Monday, November 25, 2013

Shaklee Punye Ceritera















Ok.. Aku mulakan cerita..
Kt atas tu adalah antara produk2 Shaklee yg aku amik.
Utk ape? Saje suke2...
Utk ape lak.. Dh tentulah utk menambah kesihatan bdn..
Olehkrn kuantiti beberapa produk ni agk byk lbh2 lg yg tablet tu kan..
So lehla aku & somi mkn sama2... Dan mudah2an cht bersama2.. Insyaallah.
 Aku amik produk ni drp jiran aku merangkap kwn la..
Kalau nk produk aku wasap2 jer or msj je dia..
So dptla hrg yg best hehehe.. Wpon xla best sgt. Sama je ngn lain2.
Dan ape yg aku nmpk.. Hasil aku mkn Shaklee ni..
Aku rase bdn aku mkin cht..
Yela.. Mkn mcm2 xmenentu.. Sgl jns mknn sebat.. 
So aku mkn produk Shaklee ni utk kshtn..
Mana tau bile bdn cht sng nk dpt bb!!! Hehehe..
Sume tu keje Allah. Kite hy berusaha, berdoa & bertawakkal.
Moga Allah mdgr doa hambaNya ini...
Korg pon klu nk rse cht.. Gi crk produk ni.
Gugel je kt tenet.. Ramai jer dealer2 Shaklee ni kan..
Plg pntg, sjk aku mkn GLA Shaklee ni kan.. Peot aku stp bln dtg dgn tepatnyeee..
Rse hepi sgt.. Cume mule2 je dlu sblm peot rse cam nk pch rahim.. Skt cam nk brnk..
Tp Alhamdulillah sume tu dh berlalu..
Hampir 3 bln jgklah aku mkn produk ngn Shaklee ni..
Dan skrg sume dh normal spt biase. Alhamdulillah...

Tema: Gold Kaler

Hahaha... Tibe2 jer kua bab tema yea.. Ape kes????
Ala.. Tu tema mjls adik aku kwen nnt..
Saje aku gtau.. Hehehe.
Dpt2 membanyakkn post kt belog ni pon jd la..
Bab tema pon nk msok yea.. Hahaha...
Kaler gold tu pilihan adik akula..
Ikot aku, aku xminat kaler gold.. Akukn pencinta biru!!! Hahaha..
So puasla aku duk pikiaq.. (Amik ko skali kua pikiaq tuu)
Aku pon bli kain psg kosong kaler gold yg tah ye tah x goldnye...
Aku htr jahit wat baju kurung moden..
Olehkrn bdn yg xbrp nk slim ni kan.. Aku wat kurung moden yg longgar la..
Tak mgknla kan aku nk wat ikot body shape..
Mau kna kutuk.. Cam xsdr diri lak yea bdn cam tong drum.. Hahaha...
Pastu aku suh org psgkn manik sket.
Siap psn xnk glemer2 sgt. Nnt org igt aku pengantinnye!!!! No no no!
Org psg manik tu ckp sehari dua ni siapla baju tu..
Skrg sume mhlkn.. Aku igt upah psg manik tu mau mkn RM80 ke ats gak tuh...
Sbb aku suh dia ltk border lace sket kt baju ngn lengan..
Klu lbh murah lg aku suke!!! Aku htr kt makcik kwn adik aku jer..
Dia de butik jahitan dan mmg keje dia psg manik baju pengantin..
Jgn dia igt baju aku tu baju pengantin suda.. Hehehe...
Utk Najla lak aku bli gak kain kosong.. Aku wat peplum bentuk fishtail..
Tak taula jd ke idak sbb xtau cukup ke x kainnye pon.. Hehehe..
Aku suh tkg jht letak aksesori sket kt baju Najla tu nnt..
Baju Najla tu pon orgnye ckp siap dlm mggu ni..
Haa.. En Abi lak? Berbaju kurung gak ke? Oooo nahi nahi nahi..!!!!!
Dia punye xtau lg.. Myb tshirt shj.
Pnt dh duk crk baju En Abi..
Ke Setia City Mall sudah. Aeon Bkt Raja sudah. Aeon Bkt Tinggi sudah.
The Store Klang tu pon sudah.
Tp satu pon dia xbknn. Ish3...
Tak tau mana lg dia nk crk.
Udahnye bkn baju yg dia bknn.. Ada satu sandal Bonia tu lak dia aim. Hahaha.
En Abi syg.. Kite bkn crk sandal ok. Baju.. 
Taukn beza baju ngn sandal??? Wakakaka...
Tp aku pon suke gak ngan sandal Bonia yg En Abi minat tu...
Dia plan kalau ade rezeki hjg bln ni nk beli..
Erm.. Tah bile baju dia nk dpt tah.
Benda lain lak yg dh tbyg kt ruangan mata hahaha... Abi Abi...

Cuti Sekolah

Cuti sekolah la sgt yea.. Hehehe..
Korg sume gi mana cuti2 sekolah ni?
Mst gi tmpt2 yg bestkn.. 
Tak kshla ke mana.. Yg pntg dpt hbskn masa bersama keluarga.. 
Cuti sekolah ni aku agk sibuklah..
Almaklom ler.. Adik aku yg bongsu nk kwen.
Kakak dia ni lah yg busy lebih..
Cam kakak lak yg nk kwen hehehe..
Insyaallah majlis nikah 30hb Nov ni..
Mjls umh aku 7 & 8 Dec nnt..
Kpd kenalan2 yg knl aku.. Jemput dtg yea..
Berbalik pd cite cuti seolah ke mana tu kan..
En Abi aku dia plan gi dkt2 ajer..
Dia pon dh siap booking tmpt sume..
Sume urusan booking dilakukn oleh En Abi..
Ke mana tu nnt la cite kemudian..
Tmptnye sgtlah dkt so xyahla aku 'mempoyokan" diri cite awal2 ekeke.
Kelak aku akan 'dipoyokan' oleh kwn2 aku dan silent reader aku nnt hahaha...
Plannye kami ke sana tdo 1 mlm jer.. Asalnye En Abi ajak 2 mlm..
Tp dia tkr plan.. Blk drp tmpt tu dia nk bwk Najla ke Aquaria KLCC lak.
Erm.. Dh dkt 4x kot aku msok sana tu huhu.
Tp spt biase.. Sbg isteri yg taat... Echecehhh... Aku turutkn saje..
Krn ape? Krn.. Bkn aku yg kua modal.. Kang byk ckp aku kna kua duit lak..
No no no... Jd.. Kite ikotkn aje ok. Hahaha.. (Selama ni cam aku pnh kua modal ek.. Pdhl mmg sume ditanggung En Abi.. Wakaka)
Nk tau aku ke mana cuti ni nnt..
Nntkn entri aku ye.. Tu pon kalau aku xmalas la.. Hahaha...
Tggu hjg bln 12 nnt Insyaallah kami akan bercuti!!! Hoyeahhhhh......

Tuesday, November 19, 2013

Hatiku Pilu...

Erm.. Kali ni rasanye xde cite sgt yg nak aku share.
Cume aku nak cite sket psl anak aku yg seorg tu, Nur Azyan Najla.
Krn mgkn dia semakin meningkat usia..
Jd semakin byk pertanyaan yg kua drp mulut Nur Azyan Najla.
Sampai kdg2 Ummi & Abi xtau nak jwb ape.
Nak dijadikan cite.. Mlm td kami bwk Najla gi umh neneknya.
Kebetulan mak mertua adik aku yg drp Kedah tu ada.
Dtg dgn anak, menantu & cucu2nya.
Budak2 ramai, tentulah Najla suke.
Puaslah dia main dgn kwn2..
Kebetulan adik ipar adik aku nak bwk anak2 buahnya gi I-City Shah Alam.
Dan dia pelawa jgk Najla.
Olehkrn dh mlm Abi ckp xpyhla lain kali jer.
Tp kami xsdr mgkn ianya melukakan hati Najla.
Kami pon blk umh slps mereka kua gi I-City.
Dlm kete Najla nanges & aku ty knp..
Dgn teresak2 Najla jwb..
"Ya xde kwn.. Ya sorg2 jer.."
Aku ckp pd Najla.. "Selalukan mmg Najla sorg2"
Najla nanges lg sambil ty aku..
"Bile Ummi nak bg Ya adik..."
Aku & somi sentap! Terdiam..
Dlm masa yg sama airmata aku bagaikan ingin menitik..
Maafkan Ummi Najla.. Bkn niat Ummi membuat hdp Najla rase kesunyian..
Bkn Ummi xkesian kt Najla..
Tp syg.. Allah belum mengizinkan Ummi memberikan adik kpd Najla..
Kau msh kecil syg.. Kau xkan fhm..
Semua itu kerja Allah. Ummi cube yg terbaik.
Tp sgl2nya Ummi serahkan pd Allah.
Smg ada rezeki Ummi & Abi mdpt zuriat lg..
Dan Najla akn memiliki adik..
Maafkan Ummi sekali lg syg... Maafkan Ummi..
Dan mlm td, mgkn somi fhm perasaan aku.
Somi berusaha utk pujuk Najla..
Mgkn dia rase sedih sbb xdpt ikot yg lain2 ke I- City.
Dia terasa terasing krn dia sorg yg xdpt ikot.. Kami fhm..
Maafkan Ummi & Abi kalau Najla rasa kekurangan...
Insya Allah kalau Allah izinkan, Ummi akan beri Najla adik..
Dan Ummi akan buat Najla xkan rasa kesepian...
Hingga ke saat ini.. Bila memikirkan Najla..
Hati aku rasa bagai disiat2.. Pedih..
Krn aku xdpt lg memenuhi permintaan Najla..
Ya Allah.. Kau Yang Maha Mengetahui.. Kau Maha Besar..
Seandaiya Kau mdgr doaku..
Izinkanlah aku merasai nikmat memiliki cahayamata lagi..
Hanya kpdMu aku meminta..
Hanya kpdMu aku memohon....
 
 

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails