk gtaula.. 
Menjadi kebiasaan di Selangor (negeri lain xsure) anak2 akn bersekolah 2 sesi.
Pagi & ptg utk sekolah kebangsaan & sek agama.
Smlm aku dpt dh surat drp Sek. Ren. Agama Nurul Ehsan..
So dh dpt taula sume kos2 yuran yg perlu dibayar..
Kalau x tu En. Abi dukla ty agk2 yuran Najla brp.
Ehhh.. Aku ke kerani sek????? Hahahaha.
En. Abi tu bkn ape.. Mmg dr Najla tadika dia suke bajet awl2.
Duit yuran & keperluan utk Najla dia akn bg kt aku awl2..
Erm.. Sek agama Najla di tmptkn di kelas 1 Ahmar..
Dlm bhs melayu ahmar tu mksdnye merah....
Tgk yuran2 dia tmsok sume dlm RM170++ (Lbh murah dr yuran tadika Najla.. Best!)

Sek Ren Keb lak aku akn htr Najla di SRK Rantau Panjang, Klang.
Najla di tmptkn di kelas 1 B... Erm okla tu drp xde kelas ye x..
Ramai murid thn 1 kt sek ni.. Thn 1 je xsilap aku 13 kelas. Huhu.. Ramaikn?
Ikotkn lom tau lg kelas mane..
Tp sbb jiran aku cikgu, so bonus utk akulah tau awl2 ni...
Yg tu xtau lg brp kos yuran2 & buku2 sume..
28hb Dis ni nnt hari suaikenal.. So mase tu baru setelkn sume.
En. Abi kata Krismas nnt baru crk keperluan Najla. Baju, beg dll.
Ok fine... Tapi... Ade tapinyeeee..
Korgkn tau.. Ni pestime aku nk soping brg2 anak sek...
Tak taula ape bnda je yg nk kna beli..
So aku list dlu siap2.. Agk2 mana yg perlu beli xperlu KIV dlu hokeyyy...

Brg yg perlu dibeli:

1) Baju kurung - Abi kata nk bli 6 psg, 3 psg sek keb 3 psg sek agama
2) Tudung - 4 psg
3) Kain biru - 3 psg
4) Kain hijau - 3 psg
5) Kasut - 2 psg
6) Beg - 2 buah (Najla request nk yg tarik2 and gmbr Barbie... Ermmm)
7) Pencil case - 1 jer sbb 1 lg baru jer beli..
8) Set stationary - Eraser, ruler, pencil etc
9) Kapur kasut - Kena beli ker??? dh lama sgt xskul xtau.. Hehehe..
10) Buku2 - Semua di sekolah nanti
11) Camisole - Tmbh lg 2 sbb ade 2 kt umh msh baru
12) Panty - Tmbh sket (Najla slim.. Yg lame pon leh pakai)

Ermmm jap.. Ade lg ke yg xmsok..
Pglmn per-1 kan.. Besela igt2 lupe..
Hrpnye nnt sume bjln lancar.. Risau gak kang ade yg tertinggal2..
Tu pon utk 28hb ni nnt aku xtau dh ade lom copy utk dokumen2 sek Najla..
Rse cam ade kt umh. Tp kna cek semula nnt..
Borang yg kna isi utk sek ren pon aku lupe mana letak..
Makin tua makin nyanyuk cpt lupe... Huish!
Byk sgt mkn semut!!!! Parah ko ni Zura...

Rase xsbr nk soping brg2 Najla..
Igtkn Najla jer yg excited..
Rupe2nye ummi dia lbh poyo.. Overacting over excited!
Hahahaha....


Wednesday, December 4, 2013

Gold Kaler In Da House

Cite kali ni adlh rentetan (betol ke ayat tu hehehe) drp cite sblm ni.. KLIK DI SINI
Duk ke sana ke mari somi ksgn aku tu kan duk crk t-shirt kaler gold..
And now... MISSION COMPLETED!
Somi aku dh jmp pon t-shirt kaler gold yg sesaiz ngn bdn dia hehehe.
Yg bestnye.. Byk jenama baju lelaki yg kureng kaler tu..
So.. Dgn rasminye somi aku beli t-shirt kaler gold jenama Jeep!
Eh, knp lak? Pelik ke jenama Jeep tu? Tak pelikkn? Hbs tu ape yg best sgt ye?
Sbb Najla pon leh sebut ngn lancar.. Najla sebut Jeeppp.. (huruf P tu bunyi pehh)
Meh aku cite psl ape jd best..
Sbb sblm tu adik laki aku, Khairul & adik ipar aku, Nazri...
Dh pon awal2 beli t-shirt yg sama.. Hehehe...
So skrg adik aku ckp.. 
T-shirt Jeep tu adlh uniform rasmi kami mase mjls kwen adik aku yg bongsu tu nnt. Hehehe...
Mule2 xnk beli yg jenama Jeep tu wpon adik aku dh suh beli awl2..
Udhnye nk xnk dia beli jgk sbb mata dh berpinar duk melilau2 crk t-shirt kaler gold.
Ssh lak tu nk jmp! At last... Somi aku ckp.. Jeep pon Jeep laa hahaha..
Ok per.. Beli kt Aeon Bkt Tinggi tuu...
Ok. Cite psl baju aku lak...
Yg aku upahkn psg manik tu... Aku bajet dlm RM80...
Bile dpt msj drp akk yg psg manik tu.. Alamak... Bkn RM80 daa..
So Ahd lps hbs mjls adik aku bersanding di umh pengantin pompuan...
Aku ajak somi gi umh akk tu kt Bkt Kapar, Klang...
Dgn ikhlasnye aku byr uph jht manik & lace tu RM140....
Giler ko RM140???? Kalah pengantin ko... Hahahaha....
Jenuhla aku berkias ngn somi leh x pinjam duit nk byr uph psg manik.. (Sbb janji ngn somi dia suh aku tmph baju jer.. Psg manik sbb aku crk psl sendiri huhu)
Somi aku leh ckp.. Brp upahnye? RM20 je kan? Takpe Abi byrkn.. RM20 je xyah pinjam..
Dgn takot2 aku ckp mana dpt RM20.. RM140... (Diam somi aku.. RM20 dia nk byrkn.. RM140 tros xterkata hahahaha)
Sehari sblm amik baju tu somi aku bg duit RM150..
Dan aku pon watla baik ckp, "Nnt Umi byr yea..."
Dan aku rase cam nk cium2 somi aku bile dia ckp, "Takyah... Bg je xyah pinjam2..."
Waduh2... Somiku... Makasih ya pakkk........
Kisahnye, baju aku pon dh selamat siap...
Erm, baju Najla lak?
Aku serahkn bulat2 kt tukang jahit ttg aksesorinye..
Cume pesen baju je aku request nk cane..
Smlm baru aku bksmptn amik...
Alamak... Cantiknyeee baju Najla... Super cute!!!!
Sampai ade org yg nk gak wat cam baju Najla tu...
Agk2 kalau beli siap mst mhl kottt..
Kos baju Najla kain, uph, aksesori sume dlm RM70 lbh kurg.
Kire puas ati la jgk.. Hehehehe...
Kos baju aku siap sume lbh kurg RM240.. (Amik ko.. Baju plg mhl pnh aku tempah)
Baju somi lak murah aje.. RM40 after less ekekeke...
Sume dh ade baju gold.. Tinggal nk peragakn aje! (Peraga ko.. Mntg2 baju kos tinggi tros guna ayat peraga... Berlagak xhengat ko ye! Pdhl orglen baju ribu riban punye rege xheran pon. Wakakaka)
Sbnrnye xexpect uph psg manik setinggi kos tu..
Sbb aku pon xckp bajet brp..
So dh siap aku byr aje.. Sbb aku bkn jns cerewet.. Ape yg ade tu okla..
Sng hdp camtu.. Tak sshkn org wakakaka.. Cume somi jer ssh sbb aku byk sshkn dia.. Huhu...
Nnt aku msokkn gmbr2 mjls ye.. 
So lehla tgk baju2 kami wakakaka...
Muke xcun xpela... Yg penting baju bling2 uolsss.. Ermm.. Mst org duk perhati.. Bdn dh ler tembommm... Ade ati nk pakai glam2... Hahahaha... Bleh gitu ko????

Monday, December 2, 2013

Barakallah....

Entri kali ni berada di dalam mood yg agk sentimental...
Terasa mcm xpcy.. Tp perlu aku terima krn sume itu kenyataan.
30 Nov 2013.. Sahlah adik aku Mohammad Muhibin, bergelar seorg suami..
Dia adik aku yg bongsu, yg baru berumur 23 tahun.
Mgkn pd pndgn org adik aku msh muda krn dia seorg lelaki..
Tp pd aku, berkahwin muda adlh jln terbaik yg dia pilih.
Dan aku seisi keluarga merestuinya...
Menjadi lelaki di dlm usianya..
Tak pnh lg aku lihat dia bercinta spt anak2 muda skrg..
Dia dan psgnnye sgt simple.. Sgt tenang melalui alam percintaan..
Meskipon bljr di tmpt yg sama..
Itu bkn alasan utk mereka keluar berdua2an...
Jika cuti sem yg pjg pon.. 
Tak pnh aku lihat adik aku keluar utk menemui kksh hatinya..
Kalau keluar pon krn menemui kwn2nye..
Minum di kedai mamak.. Bermain futsal.. Bertemu kksh hati? Itu bkn adik aku...
Dan aku sgt menghormati khdpnnya yg sgt bersederhana..
Krn pd dia.. Bercinta bkn tiket utk bersuka-ria bersama kksh hati..
Kalau pon ingin bertemu kksh hati.. Pasti ade sbbnye.. Mgkn krn ade sesuatu hal yg penting...
Dan kptsn adik aku utk berkahwin adlh krn mencari keredhaan Illahi.
Dia inginkn hbgn yg halal di sisi Allah..
Aku berterima ksh kpd keluarga isterinya.. Krn menerima adik aku sbg adik adik aku seadanya.
Isterinya yg sgt baik.. Yg tidak meminta ape2 balasan utk mjls pkhwnnnye..
Tidak mentapkn brp jumlah hantaran..
Tidak menetapkan apa brg utk majlis batal air sembahyang..
Semuanya diserahkan kpd adik aku utk membuat keputusan.
Apa yg diberi itulah yg dia terima.. 
Itulah dia wanita pemilik hati adikku...
Yg tidak mebebankn adik aku dlm sgl urusan..
Adik aku sgt bertuah krn memiliki isteri yg sebegitu.. Yg sedari alam percintaan & pertunangan.. Tidak pnh meminta2.. Malah sgl urusan perkahwinan juga diuruskannye sendiri.
Tidak perlu utk adik aku pergi ke sana cni utk menemani..
Adik aku juga.. Pergi membeli hadiah perkhwinan.. Sebentuk cincin.. Tnp ditemani sang tunang pd wkt itu.. Sgt mudah hdp merekakan.. Adik hanya membeli cincin bertemankn sahabatnya..
Krn itulah.. Aku berdoa...
Smg Allah memudahkn urusan rumahtangga kpd adik aku & isterinya..
Smg mereka berdua berbahagia & melalui alam perkahwinan yg semua org tau betapa hebat dugaannya...
Di hari pernikahannya.. Emak mengalirkan airmata..
Krn seakan tidak menyangka.. Anaknye yg plg kecil kini telah bergelar suami..
Emak juga berkata.. Ibin adikku seakan msh kecil lg.. Seakan baru smlm dia tidur di sisi emak..
Krn dia anak yg bongsu.. Dia sgt rapat dgn emak..
Meskipon telah bersekolah menengah.. Dia msh ingin tidur bersama emak & abah..
Mgkn krn itulah.. Emak sedih krn Ibin adikku kini telah dewasa...
Aku jua turut merasa sedih..
Doa aku pd Allah..
Smg Mohammad Muhibin & Aenani bahagia hingga ke syurga..
Amin.






Utk adikku yg disayangi...



** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails