Friday, December 23, 2011

Selongkar Beg...

Ish.. Ape yg nk diselongkar nih???
Hehehe. Saje je. Aku saje gatal2 nk selongkar beg aku sendiri.
Manelah tau.. Kot dlm beg aku cam sarang tikus!
Salu kite tgk dlm rncgn tv..
Ade segmen selongkar beg artis...
Aku pon nk lah gak jd artiskan.. Takleh ker????
Takleh pon aku lehkan gak.....
Sblm tu.. Jom tgk video selongkar beg Dato' Siti..
Brg dia sure lah xsetaraf ngn brg aku.. Ekekeke...




Ok.. Now.. Jom tgk lak ape ade dlm beg aku yg murah tuh...
Ade wallet, kamera & buku nota...
Ape lain2 lg..
Jom tgk ok!




Atas tu.. Tulah rupenye dlm handbeg aku..
Tak byk pon brg....
Jom tgk ape ade dlm..
Check it out!




Aku mmg bwk sokmo buku2 akaun bank nih.
Wpon di dlmne xdelah wang berjuta2..
Tp sng bile smpn dlm beg..
Sbb kdg2 klu sggh post opis.. Bile teregrak nk smpn duit..
Taklah aku teraba2 crk buku ASB aku.. Hehehe.
Buku akaun ASW2020 Najla pon aku bwk..




Aku WAJIB bwk perfume ke mane2 aje.
Wpon kdg kt umh aku dh sembur perfume..
Takot kang ade bau2 yg xsdp dihidu..
Aku tggl calit saje!
Harum seminggu!!!!!!
Lipstik lak, aku bwk.. Tp kurg pakai..
Salunye aku pakai bile time 'cuti' aje..
Jenjalan pakai mekap sshlah..
Kalau 'cuti' sng sket.. Xyah nk bsoh2 mse wuduk..




Thermometer ni aku mmg standby aje dlm beg.
Takot tetibe Najla dmm ke.
Aku ngn Abi risaukn Najla.
So Abi belikn aku menda ni utk aku gna bile wkt emergency...
Kdg2 bdn Najla pns.. Tu buat aku risau.
Kdg2 Umi dia pon gatal gak nk gna menda alah nih. Huhuhu...
Oklah.. Dh nama pon dlm handbeg.. Mst ade walletkan?
So skrg kite tgk lak ape ade dlm wallet.
Eeee.. Gediknye I....




Haa, amik kau!!!!
Skali gmbr pakwe daa..
Gmbr ni mmg dh lame giler ade dlm wallet aku yg tak berbrand tuh..
Dr sblm aku kawen lg gmbr ni dh wujud..
Cume wallet aje yg bertukar.. Hehehe.
Inilah dia somi ksygn aku.... Encik Azmi!!!!!




Lawa x lawa x????
Hahaha. Inilah dia kad nikah aku & somi.
Tu muke zmn2 pgntn baru...
Jgn ade yg nk gelak2kn aku yea..
Muke korg tu lawa sgt ke dolu2 tuh???
Ade ati nk ktwakn aku.. Huh!
Dgn adenye kad ni.. Snglah aku nk cek in hotel mane2 ngn Abi! Hahaha..
Sape berani cekup????



Ini lak sgl kad2 yg aku ade dlm wallet.
Byk lg sbnrnye...
Tp byk aku dh buang. Semaklah!
Ini antara kad2 yg currently aku gna..
Ariani tu aku dpt mse aku beli 2 helai tdg dia..
Tp la ni xbli pon lg.. Mhl giler arr..
Kalau dh yg simple pon spsg dh RM98.. Lg yg bermanik2 bagai... Erm..
Tak mampu den.. Hahaha..
Pakai ajelah tdg murah yg ade.. Psr tani byk jualkn...




Haa.. Byk giler kad klinik.
Sume ni milik aku & Najla..
Yg klinik gigi tu aku py la..
Najla lom wat kad gigi lg..




IC aku & Mykid Najla..
Muke aku zmn muda2..
Tak igtlah thn bile..
Korg mst nk kata aku lawakn???
Troskn memuji... Aku xksh... Hahaha...
Rasenye ini ajer kot yg ade dlm beg & wallet aku..
Brg2 lain ade gak aku bwk..
Cam wet tissue, lotion dll..
Tp bkn dlm handbeg.. Dlm beg 1 lg!
Hahaha.. Brp byk beg daa...

Wednesday, December 14, 2011

Selamat Pengantin Baru Azhar & Farah

Sblm mjls mule... Sonok bkumpul ramai2..

Mak2 dara.. Tingat zmn lom kawen.. Huhu..

My kazen, Uji mtk aku pakaikan eyeliner..

Uji suh aku tenyeh muke kazen aku yg xreti nk melawa nih... Hahaha..


Muke sblm mekap. Uji suh aku mekapkan aku pon layankan aje. Brg2 sume pinjam org. Aku? No make up  aksesori dlm beg aku!

Dh siap pon. Br la ayu bak kata somi Uji, si Ajib. Anak dara knalah melawa.. Br la ade yg minat. Ekekeke...

Lepak kt umh yg disewa pakcik aku utk kami lepak2... Hehehe... Ni somi ksygn aku.. Ensemkan? Hahaha. Mst korg meluat. Pedulilah.. Somi aku...

Mak & makcik aku yg sorg ni tkg bg2 paper bag utk tetamu...

Uji & sepupu aku yg msh bljr kt Uitm S.Alam, Ashraf...

Ni pengantinnya.. Ngan mak aku...

Berebut atuk!

Kngn bsma pengantin...

Azhar & Farah. Smg bhg smpi akhr hyt.. Amin.
Ahad pas aku mhadiri majlis perkahwinan..
Sepupu aku, Azhar..
Majlis kt Sri Manjung Perak.
Abi plan nk tdo smlm kt Pangkor.
Tp puas dr mggu pas Abi koling2 sume chalet ngn hotel kt sn..
Sume ckp fully booked!
So Abi ckp lenkali la kite pi...
Jdnye dr Manjung blk ari saje ke Klang..
Gmbr2 di atas adlh gmbr sekitar majlis..
Byk sgt leh wat sbb cateringkan..
So mase kami byk dihabiskn dgn lpk2 & mkn!!!!!!


Cuti Sultan Selangor

Kali ni aku nk cite psl ari Senin yg lps.
Olhkrn Ahd adlh Hari Keputeraan Sultan Selangor..
Jdnye cuti dibawa ke ari Senin.
Asalnye Abi plan nk bwk Najla pi Tmn Burung KL.
Tp xjd sbb ade mslh teknikal. Hehehe.
Adik aku, Lini sms. Dia ckp mak ajak pi jln.
So aku ngn Abi yg pg tu otw nk pi bekfes trus wat kptsn.
Kite pi Pst Sains Negara, KL.
Tu pon sbb sblm ni kak ipar ckp best tmpt tu.
Sebbek la pg tu aku pkai baju yg semenggah.
Blk bekfes xsalin baju trus pi umh mak xblk umh dh...
Tu yg Abi jas pakai tshirt biase jer.
Aku of coslah.. Owiz lawa. Hahaha....
Sonok gak kt sn. Jakun sketla sbb pestime kan pi...
Najla dgn Danial lah plg best.
Byk bnda leh wat main wpon sume tu sbnrnye alat utk mguji minda!
Tak mo cite byk.
Jom layan gmbr.. Gmbr ehsan drp kamera adik aku...


Mak, adik aku Lini, Danial & yg ensem tu tentulah Abi. Hehehe.

Syok main nih... Tekanan udara buat bola tu terapung2... Aku tipu budak2 dua ni kata ade magic!

Pening aku.. Sudahnye xdpt jwpn...

Abi khusyuk.. 

Menda ape tah aku pon xpst..

Best dpt bgmbr ngn dinasour. Hehehe...

Ni dlm tmpt pameran dinasour. Nanges budak dua ni.. Takot sgt agknye dgr bunyi dinasour yg kuat tuh..

Pameran robot2... I like dis pic!

I like dis pic too!!!!!! Comel anak Umi!

My princess.. Nur Azyan Najla..

Blk drp Pusat Sains tu..
Mak ajak pi mkn kt Shah Alam.
Mn lg kalau bkn kt Nasi Ayam Pak Mal.
Mak belanja! Hehehe...
Terisilah jgk cuti ari Senin tuh... Best!

Friday, December 9, 2011

Segalanya Pasti

Sehelai Daun Setitis Embun




"Sejak kau tinggalkan diriku...
Aku bagai daun tanpa titis embun
Segala keriangan.. Telah kau bawa jauh...
Yg tertinggal kesan mendalam
Di lubuk rasa terpendam
1000 kehampaan.. Yg tiada penghujungnya...."

Ceritera Jumaat

Assalamulaikum sume..
Rase cam dh lame sgt x bg salam sepenuhnyekan.
Blk2 'salam'.. Blk2 "akum"..
Erm.. Btpa terkadang kite khilaf dgn diri sendiri. Astaghfirullah..
Korg sume cht ke?
Sbnrnye aku xde bnda pon nk share.
Cume nk merapu meraban je di ari Jumaat yg sgt mulia ini.. Hehehe.
Korg tau x?
Pg td, umh aku br ade air, pas dua ari mgalami gangguan.
Aduh, lps seksa rsenye.
Tp igt ye korg, jgn igt aku xmandi ok!
Umh aku ade gna tangki tau.
So ckuplah gna utk mandi, wuduk dll..
Alhamdulillah, syukur nikmat Allah beri.
Pntg sgt air dlm khdpn kitekan?
Aku geram je bile xde air, krj2 umh pon sangkut!
Sinki aku dh kering kontang.
Lom lg ngn bau2 yg dtg dr lauk2 basi. Huh!
Baju lak xdpt nk bsuh. Takot bile gna air sgt, nnt air utk mandi, basuh berak pas buang air bsr lak terbantut!
Tp pg td, Alhamdulillah sumenye bjln lancar.
Wpon air xlah laju mane, ckuplah utk aku bsoh pggn mangkok & baju.
Plg pntg, msk air! stok air msk dh abis, smpi Abi kna beli kt Tesco mlm td.
Sampai licin berkilat aku sental sinki dapur tuh. Hehehe.
So, pg td sume baju aku dh wangi! Bubuh sabun byk2, softener byk2!
Hrpnye cuaca arini ok, xujan.
Bkn ape, nnt xkering lak 'adik2 kecik' aku & Abi. Hahaha!!! Ops, sensored!
Erm, rsenye tu jelah kot yg dpt aku rapukan.
Lenkali nnt klu rjn aku wat entri lain ok.
Almaklum, sjk dh malas ni.. Huhuhu...
Blog pon xrjn nk update...



Wednesday, December 7, 2011

Penawar Duka.. Novelku







Gmbr2 di atas tu di antara novel2 yg aku beli Ahad lps.
Kan ade Pesta Buku Karangkraf mggu pas.
Dr 2-4 Dec 2011.
So aku hy berkesempatan pergi ari Ahad, sbb?
Sbb Ahadkan aku & Abi cuti, xkeje. Hehehe.
Ade lg novel yg aku beli..
Tp aku lupela tajuknye.
Masok arini, br 2 buah yg aku bace.
Dua2 novel wat aku ketawa sekuat2nye.
Dh mcm org giler dh.
Tu yg aku suke tu, happy rasenye.
Tau x, Januari nnt ade lg tau pesta buku.
Dgrnye pesta buku lbh bsr.
Awl2 aku dh infm pd Abi nk pi.
Tentulah dia kna htr.
Wpon dia fed up duk tggu wife dia memilih2..
Dia xsuke pon, dia ttp htr jgk. Tq Abi. Hehehe.
Ahad pas aku cume berhabis RM136.20 je, pas diskaun.
Ade tu smpi RM600, beli novel jer.
Kak ipar pon ade kirim.
Siap bg izin..
"Kalau Zura nk bace, bacelah dlu".
Aduh, aku suke. Syg K.Ngah Lin!!!!!!

Wednesday, November 30, 2011

Ombak Rindu



Filem ni akn kua pawagam sok, 1 Dec 2011.
Aku plan nk ajk Abi pi tgk.
Abi suh aku pi sorg.
Tp dek krn nk 'ajar' Abi tgk cite Melayu...
Aku knalah 'korban'kan sket belanja..
So aku ckp pd Abi aku akn byr duit tiket.
Mgkn dia xnk, tp aku ttp nk ajk jgk! Hehehe.
So Abi setuju. Yeahhh...
Tp tulah.. Mcm2 aku 'racun' Abi tu.
Aku ckp novel Ombak Rindu yg aku bace tu mmg best giler!
Lg aku ckp cite dia mmg best! (Pdhl aku pon xtau ye ke x. Hahaha)
Mlm ni aku terbukak lak OST utk filem Ombak Rindu.
Aku dgr, cam best. Sedih pulak rsenye.
Sbb aku mmg tau jln cite dlm novel tuh.
Mmg sedih giler!
So bile dgr lagu tema filem, aku cam terbayang2 cite dlm novel tu...
Sedey arr.. Huhuhu...

Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira


Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku


Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung


Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku


Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti


Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya


Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Thursday, November 24, 2011

Tentang Daku

Kali ni aku nk share ttg penjagaan diri.
Olhkrn aku bknlah insan yg sgt berduit, jd aku hy menggunakan brgn yg thp mampu shj.
Pd aku biar xmahal..
Yg pntg BERSIH & KEMAS juga BERKESAN!
Jom tgk jom. Hehehe.
Nmpk sgt xde modal utk wat entrikan...



Aku mkn VCO ni dh dkt sthn. Kwn jgk yg syorkan. TQ Lena! Alhamdulillah so far ok. Bdn cht & kulit yg berminyak dh kurg.. Jerawat pon ssh dh nk timbul. Kulit pon lembut jer.


Yg ni pon dh lame aku amalkan. Paramaria Plus dr HPA. Yg ni aku mkn utk dlmn wanita. Lbh2 dh kahwin & beranak. So mmg kna jga. Aku mkn ni jgk feminine wash HPA, Cheer Lady. Mmg terbaik! Yg mengalami mslh keputihan sgt elok amalkannya. Insyaallah xrugi. Yg ade mslh peranakan turun pon leh amalkan.


Utk muka aku gna sunblock @ fondation ni. Naturactor by Meiko. Yg ni kwn aku kt Kelantan yg syorkn. So far ok. Hrg pon berpatutan. Loose powder lak dr brand yg same.. Gna mse nk kua jenjalan jer. Hehehe.

Jrg pakai lipstik. Aku rjn apply lip gloss dr Maybelline ni kt bibir. Kilat2 sket cam sexy! Hahaha.

Aku suke pakai eyeliner dr Avon. Tak comot bile pakai. Aku gna eyeliner brand Avon sjk umur 19 thn. Skrg mcm2 kaler aku dh ade.

Benda alah lain cam pipi merah, eyeshadow.. Mmg aku xade!
Kdg2 tingin gak pakai, tp cam xkonfiden.
Maskara pon aku ade, tp skali pon xpnh pakai.
Kan bulu mata aku dh cukup lentik. Hahaha. Riak x riak x????
Celak utk kening pon aku xde.
Sbbnye kening aku dh itam pon.
Plg penting xperlu cukur sbb kening aku xlah serabut sgt.
Cume 1 je yg aku lom dpt..
Agk2.. Ade x sape2 nk sponsor aku pi Slimming World? Ade? Hahaha!!!!





Puss In Boots (2011)



Mlm ni Abi ajk pi tgk wyg.
Cite atas ni lah.
Abi yg nk tgk tp bg alsn Najla yg suke.
Tak kshlah. Yg pntg aku dpt tumpang dua kaki!
Hop cite ni best arr kannnn........

Wednesday, November 23, 2011

Epy Besday Fren...



1st of all, Epy 29th Besday to you my fren.
May Allah bless you..
Hah korg, arini besday kwn aku tau.
Spt gmbr yg korg tgk di atas, erm.. Besday dia lah.
Tua dh diakan? (Pdhl aku pon ape kurgnye. Hahaha!)
Jap je mse berlalu. Thn dpn kami2 dh nk msok 3 series..
Akulah terawal yg dpt BMW 3 series tuh. Huhuhu...
Gmbr kt atas tu aku amik dr FB somi dia.
Kbtln ade gmbr minah ni ptg kek..
Ah.. Kna sgtlah ngn tajuk entri aku kali ni kan.
Smg Allah melindungi insan bernama Hasniza Bt Saidun ini..
Smg Allah memurahkn rezeki kpdnya (Jgk kpdku)..
Smg hdpnya bhg buat selama2nye..
Fren 4ever....

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Harimau Muda!!!!!

Sume org duk bercite psl kemengangan mlm tadi.
Tmsoklah aku & somi.
Huh.. Agk giler seketika aku kt umh mlm td.
Duk jerit2.. Pastu dgn hati yg resah gelisah..
Sempat lg aku mandi.. Sbb ape?
Sbb aku trsa bahang perlawanan!
Huh.. Takot giler.
Somi pon same.. Sampai tgn tu duk saje2 gatal tkr channel.
Somi siap ttup2 muke ngn kusyen, takot pye psl.
Lbh2 lg penalti tu lah.
Asal org sepak je mmg xsggup rsenye nk tgk!
Aku siap kua msok bilik.
Somi lak duk jerit gitau keputusan.
Aduh.. Mmg giler betol mlm td..
Dan akhirnye......




Alhamdulillah...
Lega hati aku bila gol terakhir bjy menundukkn Garuda Muda.




Smg slps ini bjy melayakkan diri di Olimpik.
Sok lwn Syria hop bjy!!!!
Tahniah Harimau Muda Malaysia!!!!!!

Monday, November 21, 2011

Fiesta Buku 2011



Tak sbrnye!!!!!!!
Sbnrnye aku tau psl menda ni dh sbln lbh kot.
Mse tu aku terbace iklan kt paper Sinar.
Aku cam besela, awl2 lg dh infm kt Abi.
Sbg org yg sgt phm, dia diamkn aje.
Eh, sbb ape diam? Sbb dia malas nk layan. Hahaha.
Tp aku dh ckp suh htr mse fiesta buku ni berlangsung.
Sbb aku xnk spe2 kacau mse sesi memilih nt. Hakhakhak.
So Abi knala jga anak dara dia tu.
Olhkrn fiesta ni hy 3 ari je, so aku decide nk pi ari Ahad.
Untg2 blk dr soping buku, Abi leh ajk jenjalan tmpt lain. Kan?
Cam thn lps, pas beli buku Abi ajk pi Summit USJ.
Utk fiesta kali ni, aku dh bajet nk beli buku plg sket 5 buah.
Plg byk? Ikotla mood nt yea. Hehehe.
Agk2 dpt x 'ngepau' duit kt Abi?
Tp aku berdoa dptlah. Hahahaha!!!!! Mst dia bengang.
Hop di fiesta tu nt, dpt jmp my BFF.. Kite pi ek?
Kpd sume peminat2 buku & novel...
Jom jmp di sane!!!!

Friday, November 18, 2011

Perfume

Dari kanan sampai botol ke-4 perfume aku, yg 3 slps tu somi punye. Hehehe.

Sje je nk tunjuk menda dlm almari mekap aku.
Hehehe. Takde keje betolkan? Hahaha.
Pic kt atas tu antara koleksi minyak wangi aku & somi.
Sblm ni aku suke kumpul botol perfume..
Tp semaklah.. So aku dh buang.
Hy ini sje yg tinggal.. Buat mewangikan diri kami. Hakhakhak!

Epy Besday Abi

Sbnrnye entri psl ni agk lmbt dh.
Lmbt xlmbt adela 4 ari pas... Mse 14hb..
Tulah tarikh somi aku a.k.a Abi Najla dilahirkn..
Apa yg spesel?
Erm.. Xde ape.
Cukuplah ksh syg yg aku dan Najla beri. Oklah kan?
Najla org per-1 yg wish kt Abi dia, tepat kol 12 tgh mlm!
Umi? Erm.. Umi skrg dh jd org ke-2 dh. Sob sob sob.. Sedey tau!
Tgh mlm tu pas mak dan anak wish, mcm besela.
Adela adegan kissing2. Hahaha.
Tp jgn slh sgka.. Kucupan selamat saje. 
Lbh2 mne leh cite cnikn. Hahaha!
Pon Najla jgk org per-1 yg kiss Abi dia.. Huhuhu..
Per-1 kali dlm idup, aku ajk Abi kua mkn. Ngeh3...
Salu aku beli prezen aje.
Tak kirela besday aku ke, besday najla ke, annibersary kami ke, mau pon besday Abi sendiri...
Mmg Abi jgkla yg akn ajk kua mkn dan smstinya dialah yg banje! Hehehe.
Tp kali ni, awl2 lg aku ajk Abi kua mkn. Hah, pi mane?
Ala.. Pizza Hut saje. Knp Pizza Hut?
Sbb smggu sblm aku terdengar Abi ckp "mcm tingin nk mkn Pizza".
So logiklah aku ajk mkn Pizzakan. Hehehe.
Hadiah? Erm.. Aku hy beli sesuatu berupa pakaian.
Sbb aku xtau brg ape sesuai utk diberi kpd somi aku tuh.
Sbb sume brg dia dh ade. Hehehe.
Gambar?
Erm.. Kali ni no pic!
Sebab?
Sbb dh byk sgt gmbr. Malas lak rase.
Ala, gmbr mkn2 je.. Takyahlah ek..
Kami mkn skali dgn atuk dan nenek Najla jgk.
So buat Abi..
Selamat Hari Lahir..
Smg Abi sentiasa menyayangi kami...

Friday, November 11, 2011

Dapurku Syurgaku...

Olhkrn dh dua ari ni aku duk memerap kt dapur gara2 mengerjakan haji daging...
So aku nk sharelah ngn sume tmpt di mana aku memerapkn diri swktu mmsk!
Dapur aku xlah mewah.
Dapur pon muat utk aku sorg je.. (Maklomla.. Tgklah bdnkan...)
Tp jd la.. Ade gak tmpt aku mlpskn tekanan..
Bile bosan aku suke msk. Tp aku jrg msk (Cne tu ek?)
Tp aku mmg suke ke dapur sbnrnye..
Ade gak tfkr nk jd masterchef.. Bleh ke? Hahaha. Brgn je kan..
Agk awl2 lg mmg xlayak!!!!! Huhuhu....
Olhkrn jgk ade sorg kwn yg suke ngn dapur aku...
So leh kot nk share ngn dia..
Dia br pindah umh, so dia ade ati nk wat dapur cam aku.
Wpon dapur aku xbrp lawa, tp dia kata ok, sbb SIMPLE!
Sorg kwn pulak, dia plan ade rzki nk wat umh, so dia pon nk wat gak dapur cam aku.
Eh, lawa bebenor ke dapur aku tu... Sampai org nk wat gak tu.
Taklah lawa pon... Nk tgk gak ke???? Ala... Malulah...
Dapur buruklah.. Dh lame pon.. Dh 5 thn duk umh tu...
So kire dh 'season'lah dapur aku tu. Hehehe...

Inilah dapur aku. Kecik je pon dapur aku. Tp oklah. Kt tmpt ni lah aku m'habiskan mase time msk!

Eh, ini pon ade? Yg ni, lukisan lame dh. Huby yg beli. Murah aje. Beli lukisan skali framekn dlm RM150. Sesuailah ltk kt dapurkan?

Langsir ni, aku xsuke kaler dia. Corak2 bunga2 pon aku xsuke. Tp xsmpt nk tmph. Lgsr lame dh 4 thn pakai. Yg ni beli siap aje. Dh ini je yg ade. Nk x nk belilah dr xde kan....

Sink tab ni dulu aku beli sendiri.. Suh org psg je. Sbb aku suke ngn paten dia, ade bhgn tgh tu. Aku suke sbb same ngn umh kak ipar aku. Sbb tu aku berkenan. Hahaha...

Yg ni bhgn aku plg suke. Sbb ade mknn dlmnye... Ade cereal.. Oats.. Instant drink. Nak? Amik saje.. Hahaha.

Konon2 nk msk yg best2lah.. Tu yg byk amik resipi, tmpl kt cni. Tp kdg xmsk pon. Salin je lbh.. Huahaha... Aku suke ngn Menda alah tmpl2 tu. Aku beli mase g Sbh ngn Bkt Merah. Yg lain Avon py dan mak aku belikn mse pi Srwk...

Yg ni pon aku suke. Name dia POB (put on basket). Sng Najla nk amik pggn mangkuk, tggl tarik aje...

Itu jelah serba sket ape yg leh aku sharekan..
Kwn2 aku yg nk wat lehla koling2 ye...
Eh, bkn kol akulah...
Kabinet ni paten lame.. Aku py melamine and konkrit.
Skrg dh ade baru.. 3D.. Lg lawa. Duitnye pon lawa gaklah. Hehehe.
Aku cerewet gak bab jaga dapur ni.
Aku xsuke sepah2 dan kotor.
Pas msk sgl minyak2 kt dinding aku akn lap serta merta!
Salulah huby kna 'marah' sbb xikot arhn aku. Hahaha.
Pon xsuke dapur bsh.. Aku akn pastikan sentiase berlap dan kering.
Pon huby salu kna mrh. Sbb dia malas lap!
Yg aku plg mrh... Cicak suke berak merata!!!! Grrrrr... Mmg aku angin bab ni!
Apepon, wpon dapur kecik dan lame, di sinilah sglnya kasihku tertumpah. Hahaha.
Selesa msk dgn dapur yg kms. Korg pon mst sependapat ngn akukan...
Kpd kwn2 aku yg ty mane aku wat korg leh kol Azroy 0126187022.
Nk lbh jelas leh bkk blog dia rzcabinet.blogspot.com
Mase dulu aku nk wat cabinet, sume tmpt aku survey. Dlm 10 tmpt gak.
Lastnye.. Ngn Azroy gak plg murah.
Tmpt lain dlm RM7-10k ke atas..
Yg ni hy RM5.2k. Sbb huby plh tiles hitam (kalau kaler cerah RM4.5k shj)
Lg pulak leh twr mnwr ngn dia... Lehlah kalau berminat!

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails