Monday, January 31, 2011

Weekend

Smlm kan ari minggu.
So xla byk mane pon aktiviti aku, somi & anak.
Mlm sblm tu kami gi Klang Parade.
Tu pon somi yg ajak. saje tgk2 sale.
Kbtln kwn aku yg sorg tu, Puan Hasniza telah mengapi2kan aku supaya pegi ke sana.
Aku xla excited sgt pon tp somi aku lak beria2 mengajak, so aku pon follow ajer!!!!
Wpon xcht krn pg tuh dh gi klinik, jd dmm dh ok cume kpla jer agk skt lg..
Rupe2nyer somi aku nk belikan aku kasut.
Patotla beria sgt ngajak ke KP... Nk g Al-Ikhsan rupenyer. Erm...
Tp yerla, sedey kemain aku tau.
Dh berkenen saiz lak xder.
Yg xberkenan pon xder gak saiz.
Udahnyer somi kate xder "jereki" Ummi... Uwarghhh.....
Agknyer aku mmg xleh pakai kasutla, kna pakai sandal jer stp mase.
Mgkn juge aku lbh ayu dgn sandal.. Hahaha!!!
Ape ker nsb kaki aku ni pjg sgt. Sampaikan saiz 9 utk pmpn pon xder!
Somi pon siap pilihkan lg utk aku...

Somi minat ni. Tah knp dia suke aku xtau. Cutting nmpk feminin kot...
Lain-lain... Next next!

Somi sgt minat kasut nih. Msuk jer kedai terus dia sua kt aku kasut ni. Brand Adidas tp aku xminat. Aku nk brand Nike. Tp somi tetap minat yg nih....
Yg ni lak..

Yg ni brand Nike. Tp xminat lak kaler dia. Ader yg aku minat tp sedia maklum.. Xder saiz 9 utk aku @ pompuan2 lain yg sesaiz kaki sama spt aku. Huhuhu.
Dh la xyah cite pjg...
Sumanyer xder saiz pon...
Bek aku pakai sandal sudaa.. Asal xberkaki itik...

Dh cite psl mlm minggu... Ahad lak???
Pg2 lg dh bersiap. Cos aku mtk somi htr aku ke Karangkraf..
Eh knp? Aku nk keje jd reporter ker??? Hehehe. Xslhkan???? Ade bakat what!
Dlm kul 9.30 pg ujan suda.
Org ramai gak. almaklum pesta buku sape yg xgiler beb!!!!!!
Aku tuju tmpt novel awl2 lg tau.
Pnt somi nunggu aku yg xsuda2 belek2 novel.. Dia pon jln ke sana ke mari.
Pon aku xsuda2 lg memilih, udahnyer dia ckp nk gi bekfes..
Dpt gak aku jmp penulis novel tau. Mmg best!!!
Aku beli novel xbyk.. 3, 4 ari bace setel la kot. Hehehe. 
Jom tgk novel tuh..

Novel yg aku beli. Total RM97.30. Tp bkn sumanyer milik aku. Hehehe. Hy 5 sajer aku py....

Jgn mkn ati ok!!!!

Meen Zulaikha... Jiwangkan ayat2 dia utk aku? TQ ..

Ups!!! Nama saper tuh??? Knp bkn Zura??? Hehehe. Ni utk kakak ipar ksygn aku..

Smpt gak jmp Pn Hasniza kwn aku tuh.
Di mana2 saje dia ader! Huhuhu.. 
Serba oren lak tu ngan somi & heronyer! Silau mata I tau...
Setel byr & sign autograph.. Aku pon laju jer jln olhkrn En Somi & anak dh lama tggu.
Somi lak ajk jln gi Sunway Pyramid.
Aku xcht sbnrnyer tp demi somi aku gagahkan jua...
Spt bese msh somi msh nk gak crkkan kasut utk aku.
Dan spt bese gak, manala ader saiz utk bininyer nih...
Tak wat aperpon, jas pusing2, mkn KFC...
Plg penting dpt melayan Najla hepi2 bermain...

Suke dia dpt main pdhl dh pnh main pon!!!!!

Setia menanti anak daranyer di tepi "aeroplane" tuh.. Siap agah2 dari luar gitu!!

Landing time!!!

Nk main ni pon jenuh Najla memujuk Abi dia.
Sampai aku lak yg nk menanges dgr Najla merayu2 kt Ummi & Abi dia.
Bkn xnk bwk main, tp dia jak naik buaian ala2 Funfair tuh, mana la Ummi dia brani!!!
Abi dia pon 2x2501!!!! Gayat gak...
Suh Najla naik sorg dia kata dia takot..
Msh terdengar2 lg dia ty pd Abi dia, "Abi nk naik dgn Ya x?".
Mmg sayu jer, nk menanges aku tau!!!!
Sampai2 nsb bkn buaian yg dia nk naik, bnd alah atas tu la yg dia nk... 
Fuuhhh... Lega kami. Hehehe.
Dlm kul 3 ptg kot kami bertolak blk..
Ujan lom benti lg rupenyer kt luar....

Thursday, January 27, 2011

Arini Dalam History... Hehehe.

Salam korg...
Amacam tajuk di atas? Ada phm ka????
Arini jas wanna share our sweet stori between I & my beloved fwens!
Gelak dulu ni sblm nk cite kahkahkah....
Arinikan, aku xkeje tau.
Cutila mksdnyer. Tp knp ek???
Arini aku plan nk gi Klinik Kesihatan Bkt Kuda, Klang.
Nk cek thp kshtn jer sket xder aperpon.
Kbtln awl2 lg aku dh plan nk gi ngan dua wanita ayu iaitu Pn As & Pn Esah.
Wpon sblm tu plan ini diarahkan cancel oleh Pn Esah atas keuzurannyer... Demam!
Tp xlama tu tb2 plan itu diarahkan diteruskan semula!!! Hahaha.
So, dlm kul 8.45 pg As dh jemput aku kt workshop abah.
Wah... Dgn selesanya aku dh rase cam Maam Besar!
Ader drebar you jgn mrh....
Meluncur laju Vios itu menuju ke Tmn Kem, Port Klang utk m'jemput wanita yg sorg lg tuh!
Nk dijadikan cite, otw nk ke LPPKN Klang...
Aku ternampak lak LPPKN sejurus pas kua dari umah Esah.
Rase cam ok kot ek xyah gi jauh2.
Dgn gaya yg samseng & rase bersalah, pemandu aku & Esah meng-U turnkan ketenya! Wpon dh tau kami berada di
lorong yg salah!!!!!
Hahaha.. Samsengla sgt ek!
As ckp sominyer xtau yg bininyer mempunyai bakat yg terpendam slma ini...
Iaitu hebat dlm cilok mencilok wpon dgn kete bsr!
Nsbla ko Mr Acp dpt bini samseng jalanan!!!!
Sebbek aku & Esah slmt dlm pjlnn... Hehehe.
Sambung cite blk, smpi jer kt Klinik LPPKN tuh...
As pon ty kt kaunter ader wat Pap Smear x????
Aper py soklan la ek... Dh tentulah aderkan... Hahahaha....
Setelah bersoal jwb jd As & Esah pon setuju utk diperiksa luar & dlm.
Aper kptsnnyer??? Biarlah hy aku, As & Esah saje yg tau. Kih3...
Silap2 somi2 kami pon tau.. (Bkn leh smpn rahsia As & Esah tuh!).
Dh cek2 suma kami pon tkr plan xnk g Bkt Kuda.
Vios kembali meluncur laju menuju ke Klinik Anika, Klang.
Tp py la ramai umat manusia xjd la kami nk cek kt sana...
Kami trus lg bergerak ke tmpt tujuan asal.. Bkt Kuda.
Ramai gak tp xla ramai mane..
Pas dftr tggu lama gak.
Tp bile dh jmp doktor ader lak problem alat xmencukupi.
Diarahkan dtg lg ujung bln Februari.
Malas lak rase, bek aku gi swasta leh claim ngan Mr Asben! Hahaha.
Dh suda jmp doktor, nk kna tmn lak As tuh.
Nk mtk MC la pulaaaakkk... Hehehe.
Pastu dgn pantas kami gerak ke Jusco Bkt Raja!!!!!!!!
Si Esah lak dh merengek2 kelaparan, katanyer dr pg xmkn lg.
Huh! Dia igt dia sorg xmkn lg. Aku yg pose dr mlm tu xkire lapar????
Destinasi utama tentulah food court!!!!
Amik order & mkn!!!!!! Wallaweh... Sedap siot.. (Lpr mknn xsdp suma jd sdp!!!).
Abis mkn kami gi solat & misi kami seterusnyer... Jeng3....
SHOPPING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arini kami suma mmg "PAW" somi2 suma utk banje kami. Hehehe.
Aku pg2 lg En Asben dh tggal duit kt almari mekap. Huhuhu.
TQ En Asben yg memahami...
Tp yg sgt rancak shopping tentulah Pn As.
Sampai penuh tgn kanan kiri pgg plastik bag!
Aku dptla beli baju Najla sket, baju aku sket & ehem2 sket...
Tp sian lak kt Esah, demam.. Jd mood dia kureng sket.
Dgn dia mengalami bengkak breast...
Besela menyusukan anak... Tp Esah ttp tabah & kuat!!!!!
Dlm kul 5 ptg barula kami gerak blk...
Dh tentulah htr Esah blk Port Klang dlu...
Pastu baru htr aku blk...
Tp mmg best sgt3!!!!!!!
Inilah pglmn indah yg xdpt aku lupakan.
Hh bertahun2 lamanyer kami xkua sama2 sjk msg2 dh kawen.
Kpd Pn As, tenkiu ek sudi jd drebar aku & Esah.
Almaklum, kami berdua xmampu lg beli kete. Hehehe.
Ader rezeki moga2 dptla kite kua sama2 lg. Kalau Saliza ader lg syiokkk...
Wpon arini skt kaki & pnt...
Bak kata As, diam2 jer... Nnt kalau somi2 tau dorg xbg kua lg.
Hahahahahaha......


Tuesday, January 25, 2011

Mase Singgang

Korg fhm x mase singgang tuh?
Hehehe. Pestime aku gna pon...
Jas nk gtaula...
Skrg ni kan, aku suke main game tau.
Tp game2 lain xtaula..
Aku hy tau main game Zuma.
Hehehe...
Kt opis pon aku main bnd yg sama.
Blk umah kbtln Abi beli cd game Zuma.
Tau x Zuma???
Nk aku tunjuk gak ker???

Ni la game Zuma yg aku cite tuh. Pd aku mmg best!!! Game lain sumpah aku xreti main lgsg!!!!
Aper lg, layan la.. Hehehe.
Tp kt opis gma mouse sngla nk main.
Kt umah gna remote game XBox tu aku xreti la.
Udahnyer elok2 aku terer main kt opis, kt umah main jd sengal!!!
Najla lak dia suke tgk Abi dia main. Game fish katenyer.
Najla main gak tp dia takot lg2 bile Umi dia jerit ckp "Ha mkn2!!!! Cpt!!!". Takot jdnyer Najla.
Nnt cpt jer dia suh Abi dia yg mainkan utk dia. Hahaha.
Tu la xtvt kami mase singgang @pon mase lapang.
Sambil2 ngunyah2 aper yg ader... (Bdn pon naik bulat ngunyah jer!).
Jom layan gmbr sket...

Pas mandi blk futsal Abi melayan anak daranyer main game...

Game yg Najla suke.



Saturday, January 22, 2011

Sanah Helwah Khairul


Arini 22 Jan 2011 adalah ari lahir adikku.
Arini jgk la adik aku genap 24 thn...
Tp, aku hy mampu mengucapkannya dari kejauhan saje.
Utk adikku Mohammad Khairul..
Kakak ucapkan Selamat Hari Lahir.
Smg pjg umur..
Smg bjy mencapai cita2...
Plg penting, jaga diri baik2 di tmpt org....
Doa kakak & suma yg ada di Malaysia..
Smg tabah mengharungi hidup...
Allah ada bsma kita...

P/S: Thn ni xder la kek Secret Recipe utk ko... Hehehe....

KITA 1

Sering ku bertanyakan

Di manakah hatimu sayang
Kian lama ku simpan
Penyesalan cinta dalam diam
Sampai bila harusku pendam

Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan
Kita telah ditakdir bersama
Teman hidup di dunia
Malam siang kita jadi satu
Kerana engkau adalah milikku
Pegang tanganku seeratnya
Dunia ini berputar ligat
Mengapa harus ada sesal
Andainya tersungkur tetap bersama
Sampai bila harusku pendam

Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan
Kerana engkau adalah milikku



Lirik lagu yg sgt best.
Hrp2nye begitulah antara aku & si dia somiku tercinta...
Betol kata kwnku As, lirik lagu yg mmg best...
Nk dgr lagu ni x???
Jom layaaannn...



Amacam? Bestkan...
Smg ksh Nor Azura & Azmi kekal buat selamanya...
Aku syg kamu!

Thursday, January 20, 2011

10 Makanan Anti Kolestrol

Berikut ini disenaraikan 10 jenis makanan yang boleh mengurangkan kolestrol. Lepas-lepas ni, bolehlah perbanyakkan memakan makanan yang seperti ini:

1. SOYA
Kacang soya merupakan makanan popular yg diproses untk mendapatkan Kacang soya mengandungi 48% protein, lesitin, vitamin & zat galian.Ia juga dpt menghidarkan penyakit jantung & kencing manis. Kaya kalsium & Mineral yg membantu memecah lemak. Ia membantu menyusutkan kadar Lemak jahat (LDL) dan meningkatkan kadar lemak baik (HDL)


2. KUACI
Kuaci mempunyai kandunan zat besi. Pola pemakanan yg rendah dgn zat besi boleh menaikkan kadar kolestrol LDL sekali gus menghadkan kolestrol HDL. Mulakan pengambilan kuaci jenis tawar seperti dari jenis labu atau bunga matahari untuk menambah zat besi


3. BUAH KERING
Antar pelbagai jenis buah kering, limau kering adalah yg paling banyak mengandungi flavanoid. Pengambilannya mampu menyingkirkan lebihan lemak LDL sehingga dapat mengurangkan risiko sserangan jantung. Flavanoid juga boleh diperolehi dalam teh, brokoli, tomato, bawang serta delima.


4. EPAL
Memakan sebiji epal @ meminum jusnya setiap hari cukup untuk membekalkan khasiat bagi mengurangkan kandungan kolestrol dalam badan. Kanak-kanak yg memakan makanan segera dankemudian memakan epal @ minum jusnya, sebenarnya menyimbangkan kandungan zat dan mencegah berlaku kemak dlm badan

5. IKAN TUNA
Termasuk sumber asid lemak omega-3 yg popular, selain salmon dan makarel. Omega-3 secara khusus melindungi tubuh daripada peningkatan kadar kolestrol LDL.

6. KACANG TANAH
Kacang tanah yg dipanggang mengandungi lemak sihat dan kaya dengan vitamin E. Ia boleh menghalang radikal bebas agar tidak merosakkan kolesterol LDL dan dapat menghindari tubuh daripada serangan jantung

7. MANGGA
Vitamin C banyak terdapat dalam mangga. Sumber lain : belimbing, kedodong, betik, rambutan, strawberi dan kiwi. Vitamin C berupaya mencegah kolestrol LDL dlm tubuh

8. KISMIS
Mengandungi sebatian yg mampu menurunkan kolestrol. Sesiap yg mengamalkan diet dgn 400 kalori kismis setiap hari boleh menurunkan kadar kolestrol dlm darah sebanyak 8%.


9. OAT
Lebih daripada kajian saintifik yg dijalankan telah menunjukkan bahawa pengambilan oat setiap pagi boleh menurunkan kolestrol dalam darah. Serat mudah larut dalam oat boleh mengurankan risiko penyakit jantung sekiranya dijadikan sebahagian diet rendah lemak & kolestrol anda


10. JAMBU BATU
Ia mampu menurunkan paras kolestrol dalam badan sebanyak 18.8%. Disyorkan mengambilnya setiap hari dalam jumlah mencukupi bagi memastikan khasiatnya bertindak balas kepada tubuh. Jumlah yg disyorkan ialah 400gm sehari, iaitu sebiji setengah selama empat minggu. Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan tanpa melupakan diet seimbang, jambu batu adalah pilihan yg sesuai.



P/S: Bagus gak kalau aku mencube.. Utk kesihatan aku gak!

Wednesday, January 19, 2011

Kau membesar tanpa kusedari....

Kali ni aku nk cite psl anak ksygn aku yg sorg tuh.
Tak lain x bkn si tecik Nur Azyan Najla....
Rase baru smlm jer aku skt nk melahirkan Najla.
Arini, dia semakin bsr & semakin cerdik..
Kdg tnp aku sedari, Najla ksgnku itu baru berusia 3 thn stgh..
Satu persatu keletah Najla yg wat aku semakin bangga krn melahirkannya..
Trm ksh Allah krn memberi aku peluang memiliki zuriatku sendiri...
Dgn usianyer skrg, dia dh pandai dlm bbrpa perkara.
ABC, 123, One Two Three..
Doa mkn, lagu2... Pon dia dh leh menghafal..
Mewarna... Pon dia dh pandai... Tp xla cantik mn pon... Bole la..



Ni slh 1 contoh gmbr yg diwarnakan oleh Najla..
Tp smlm mase aku ngah duduk2 layan drama Tiramisu...
Tb2 aku terpandangkan Najla melakukan sesuatu...
Aper yg aku pndg?????

Inilah yg wat aku tersentak. Sblm ni ader gak dia try melipat baju, tp jap jer dia dh wat menda lain. Tp kali ni nmpk sgt dia bsungguh2...

Tgk tuh, terharu Umi Syg... Ker Najla saje perli Umi yg membiarkan kain baju berlonggok tnp lipat???? Hahaha.

Inilah hasil lipatan Najla. Ok gakkan? Ala budak2, lipatan dia xla seexpert kite yg dewasa ni.. Even kdg kite yg dewasa ni pon lipat cincai2 jer kan...

Mencube melipat skirt nyer sendiri...
Terharu rasenyer...
Mase tu gak aku terfikir yg Najal dh bsr...
Dh umur 6 thn dh...
Eh, 6 thn????!!!????
Mmg aku lupe sgt.
Aku rase cam Najla dh bsr sgt..
Rupe2nyer Najlaku baru berusia 3 thn lbh.
Tp dia dh pandai wat keje2 umah.
Wpon setakat cara budak2, tp aku mmg terharu sgt.
Najla gak rajin menyapu.
Erm, bagus gak. 
Aderla aku pembantu kt umah. Hehehe.
Aku hrp anak kau nnt akan rajin smpai bsr. Insyaallah.
Umi doakan Najla akan jd anak yg baik...

Chicken Chop Najla

Ok x nama menu tuh?
Chicken Chop Najla. Hehehe.
Mlm smlm aku saje jer try wat chicken chop tuh.
Yerla, asek mkn kt kedai jer, nk gak try wat sendiri.
Lbh afdal kan air tgn aku sendiri. Wawawa...
Tp mlm sblm tuh aku dh start perap la ayam tu.
Mlm smlm trus goreng. Sng sket keje. 
Pas dh siap suma aku terus hidang.
Kbtln Abi baru blk futsal, dia pon tergezut la tgk hidangan atas meja.
Amacam korg? Seprais gak kan? Hehehe.
Wpon Abi lom mandi lg, aku ckp mkn dulu la.
Aku nk dia rase mskn aku... Hehehe.
So Abi ckp sdp aku wat.
Ofkos la. Aku wat ikut resipi, jd nyer sdpla..
Sng gak wat, tp kna ader persaan rajin baru leh wat.
Kalau rase mls, erm... Lupakan yg lain! saje...!!!
Olhkrn aku wat sendiri, jd serba serbinya aku wat byk.
Dari kuah black peppernyer, coslownyer maupon kentang gorengnyer!!
Mmg puas & sgt kenyang! Jdnyer muak giler la...
Pas dh mkn terfikir lak...
Pasni xmau la wat lg..
Muak sgt, myb byk sgt kot aku wat.
Kalau kt kedai cam xpuas mkn.
Bile wat sendiri rase cam berlebeh2 lak mkn sampaikan bagai xmau!!!!
Nk tgk x rupe Chicken Chop Najla tuh????

Tgk tuh, betolkan aku ckp sumanyer byk!!!!! Sendiri wat so byk mn nk xder saper nk mrh!!!

Yg ni utk aku ngan Abi.

Yg ni lak utk anak dara aku tu lah... Xder sos & kuah black pepper... Sukatila Syg ooii..

Ok la kan wpon xla cun sgt pon rupenyer... Tp jd la dr xder...
Aku mmg malas nk hias lawa2 ngan sayur2 sgl bagai.
Mklm la aku kan xmkn sayur.
Jd rugi lak nk hias2 lawa2 ngan sayur2 tu, nnt aku xmkn pon!!!!
Kalau korg tingin gak, silakan wat sendiri...
Resipi pon sgt byk di internet. Ok?





Monday, January 17, 2011

New Born Bb

Pcy x kalau aku katakan yg aku dh dpt bb baru?????
Yer, aku dh pon slmt melahirkan.. Hehehe.
Nk tgk bb baru aku?
Jom...

Nama saye Muhammad Adnin Syakirin Bin Rusli

Gmbr diambil pd 16 Jan 2011. Comel x saye???? 

Knp? Msh xpcy ker????
Newey, kpd my bespren Ana & sominyer Rusli..
Tahniah atas kelahiran bb sulong mereka pd 10 Jan 2011.
Smlm smpatla aku ziarah bb ana di umah maknyer di Sijangkang.
Ana wat majlis Aqiqah skali.
Norly ngan Siah pon ader...
Tu jer cite aku kali ini.
Tak tau dh nk cite aper. Kih3...

Coklat Buatan Tanganku..

Ptg smlm blk keje aku trus wat preparation tuk wat coklat.
Sambil2 layan TV.
Tp pas maghrib baru aku merajinkan diri wat coklat tuh.
Ikutkan ati yg mmg malas ni xnk wat.
Tp dh org mtk watkan, nk xnk kna wat gak.
Tah knp lately ni aku kian pemalas!!! Hahaha.
Tak per, pnt2 pon masyuuukkk... Hehehehe.
So mlm td aku wat sambil2, lmbt sket siapnye.
Tp okla.. Relek sket, xkjr2 mase sgt.
Dpt gak layan Raja Lawak sambil2 mkn bihun goreng yg Abi beli mase blk dr surau maghrib tuh.
Kyg giler seh... Dh kyg nk wat keje blk dh malas.
So kpd sepupu aku, Nora.. Thanx sudi menempah coklat kt aku.
Lenkali leh order lg ek. Ehehehe.
Kpd adik ipar Nora..
Azim & psgnnnye Lyna..
Selamat Bertunang!




Wednesday, January 12, 2011

Makan Saje!

Smlm aku ader berangan2 nk wat roti jala.
Somi plg suke mkn roti jala.
Tp wife dia ader sedikit malas.
Jdnyer seumur idup selama kawen baru ni la aku wat.
Tu pon sbb somi suke.
Kalau x xdernyer aku nk wat.
Blk keje smlm aku kms2 umah jap.
Najla aku rasuah dia ngan kartun... Syp lah dia!
Dh siap bhn2..
 1st aku msk kari ayam dulu.
Aku mmg plan nk wat pekat2, baru sdp cicah ngan roti jala.
Dah tu br bancuh tepung utk roti jala lak.
Sejam lbh gak utk aku siapkan kari ngan roti dia.
Ups... Mn somi aku dlm ini cite?????
Erm, hy ader aku & anak daraku saje.
Somi terchinta gi futsal dr tmpt keje.
Dia smpai umah dlm kul 9.45 mlm.
Masuk2 jer dia tgk Najla ngah ngunyah...
Dia ty wat per. Sebut jer ROTI JALA... Excited sgguh somiku itu!!! Hahaha.
Pas dia mandi, solat suma...
Terus dia ngadap roti jala hsl air tgn isteri dia tuh.
Jom tgk gmbr sat.. Sbg bukti yg mmg aku wat tau!
Ckp jer tnp bukti xlehla kan??? Hahaha.
Pdhl tah2 aku beli jer kt kedai, tp ngaku aku yg msk. Leh gakkan???
Eh eh, jom layan gmbr....






Gmbr2 sekitar dinner kami mlm td... Sekian.
TQ En Somi & Si Tecik Najla, mkn tnp byk komplen!!!!

Shoppaholic

Aku bkn manyak wang duit pon utk soping2 nih.
Tp ape kna mgena tajuk di atas dgn diri aku ini?
Wah, ayat... Hehehe.



Haa, inilah yg aku mksudkan.
Dari mane aku dapat beli biarlah hy aku yg tau.
Tp aku beli tau.
Bkn curik, seludup @ yg sewaktu dgnnyer...
Suma aku py ker???
Soklan yg bagus...
Ofkos la aku py.
Kalau x xkn aku nk publish kt belog aku kan.
Buang tenaga ajer. Hahaha.
Kire shoppaholic gak la kan.
Sbb beli ngan kuantiti yg manyak.
Wpon bkn brg berjenis... Wawawa.
Kay la. Xleh cite lebeh...
Biarlah hy "mereka & keluarga mereka" saje yg tau....
Igtlah.. Simpan sbg stok xbasikan??? Hahaha...

Friday, January 7, 2011

Kite makan dulu!!!!!

Sbnrnya plan mkn mlm td somi aku yg wat.
Tu pon sbb kwn dia ckp ader 1 tmpt mkn baru yg sdp & best!
Pastu lg kwn somi kata tmpt mkn tu sentiasa full!!!!
Lbh2 lg kalau mlm mggu @ ari cuti.
So mlm td, somi dh ckp awl2.. Katanyer siap2 cpt2, takot tmpt tu tutup.
Aku pon ptg smlm pas layan Tiramisu @TV3..
Lari masuk bilik ayaq air trus mandi & solat.
Lbh kurg kul 8 mlm kami gerak kua.
Somi kata mlm td last kite mkn2 coz pastu nk diet!
Hahaha. Itu adlh azam yg tah yg ke brp kali.
Bak kata kwn aku, As..
"Mlm ni kite mkn, sok diet blk...".
Hbs kalau tiap2 ari mkn, zmn bile nk start dietnyer???? Hahaha.
Berbalik pd cite aku..
Tmpt mkn yg aku mksdkan adlh...
Haa korg. Aku g tmpt spt yg tertera di atas!
Lokasi terbarunyer adlh di Klang Sentral...
Ala, kedai dia dpn skali tepi jln... Kacang jer carik!
Kaler kuning tempat dia, sng carik maa...
Sampai2 jer mmg betol...
Ramai giler org...
Meja suma full, udahnyer kami duk betol2 dpn kaunter pembayaran. Huhuhu.
Mase nk order tu, lama gak aku ngan somi study fikir menu pe nk mkn.
Pyh nau nk menyebutnyer...
Nk tau aku mkn aper????
Jeng jeng jeng....


Inilah dia yg aku order...
Nama dia Nasi Goreng "Kam Heong".
Tp aku ckp betol...
SEDAP GILER!!!!!!
Tp mak datuk.. Py la pedas berdentum..
Yerla, aku kan xmkn pedas, jdnyer...
Meleleh gak la airmataku ini... Huhuhu.
Cik abg syg lak, dia mkn ni haa...


Yg ni pon best!! Tp pedas gak...
Nama dia Nasi "Kong Boh" Ayam..
Jom tgk Najla si bucuk Ummi tu mamam aper?
Hehehe, dia mamam Nasi Ayam Madu kot..
Tp nasik dia, siyes tau...
Mkn tnp lauk pon dh sdp......
Lenkali igt nk ajak somi g lg la... (Abisla rosak diet...).
Korg, jom g...
Nk tau menu per jer yg ader & nk tau lokasi mane...
Klik di bwh ini....
Layankan sendiri..
Menu dia pon byk, mmg best korg...
Tu lah saje cite mkn2 aku kali ini.
Kpd kwn2 aku yg jgk suke mkn...
Esah, As, Saliza, Norly dll...
Jom kite!!!!
Tu pon kalau korg lom pnh g, kalau dh... Kite g skali berkali2 lg!!!!




Thursday, January 6, 2011

PENYAKITKAH???????

Sejak akhir2 ni kan.. Aku salu terbayang2 tau.
Eh, terbayang ape???
Hehehe...
Kdg rase cam aku ni tidak normal.. Huahahaha.


Eh knp apkh????
Adkh aku sakit @ x cht @ mabuk?????
Idak ler...
Aku xder pape pon...
Ni ha, nk kabo... Skrg ni aku giler sgt ngan Korean drama/movie.
Tahla knp ngan aku nih.
Sebbek aku keje.
Kalau x mau aku layan cite Korea 25.6 stgh jam!!!!!!!
Mase tu, mau anak somi xterlayan, mau dorg terabai!!!!
Hahaha...
Skrg aku giler cite Secret Garden
Jom korg kite layan same2..
Sesape yg ader Astro Beyond, jom bkk channel 393.
Gare2 channel 393 ni la aku salu gaduh berebut remote ngan somi.
Akhirnyer... Best AZURA win!!!!!
Somi pon dh "addicted" cam aku. Suke3!!!
Baru korg tau knp aku menggiler bile korg tgk sendiri... 
Huh! Cam sengal lak aku nih!!!!

Tuesday, January 4, 2011

Tak Sabar!!!!!!

Klik di atas utk gmbr yg lbh jelas.

Tak sbr tau aku nk gi...
Dkt jer kan ngan umah.
Sblm ni dh gi dh.
Tp xpuas!!!!!
Nk kna kumpul duit byk2 nih...
Jom gi reramai!!!!
Nantikan entriku ujung bln ni kay...
Jom 28-30/01/11 @ Karangkraf...
Chiowww.....

P/S: Saliza, xder diskaun lbh ker utk aku????

Aroma Ikan Bakar

Sbnrnyer acara mkn2 ni dh berlalu.
Aku jer lwt nk wat entri baru.
Kdg2 kemalasan melanda, aperpon xlalu nk wat! Hehehe.
Mlm 30/12/10, aku ngan family gi mkn kt Aroma Ikan Bakar, Jeram, Sel.
Bkn kali per-1 pon kami mkn kt sn. Dh acap kali dh..
Cume mlm tu abah ngan adik yg no 3 jer xder.
Abah kna bwk tahlil umah org meninggal & adik spt yg sedia maklum, berada di Mesir.
Mmg best gak mkn.
Aku ajak gak sepupu, Saadah ikut gi skali.
Termasuk anak aku & anak adik, kami gi 9 org....
Menu mlm tuh aku ngan somi la pilih.. Hehehe.
Bab2 mkn bg la kt kami!!! Kamilah juara!!!!!!
Nk tau menu aper? 
1) Ikan Jenahak Bakar
2) Ikan Pari Bakar
3) Ikan Siakap Bakar (Menu ni request dr wife Emi... Hehehe)
4) Udang Masak Pedas (Menu ni aku rase plg sdp tiap kali gi cni)
5) Sotong Goreng Tepung
6) Sayur Campur Goreng
7) Sup Sayur (Mak jer yg mkn lauk nih)
8) Tomyam Udang (Tapau Take Awaykan utk abah... Sian abah xpat join)

Bykkan menu?
Mst korg duk fkr.. 
Mkn ker mentekedarah????? Hehehe.
Aper2 saje la. Yg penting kami yg byr.. Ader kami kesah?????
Pembayaran bil dibuat oleh somiku, Emi.
Setelah kami tong2 sorg demi sorg, msh xmencukupi..
So En Somi la yg kna tmbh RM20... Mujur RM20 jer. Hehehe.
Jumlah keseluruhan kami mkn mlm tu... RM260!!!!!
Tak mhl pon kalau nk dicomparekan dibandingkan dgn kuantiti mknn yg kami order mlm tuh!

Gmbr2 yg ni jer ader ek..

Somiku book awl2 ptg sblm gi tuh. Nk gna nama dia xleh coz dh ader nama yg sama. Hasilnyer.. Nama aku pon ok what.. Nama yg indah. Bleh gitu???? Mase dtg mak oiii... Ramainyer org!!! Meja2 suma fully booked!

Mkn laici, airnyer xmau lak. Mak aku sblh tuh... SMS ajer!

Encemnyer somi penulis blog nih... Hahaha. Haa, jgnla jeles. Kan blog aku. Sukati akulah nk puji somi aku pon kan..


Busuk ah muke Mak Ngah!!!!!



Najla sbuk nk ngan Pak Ngah dia jer!


** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails