Tuesday, December 24, 2013

Najla yang punya!

Haiiii manusia......!!!!!!!!!!
Ini hartaaaaaa..........
Nur Azyan Najla yg punyaaaaaa... Hahahahaha!!!!


Sumber gambar: FB Emi Ali a.k.a My Incik Emi


Amacam beb? Ada rase takot x??? Hahahaha..
Dh cam cite Ahmad Albab lak ye.. Kuikuikui...
Ok ok.. Spt gmbr yg tertera di atas...
Sila buat karangan tidak melebihi 200 patah perkataan.
Hahahaha...
Dh cam dlm dewan peperiksaan lak yea...
Ni pot pet pot pet aku ni gamaknye lbh 200 patah kata...
Gmbr tu aku cilok dr FB Abi jer..
Aku py gmbr ade cume agk blur sket.
Tu pon sbb Najla yg amik gmbr sndri.. Hehehe..
Alhamdulillah...
Selesai dh beli brg2 Najla.
Tggl lg Sabtu ni 28/12/13 ade hari suaikenal di sekolah..
Masa tu nnt kami akn byr yuran sek Najla...

So nk tau ape yg Abi belikn utk Najla????
Meh CSI sat...

1) Beg sekolah - 2 buah
2) Baju sekolah - 5 psg
3) Kain sekolah biru - 2 psg
4) Kain sekolah hijau - 3 psg
5) Tudung - 6 psg
6) Anak tudung - 2 psg
7) Kasut - 3 psg
8) Pencil box & stationaries - 2 set
9) Stokin - 3 set
10) Camisole - 1 psg

Ok.. Yg tersenarai di atas adlh brg2 yg xde atau ditambah sket..
Cam camisole, stokin, anak tudung... Najla dh ade dh beberapa psg.
Cume tmbh sket mana2 yg rase kurang.
Ktne soping???
Hahahahaha... Merata2..
Ikotkn jela kemahuan My Incik Emi..
Mana yg kami xgi...
Setia City Mall, Aeon, Sunway Pyramid.. Hahahaha.
Kedai kain baju Indah Pesona pon kami gi!!!!!
Tak pela.. Yg pntg dh cukup sumenye...
Mana yg kurang kendian2 tu nnt2la ye..

Brp kos?????
Ala.. Standard la cam orglain beli gak...
Hehehehe....
Anak 1st and pglmn per-1..
Mmg excited sgguhlah!!!!!!
So can't wait utk Sabtu ni...
Tak sbr nk tgk Najla pakai baju skulllllll!!!!!!!
Tggu ye kalau rajin aku update entri...



Saturday, December 21, 2013

Sandiwara Cinta



Jom layan lagu nih.. I like it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lama dh dgr lagu nih.. Tp rase biase2 jer..
Makin lama dgr cam best lak kan....
Lagu ni xde kena mengena ngn hdp aku ok...
Sape menipu & ditipu juga xberlaku dlm hdp aku hehehehe...

Jujurlah Sayang aku tak mengapa..... Lalalalalalala........

Thursday, December 19, 2013

Bedak Arab

Kpd dek non dek non sume...
Kali ni aku nk share cite psl bedak Arab lak..
Skali bedak Arab daaa.. Cam Malaysia xde bedak dh yea...
Sblm cite meh nk tunjuk gmbr dlu..
Gmbr pon copy paste org py jerrrr....


Nama bedak tu Bedak Arab Kokuryu...
Sssh tol aku nk nyebutnyeee haihh...
Ape motif aku duk cite psk bedak ni ye???
Takde motif ape2 sbnrnye.. Apetah lg nk berniaga.. Hehehe..

Skrg kt Malaysia ramai jer yg jual bedak nih.. Brp hrg aku xpst la..
Adik ipar aku cite dia beli online kt FB RM48..
Murah ke mhl hrg tu xpulak aku tau hehehe..
Ape kna mengena lak bedak ni ngn hdp aku????
Oooo...
Sbnrnyeee..
Adik aku.. Kwn dia br blk Mesir..
Byk lak stok dia bli bedak ni.. Ade dia jual sket2 kt kwn2..
Kbtln tggl lg jer 1.. So aku suhla adik aku blikn..
Pdhl mase tu aku br je bli bedak compact yg nama Miami tu.
So aku bli ngn kwn adik aku ngn hrg RM40..
Aku igt dlm sbln yg lps kot aku bli..
Pastukn..
Baru2 ni.. Kakak ipar aku yg keje kt Astro tu kan..
Dia dtg mjls kwen adik aku..
Mmg dia sgt baik hati.. Pe pon trm ksh Kak Ngah Jannah!
Diakn br blk Mesir sblm ni.. Ade urusan ape xpst la..
Dia bg aku bedak yg sama..
Hehehehehe..
So mknanye.. Skrg aku dh ade dua bedak Arab!!!!!
Yg aku bli tu kaler Russet..
Yg kakak ipar bg tu kaler Cherry...
So dh ade dua tona kaler bedak aku...

Nk citenye.. Bedak ni kan..
Pakai sket pon ckup dh..
1 pon lamanye rse nk hbs.. Ni ade 2???? Mau 2 thn kot br hbs ekekeke..
Silap2 Najla yg perabiskn bedak2 aku.. 
Suke sgt dia nyelongkar brg2 Ummi dia ni tau!
Aku suke mekap ker???
Idak ler jgk wehhhh.....
Kdg2 jer kalau rajin..
Kdg2 dh mekap pon aku padam.. Segan lak rase..
Muke ni Allah dh jadikn cani aku bersyukur..
Tp kdg2 rse xyakin ngn diri sendiri.. Huhu..
So salunye aku kalau nk kua2 ni..
jas pkai bedak & eyeliner sje..
Lipstik pon kdg2 jer pakai.. Huahaha..
Nk tau cane nk gna bedak Arab tu???
Korg gugel la kt You Tube.... Sng.. Hehehe..
Yg pstinye kalau aku pakai..
Rase tegang.. Kejang jer muke.. Huhu...
Nk try?????? Pi beli bedak sendiri ok!!!

Monday, December 16, 2013

Sabtu & Ahad

Knp pulakla tajuk entri camtu..
Sbnrnye xde bnda nk cite dh weh...
So aku nk share gak cite ari Sabtu & Ahad lps..

Ni Sabtunye kisah.. Hehehe...
Sabtu kemarin aku gi majlis kwen kwn Abi kt Bdr Baru Bangi..
Sblm ni gi UKM tmpt adik bljr aku ikot highway jer..
Adik aku ckp mhl tol gi blk RM20..
So dia suggest gi ikot SKVE jer..
Dgn GPS kami sampai gak kt BBB tu..
Majlis kwn Abi tu wat kt Surau An-Nur Sek 1..
Bsr gak dewan surau tu yea..
Mkn? Erm.. Sdp gaklah..
Tp sbb cateringkn.. Bile sampai mase je dorg dh kms2..
Lauk2 byk yg campur ngn daging..
So nasik ujan pns tu aku mkn ngn ayam grg dengan kuah lemak cendawan jer..
Lauk lain byk tp sendu betolla.. Sume lauk ade campuran daging!!!
Alhamdulillah.. Kenyang jgklah..
Abi smpt amikkn cendol 2 bks..
Dptla merasa sket.. Lbhnye Najla la yg mkn byk...
Knn2 mlm nk lpk Putrajaya.. Cuaca cam xok jer..
So mlm tu lpk je umh mak..
Adik aku sume ade tmsokla yg baru kwen tu...
Lpk smpi mlm pastu blk umh... Hehehehe...

Ahad punye cite lak..
Awl2 Abi ckp nk bwk Najla tgk wyg.. Cite Frozen..
Aku bgn tdo Subuh tu tros bsuh baju sume..
So keje2 menyidai kain (jgk agkt kain ptg tu) dilakukn oleh Abi..
Sempatla aku kms2 umh & bilik2 sblm kua..
Dh clear umh baru aku mandi..
Dh siap kami grk ke Aeon Bkt Tinggi Klang..
Plannye Abi nk bli kasut sek Najla skali..
Sampai2 Abi kata nk crk tiket wyg dlu.
Skali tgk pjgnyeee Q..
Abi Q jap pastu fkr2 cam xde je tiket..
Abi ckp kt Najla lenkali jela ye..
Najla ok.. Trosla dia tagih janji Abi nk bli kasut..
Sblm tu kami ni lapar xbekfes lg..
Smpt aku tempah sticker nama Najla kt kiosk2 kck yg ade tu kan..
Okla.. 100 pcs RM10..
Sng keje aku leh lekat kt buku2 sek Najla & peralatan2 sek dia nnt...

Cite psl mkn lak..
Abi ajk mkn kt foodcourt..
Pg2 tu dlm kol 11 am xbyk lak stall yg bkk.
Nk x nk knala mkn nsk berlauk..
Abi ngn Najla gi beli dlu..
Najla mkn nsk lmk biase, Abi mkn nsk lauk ayam, sayur 2 jns..
Abi ckp Najla dgn dia py RM16...
Aku py la terkejut.. Bpk mhl ko!!!!!!!!!!
Abi bg RM10 suh aku beli mknn aku lak..
Sbb aku tau mhl so aku pon bajet2la sket..
Aku amik keli sambal ngn kentang tumis sket jer..
Skali amik ko RM10 gak kna pon....
Ape punye cekik darahla wehhhhh....
Sblm aku byr tu adela laki bini ni amik lauk utk 2 org mknla..
Skali tu kna RM19.70.. Mengamok lakinye...
Siap suh kire blk.. Katanye xkn nsk lauk cani pon 1 pinggan RM10...
Kire blk same gak.. Cume kurg sketla.. Jd RM19.20... Hahahaha...
Ape py mhl la mkn kt situ...
Psl ape mhl??? Sbb ape mhl????? Musykil nih...
 So alkisahnye aritu kami mkn mknn yg sgt mhl.. Ko ade??????

Ok.. Cite psl soping kasut lak..
Abi la yg soping utk anak dia..
Umi ni ikot ajer..
So Abi belikn kasut sek Barbie 2 psg..
1 jns kain 1 lg jns bkn kain..
Abi kata yg bkn kain tu sng kalau ujan xbsh sgt.. Ikotla Abi oiii...
Umi cume amikkn stokin Barbie tapak dia kaler pink.. 3 jns pink yg cantikkk...
Pastu amik panties utk Najla 5 psg..
Dpt lak paper bag Barbie 2 pcs.. Cantik!
Pastu gi msok kedai roti La Boheme beli ape2 yg patot...
Wat kln lpk2 umh utk mlmnye... (Tp dlm kete dh melantak)
Sukela Najla dpt kasut sek tuh..
Kt umh siap acu pakai jer...
Ahad mlm tu ptg2 lg aku dh siap msk utk dinner..
Abi tu suke sgt sardin..
So aku msk sambal sardin pds2 sket..
Wat telor dadar...
Sblm maghrib tu kami dh siap dinner..
Alhamdulillah kenyang....
Aku lak bdn xbrp nk sdp.. Sbb selsema..
Kepala skt.. Hingus meleleh jer... Aduhaiiii..
Lemaulah bile selsema nih.. Sume serba xkna...
Nk tau ape lg????
Dh xde cite dh... 

Sekian trm ksh hehehe...

Saturday, December 14, 2013

Nak Holiday!!!!

Erm sblm ni aku de citekn ade plan nk gi holiday.
Nk bwk Najla jenjalan sblm bkk skul..
Insyaallah kalau xde ape2hal & aral yg mdtg..
29 Dis nnt kami akn berangkat ke Perak..
En Abi yg uruskn bab2 booking nih..
Nk ke mana Perak tuh???
Hehehe.. Manalah lg..
Sblm ni dh gi Bkt Merah Lake Town Resort..
Kali ni nk bwk Najla ke Pangkor Island jer!
Perghhh Pangkor Island.. Dan2 xnk sebut Pulau Pangkor wakakaka.
Sebutan omputih nmpk cam jauh sketla..
Kalau sebut pulau rse cam dkt jek! Hehehe...
So, En Abi dh book challet di Purnama Beach Resort..
Olhkrn mse tu cuti skul & super peak.. So caj dia agk mhl sketla..
En Abi amik bilik Smart Villa RM180 caj 1 mlm including bekfes.
Omputih lg... Hehehe..
Korg ni.. Sesekali aku nk speaking London pon nk dengki tau!
Plan asal En Abi nk ke Pulau Redang, Ganu..
Tp disbbkn cuti thn En Abi yg dh hbs.. Knala gi yg dkt2 sje!
Opsss... Kan dh kantoi tmpt tu dkt.. Baru ckp td nk nmpk jauh.. Tersebut dkt lak!
So En Abi kata ade rzki nnt kite gi sane lak...
Last aku & En Abi gi Pangkor mase honeymoon kot.. 7 thn yg lampau...
Hahaha.. Yg lampau ok bkn terlampau..
Bab2 ape yg terlampau kna sensored!!!!! Hahahaha...
En Abi pnh ckp 1 ari nnt akn bwk Najla ke sane..
Tp kekangan mase..
Jdnye dlm umur Najla 6 thn ni barulah En Abi dpt bwk dia ke sane...
So uolsss2...
Nnt I update story kay! Kalau I xmalas la uolsss yea...
Last but not least..
Kite layan gmbr jap eh.. Gmbr copy paste jer..
Gmbr sbnr kendian yea... Siap ngn komen aku lg!!!


Owner PBR ni ckp Smart Villa betol2 dpn pool. So aku agk bilik2 yg camni la.. Dpn pool... Selain tuh mmg kami nk challet yg dkt ngn pantai.. Hehehe...

En Abi mmg nk crk challet yg ade pool sbb memikirkn kepentingan Najla.. Budak2kn suke pool!

Yg ni rse utk yg amik pakej.. Dia sdiakn meja utk mkn dll. Kalau bkk FB dia leh tgk pakej ape yg ade.

Suasana di siang hari..

Kalau uolsss minat nk ke tmpt ni... Meh tgk flyer nih..
Kalau berminat bkk je FB dia Purnama Beach Resort




P/S: Pssstt pssst.. Nk story2 gak.. Sorg BFF aku pon dh book hotel.. Dia pon nk gi holiday jgk uolss... Hehehehe... Mane dia nk gi tuu.. Haa.. Dia nk gi cni..



Cantikkn tmpt nih. En Abi ckp cam 5 star jer.. Erm.. No komen.. Nk tau ktne? Uolss fikirlah sendiri!!!!!!

Friday, December 13, 2013

Ahamdulillah

Post kali ni sempoi aje..
Takde nk cite lebih2..
Cume nk ucap rase syukur sbb mjls adik dh selesai..
Skrg ni tinggal lg pntnye jer hehehe.
Gambar?
Sbnrnye aku xbgmbr pon mase mjls..
Tp aku amik gmbr ehsan drp kakak angkat ksygn aku..
Kak Ct Lalola..
Mujur dia de amik gmbr..
Kite tgk jela gmbr ehsan ni je ye.. Tq Kak Ct!


Baju xla nmpk glemer hahaha. Manik2 je lebeh nih...

Bgmbr nyorok nk bg nmpk slim la knn.. Nmpk gak lelemak tuh!


Alhamdulillah lauk Sabtu mlm Ahad dan Ahad siang hbs.
Ahad tu ngam2 lauk dan nasik.. Syukur! mak pon trn padang memasak.
Olhkrn gmbr aku pon xde apth lg la gmbr cik abg syg akukn..
Cume gmbr anak dara aku je yg ade.. Ni haa..


Peplum fishtail utk Najla.. Hehehe.. Crown tu Makcu Ain punye pnjm jap..



Mjls dh selesai.. Kite kms umh slow2 jela..Hepi dpt jmp sdra mara, kwn2..
Tq sedara mara semua..
Tq ipar duai yg sudi hadir ke mjls..
Sgt menghargainye..
Kak Eta, Abg Jurie, Ella, Kak Long, Abg Am.. Yg dtg dr Melaka..
Alang Eda, Abg Lan, Agh Ijam, Kak Ngah Lin, Agh Bakar, Kak Ngah Jannah, Ayu.. Tq sgt2...
Tq kwn2.. As, Esah, Ana, Kak Ct, Abg Hasrul, Acop, Matol, Iwan, Siah dll...
Kalau xde mjls ssh nk jmpkan????
Ade umr kite jmp lg.. Trm ksh semua!

P/S: Pendek ke post kali ni? Sempoi ker??? Hahaha...

Thursday, December 5, 2013

Persediaan Najla Ke Tahun 1 2014

Hamik ko.. Pjgnye tajukkkk.... Hehehe..
Sjk dua menjak ni cam terajin lak aku meng-hapdate belog.
Mgkn krn mood rajin tu dtg diseru2 wakakaka.. Lehkn ko main seru2..
Kali ni aku nk cite psl Najla..
Taulakn Najla ksygn aku tu thn dpn dh pon msok darjah 1..
Ish3.. Cam cptnyeee mae berlalu.. Terasa diri semakin tua matang...

Ok.. Cite psl Najla semula..
Sblm tu nk gtaula.. 
Menjadi kebiasaan di Selangor (negeri lain xsure) anak2 akn bersekolah 2 sesi.
Pagi & ptg utk sekolah kebangsaan & sek agama.
Smlm aku dpt dh surat drp Sek. Ren. Agama Nurul Ehsan..
So dh dpt taula sume kos2 yuran yg perlu dibayar..
Kalau x tu En. Abi dukla ty agk2 yuran Najla brp.
Ehhh.. Aku ke kerani sek????? Hahahaha.
En. Abi tu bkn ape.. Mmg dr Najla tadika dia suke bajet awl2.
Duit yuran & keperluan utk Najla dia akn bg kt aku awl2..
Erm.. Sek agama Najla di tmptkn di kelas 1 Ahmar..
Dlm bhs melayu ahmar tu mksdnye merah....
Tgk yuran2 dia tmsok sume dlm RM170++ (Lbh murah dr yuran tadika Najla.. Best!)

Sek Ren Keb lak aku akn htr Najla di SRK Rantau Panjang, Klang.
Najla di tmptkn di kelas 1 B... Erm okla tu drp xde kelas ye x..
Ramai murid thn 1 kt sek ni.. Thn 1 je xsilap aku 13 kelas. Huhu.. Ramaikn?
Ikotkn lom tau lg kelas mane..
Tp sbb jiran aku cikgu, so bonus utk akulah tau awl2 ni...
Yg tu xtau lg brp kos yuran2 & buku2 sume..
28hb Dis ni nnt hari suaikenal.. So mase tu baru setelkn sume.
En. Abi kata Krismas nnt baru crk keperluan Najla. Baju, beg dll.
Ok fine... Tapi... Ade tapinyeeee..
Korgkn tau.. Ni pestime aku nk soping brg2 anak sek...
Tak taula ape bnda je yg nk kna beli..
So aku list dlu siap2.. Agk2 mana yg perlu beli xperlu KIV dlu hokeyyy...

Brg yg perlu dibeli:

1) Baju kurung - Abi kata nk bli 6 psg, 3 psg sek keb 3 psg sek agama
2) Tudung - 4 psg
3) Kain biru - 3 psg
4) Kain hijau - 3 psg
5) Kasut - 2 psg
6) Beg - 2 buah (Najla request nk yg tarik2 and gmbr Barbie... Ermmm)
7) Pencil case - 1 jer sbb 1 lg baru jer beli..
8) Set stationary - Eraser, ruler, pencil etc
9) Kapur kasut - Kena beli ker??? dh lama sgt xskul xtau.. Hehehe..
10) Buku2 - Semua di sekolah nanti
11) Camisole - Tmbh lg 2 sbb ade 2 kt umh msh baru
12) Panty - Tmbh sket (Najla slim.. Yg lame pon leh pakai)

Ermmm jap.. Ade lg ke yg xmsok..
Pglmn per-1 kan.. Besela igt2 lupe..
Hrpnye nnt sume bjln lancar.. Risau gak kang ade yg tertinggal2..
Tu pon utk 28hb ni nnt aku xtau dh ade lom copy utk dokumen2 sek Najla..
Rse cam ade kt umh. Tp kna cek semula nnt..
Borang yg kna isi utk sek ren pon aku lupe mana letak..
Makin tua makin nyanyuk cpt lupe... Huish!
Byk sgt mkn semut!!!! Parah ko ni Zura...

Rase xsbr nk soping brg2 Najla..
Igtkn Najla jer yg excited..
Rupe2nye ummi dia lbh poyo.. Overacting over excited!
Hahahaha....


Wednesday, December 4, 2013

Gold Kaler In Da House

Cite kali ni adlh rentetan (betol ke ayat tu hehehe) drp cite sblm ni.. KLIK DI SINI
Duk ke sana ke mari somi ksgn aku tu kan duk crk t-shirt kaler gold..
And now... MISSION COMPLETED!
Somi aku dh jmp pon t-shirt kaler gold yg sesaiz ngn bdn dia hehehe.
Yg bestnye.. Byk jenama baju lelaki yg kureng kaler tu..
So.. Dgn rasminye somi aku beli t-shirt kaler gold jenama Jeep!
Eh, knp lak? Pelik ke jenama Jeep tu? Tak pelikkn? Hbs tu ape yg best sgt ye?
Sbb Najla pon leh sebut ngn lancar.. Najla sebut Jeeppp.. (huruf P tu bunyi pehh)
Meh aku cite psl ape jd best..
Sbb sblm tu adik laki aku, Khairul & adik ipar aku, Nazri...
Dh pon awal2 beli t-shirt yg sama.. Hehehe...
So skrg adik aku ckp.. 
T-shirt Jeep tu adlh uniform rasmi kami mase mjls kwen adik aku yg bongsu tu nnt. Hehehe...
Mule2 xnk beli yg jenama Jeep tu wpon adik aku dh suh beli awl2..
Udhnye nk xnk dia beli jgk sbb mata dh berpinar duk melilau2 crk t-shirt kaler gold.
Ssh lak tu nk jmp! At last... Somi aku ckp.. Jeep pon Jeep laa hahaha..
Ok per.. Beli kt Aeon Bkt Tinggi tuu...
Ok. Cite psl baju aku lak...
Yg aku upahkn psg manik tu... Aku bajet dlm RM80...
Bile dpt msj drp akk yg psg manik tu.. Alamak... Bkn RM80 daa..
So Ahd lps hbs mjls adik aku bersanding di umh pengantin pompuan...
Aku ajak somi gi umh akk tu kt Bkt Kapar, Klang...
Dgn ikhlasnye aku byr uph jht manik & lace tu RM140....
Giler ko RM140???? Kalah pengantin ko... Hahahaha....
Jenuhla aku berkias ngn somi leh x pinjam duit nk byr uph psg manik.. (Sbb janji ngn somi dia suh aku tmph baju jer.. Psg manik sbb aku crk psl sendiri huhu)
Somi aku leh ckp.. Brp upahnye? RM20 je kan? Takpe Abi byrkn.. RM20 je xyah pinjam..
Dgn takot2 aku ckp mana dpt RM20.. RM140... (Diam somi aku.. RM20 dia nk byrkn.. RM140 tros xterkata hahahaha)
Sehari sblm amik baju tu somi aku bg duit RM150..
Dan aku pon watla baik ckp, "Nnt Umi byr yea..."
Dan aku rase cam nk cium2 somi aku bile dia ckp, "Takyah... Bg je xyah pinjam2..."
Waduh2... Somiku... Makasih ya pakkk........
Kisahnye, baju aku pon dh selamat siap...
Erm, baju Najla lak?
Aku serahkn bulat2 kt tukang jahit ttg aksesorinye..
Cume pesen baju je aku request nk cane..
Smlm baru aku bksmptn amik...
Alamak... Cantiknyeee baju Najla... Super cute!!!!
Sampai ade org yg nk gak wat cam baju Najla tu...
Agk2 kalau beli siap mst mhl kottt..
Kos baju Najla kain, uph, aksesori sume dlm RM70 lbh kurg.
Kire puas ati la jgk.. Hehehehe...
Kos baju aku siap sume lbh kurg RM240.. (Amik ko.. Baju plg mhl pnh aku tempah)
Baju somi lak murah aje.. RM40 after less ekekeke...
Sume dh ade baju gold.. Tinggal nk peragakn aje! (Peraga ko.. Mntg2 baju kos tinggi tros guna ayat peraga... Berlagak xhengat ko ye! Pdhl orglen baju ribu riban punye rege xheran pon. Wakakaka)
Sbnrnye xexpect uph psg manik setinggi kos tu..
Sbb aku pon xckp bajet brp..
So dh siap aku byr aje.. Sbb aku bkn jns cerewet.. Ape yg ade tu okla..
Sng hdp camtu.. Tak sshkn org wakakaka.. Cume somi jer ssh sbb aku byk sshkn dia.. Huhu...
Nnt aku msokkn gmbr2 mjls ye.. 
So lehla tgk baju2 kami wakakaka...
Muke xcun xpela... Yg penting baju bling2 uolsss.. Ermm.. Mst org duk perhati.. Bdn dh ler tembommm... Ade ati nk pakai glam2... Hahahaha... Bleh gitu ko????

Monday, December 2, 2013

Barakallah....

Entri kali ni berada di dalam mood yg agk sentimental...
Terasa mcm xpcy.. Tp perlu aku terima krn sume itu kenyataan.
30 Nov 2013.. Sahlah adik aku Mohammad Muhibin, bergelar seorg suami..
Dia adik aku yg bongsu, yg baru berumur 23 tahun.
Mgkn pd pndgn org adik aku msh muda krn dia seorg lelaki..
Tp pd aku, berkahwin muda adlh jln terbaik yg dia pilih.
Dan aku seisi keluarga merestuinya...
Menjadi lelaki di dlm usianya..
Tak pnh lg aku lihat dia bercinta spt anak2 muda skrg..
Dia dan psgnnye sgt simple.. Sgt tenang melalui alam percintaan..
Meskipon bljr di tmpt yg sama..
Itu bkn alasan utk mereka keluar berdua2an...
Jika cuti sem yg pjg pon.. 
Tak pnh aku lihat adik aku keluar utk menemui kksh hatinya..
Kalau keluar pon krn menemui kwn2nye..
Minum di kedai mamak.. Bermain futsal.. Bertemu kksh hati? Itu bkn adik aku...
Dan aku sgt menghormati khdpnnya yg sgt bersederhana..
Krn pd dia.. Bercinta bkn tiket utk bersuka-ria bersama kksh hati..
Kalau pon ingin bertemu kksh hati.. Pasti ade sbbnye.. Mgkn krn ade sesuatu hal yg penting...
Dan kptsn adik aku utk berkahwin adlh krn mencari keredhaan Illahi.
Dia inginkn hbgn yg halal di sisi Allah..
Aku berterima ksh kpd keluarga isterinya.. Krn menerima adik aku sbg adik adik aku seadanya.
Isterinya yg sgt baik.. Yg tidak meminta ape2 balasan utk mjls pkhwnnnye..
Tidak mentapkn brp jumlah hantaran..
Tidak menetapkan apa brg utk majlis batal air sembahyang..
Semuanya diserahkan kpd adik aku utk membuat keputusan.
Apa yg diberi itulah yg dia terima.. 
Itulah dia wanita pemilik hati adikku...
Yg tidak mebebankn adik aku dlm sgl urusan..
Adik aku sgt bertuah krn memiliki isteri yg sebegitu.. Yg sedari alam percintaan & pertunangan.. Tidak pnh meminta2.. Malah sgl urusan perkahwinan juga diuruskannye sendiri.
Tidak perlu utk adik aku pergi ke sana cni utk menemani..
Adik aku juga.. Pergi membeli hadiah perkhwinan.. Sebentuk cincin.. Tnp ditemani sang tunang pd wkt itu.. Sgt mudah hdp merekakan.. Adik hanya membeli cincin bertemankn sahabatnya..
Krn itulah.. Aku berdoa...
Smg Allah memudahkn urusan rumahtangga kpd adik aku & isterinya..
Smg mereka berdua berbahagia & melalui alam perkahwinan yg semua org tau betapa hebat dugaannya...
Di hari pernikahannya.. Emak mengalirkan airmata..
Krn seakan tidak menyangka.. Anaknye yg plg kecil kini telah bergelar suami..
Emak juga berkata.. Ibin adikku seakan msh kecil lg.. Seakan baru smlm dia tidur di sisi emak..
Krn dia anak yg bongsu.. Dia sgt rapat dgn emak..
Meskipon telah bersekolah menengah.. Dia msh ingin tidur bersama emak & abah..
Mgkn krn itulah.. Emak sedih krn Ibin adikku kini telah dewasa...
Aku jua turut merasa sedih..
Doa aku pd Allah..
Smg Mohammad Muhibin & Aenani bahagia hingga ke syurga..
Amin.






Utk adikku yg disayangi...



Monday, November 25, 2013

Shaklee Punye Ceritera















Ok.. Aku mulakan cerita..
Kt atas tu adalah antara produk2 Shaklee yg aku amik.
Utk ape? Saje suke2...
Utk ape lak.. Dh tentulah utk menambah kesihatan bdn..
Olehkrn kuantiti beberapa produk ni agk byk lbh2 lg yg tablet tu kan..
So lehla aku & somi mkn sama2... Dan mudah2an cht bersama2.. Insyaallah.
 Aku amik produk ni drp jiran aku merangkap kwn la..
Kalau nk produk aku wasap2 jer or msj je dia..
So dptla hrg yg best hehehe.. Wpon xla best sgt. Sama je ngn lain2.
Dan ape yg aku nmpk.. Hasil aku mkn Shaklee ni..
Aku rase bdn aku mkin cht..
Yela.. Mkn mcm2 xmenentu.. Sgl jns mknn sebat.. 
So aku mkn produk Shaklee ni utk kshtn..
Mana tau bile bdn cht sng nk dpt bb!!! Hehehe..
Sume tu keje Allah. Kite hy berusaha, berdoa & bertawakkal.
Moga Allah mdgr doa hambaNya ini...
Korg pon klu nk rse cht.. Gi crk produk ni.
Gugel je kt tenet.. Ramai jer dealer2 Shaklee ni kan..
Plg pntg, sjk aku mkn GLA Shaklee ni kan.. Peot aku stp bln dtg dgn tepatnyeee..
Rse hepi sgt.. Cume mule2 je dlu sblm peot rse cam nk pch rahim.. Skt cam nk brnk..
Tp Alhamdulillah sume tu dh berlalu..
Hampir 3 bln jgklah aku mkn produk ngn Shaklee ni..
Dan skrg sume dh normal spt biase. Alhamdulillah...

Tema: Gold Kaler

Hahaha... Tibe2 jer kua bab tema yea.. Ape kes????
Ala.. Tu tema mjls adik aku kwen nnt..
Saje aku gtau.. Hehehe.
Dpt2 membanyakkn post kt belog ni pon jd la..
Bab tema pon nk msok yea.. Hahaha...
Kaler gold tu pilihan adik akula..
Ikot aku, aku xminat kaler gold.. Akukn pencinta biru!!! Hahaha..
So puasla aku duk pikiaq.. (Amik ko skali kua pikiaq tuu)
Aku pon bli kain psg kosong kaler gold yg tah ye tah x goldnye...
Aku htr jahit wat baju kurung moden..
Olehkrn bdn yg xbrp nk slim ni kan.. Aku wat kurung moden yg longgar la..
Tak mgknla kan aku nk wat ikot body shape..
Mau kna kutuk.. Cam xsdr diri lak yea bdn cam tong drum.. Hahaha...
Pastu aku suh org psgkn manik sket.
Siap psn xnk glemer2 sgt. Nnt org igt aku pengantinnye!!!! No no no!
Org psg manik tu ckp sehari dua ni siapla baju tu..
Skrg sume mhlkn.. Aku igt upah psg manik tu mau mkn RM80 ke ats gak tuh...
Sbb aku suh dia ltk border lace sket kt baju ngn lengan..
Klu lbh murah lg aku suke!!! Aku htr kt makcik kwn adik aku jer..
Dia de butik jahitan dan mmg keje dia psg manik baju pengantin..
Jgn dia igt baju aku tu baju pengantin suda.. Hehehe...
Utk Najla lak aku bli gak kain kosong.. Aku wat peplum bentuk fishtail..
Tak taula jd ke idak sbb xtau cukup ke x kainnye pon.. Hehehe..
Aku suh tkg jht letak aksesori sket kt baju Najla tu nnt..
Baju Najla tu pon orgnye ckp siap dlm mggu ni..
Haa.. En Abi lak? Berbaju kurung gak ke? Oooo nahi nahi nahi..!!!!!
Dia punye xtau lg.. Myb tshirt shj.
Pnt dh duk crk baju En Abi..
Ke Setia City Mall sudah. Aeon Bkt Raja sudah. Aeon Bkt Tinggi sudah.
The Store Klang tu pon sudah.
Tp satu pon dia xbknn. Ish3...
Tak tau mana lg dia nk crk.
Udahnye bkn baju yg dia bknn.. Ada satu sandal Bonia tu lak dia aim. Hahaha.
En Abi syg.. Kite bkn crk sandal ok. Baju.. 
Taukn beza baju ngn sandal??? Wakakaka...
Tp aku pon suke gak ngan sandal Bonia yg En Abi minat tu...
Dia plan kalau ade rezeki hjg bln ni nk beli..
Erm.. Tah bile baju dia nk dpt tah.
Benda lain lak yg dh tbyg kt ruangan mata hahaha... Abi Abi...

Cuti Sekolah

Cuti sekolah la sgt yea.. Hehehe..
Korg sume gi mana cuti2 sekolah ni?
Mst gi tmpt2 yg bestkn.. 
Tak kshla ke mana.. Yg pntg dpt hbskn masa bersama keluarga.. 
Cuti sekolah ni aku agk sibuklah..
Almaklom ler.. Adik aku yg bongsu nk kwen.
Kakak dia ni lah yg busy lebih..
Cam kakak lak yg nk kwen hehehe..
Insyaallah majlis nikah 30hb Nov ni..
Mjls umh aku 7 & 8 Dec nnt..
Kpd kenalan2 yg knl aku.. Jemput dtg yea..
Berbalik pd cite cuti seolah ke mana tu kan..
En Abi aku dia plan gi dkt2 ajer..
Dia pon dh siap booking tmpt sume..
Sume urusan booking dilakukn oleh En Abi..
Ke mana tu nnt la cite kemudian..
Tmptnye sgtlah dkt so xyahla aku 'mempoyokan" diri cite awal2 ekeke.
Kelak aku akan 'dipoyokan' oleh kwn2 aku dan silent reader aku nnt hahaha...
Plannye kami ke sana tdo 1 mlm jer.. Asalnye En Abi ajak 2 mlm..
Tp dia tkr plan.. Blk drp tmpt tu dia nk bwk Najla ke Aquaria KLCC lak.
Erm.. Dh dkt 4x kot aku msok sana tu huhu.
Tp spt biase.. Sbg isteri yg taat... Echecehhh... Aku turutkn saje..
Krn ape? Krn.. Bkn aku yg kua modal.. Kang byk ckp aku kna kua duit lak..
No no no... Jd.. Kite ikotkn aje ok. Hahaha.. (Selama ni cam aku pnh kua modal ek.. Pdhl mmg sume ditanggung En Abi.. Wakaka)
Nk tau aku ke mana cuti ni nnt..
Nntkn entri aku ye.. Tu pon kalau aku xmalas la.. Hahaha...
Tggu hjg bln 12 nnt Insyaallah kami akan bercuti!!! Hoyeahhhhh......

Tuesday, November 19, 2013

Hatiku Pilu...

Erm.. Kali ni rasanye xde cite sgt yg nak aku share.
Cume aku nak cite sket psl anak aku yg seorg tu, Nur Azyan Najla.
Krn mgkn dia semakin meningkat usia..
Jd semakin byk pertanyaan yg kua drp mulut Nur Azyan Najla.
Sampai kdg2 Ummi & Abi xtau nak jwb ape.
Nak dijadikan cite.. Mlm td kami bwk Najla gi umh neneknya.
Kebetulan mak mertua adik aku yg drp Kedah tu ada.
Dtg dgn anak, menantu & cucu2nya.
Budak2 ramai, tentulah Najla suke.
Puaslah dia main dgn kwn2..
Kebetulan adik ipar adik aku nak bwk anak2 buahnya gi I-City Shah Alam.
Dan dia pelawa jgk Najla.
Olehkrn dh mlm Abi ckp xpyhla lain kali jer.
Tp kami xsdr mgkn ianya melukakan hati Najla.
Kami pon blk umh slps mereka kua gi I-City.
Dlm kete Najla nanges & aku ty knp..
Dgn teresak2 Najla jwb..
"Ya xde kwn.. Ya sorg2 jer.."
Aku ckp pd Najla.. "Selalukan mmg Najla sorg2"
Najla nanges lg sambil ty aku..
"Bile Ummi nak bg Ya adik..."
Aku & somi sentap! Terdiam..
Dlm masa yg sama airmata aku bagaikan ingin menitik..
Maafkan Ummi Najla.. Bkn niat Ummi membuat hdp Najla rase kesunyian..
Bkn Ummi xkesian kt Najla..
Tp syg.. Allah belum mengizinkan Ummi memberikan adik kpd Najla..
Kau msh kecil syg.. Kau xkan fhm..
Semua itu kerja Allah. Ummi cube yg terbaik.
Tp sgl2nya Ummi serahkan pd Allah.
Smg ada rezeki Ummi & Abi mdpt zuriat lg..
Dan Najla akn memiliki adik..
Maafkan Ummi sekali lg syg... Maafkan Ummi..
Dan mlm td, mgkn somi fhm perasaan aku.
Somi berusaha utk pujuk Najla..
Mgkn dia rase sedih sbb xdpt ikot yg lain2 ke I- City.
Dia terasa terasing krn dia sorg yg xdpt ikot.. Kami fhm..
Maafkan Ummi & Abi kalau Najla rasa kekurangan...
Insya Allah kalau Allah izinkan, Ummi akan beri Najla adik..
Dan Ummi akan buat Najla xkan rasa kesepian...
Hingga ke saat ini.. Bila memikirkan Najla..
Hati aku rasa bagai disiat2.. Pedih..
Krn aku xdpt lg memenuhi permintaan Najla..
Ya Allah.. Kau Yang Maha Mengetahui.. Kau Maha Besar..
Seandaiya Kau mdgr doaku..
Izinkanlah aku merasai nikmat memiliki cahayamata lagi..
Hanya kpdMu aku meminta..
Hanya kpdMu aku memohon....
 
 

Saturday, October 12, 2013

Ujian Diagnostik

Salam kpd semua..
Kali ni aku nk cite psl Ujian Diagnostik.
Amik ko.. Berbelit2 lidah aku nk nyebutnyeee... Susah nau!
Ujian tu diadakn utk penempatan murid Tahun 1 2014..
Ade je skul yg wat awl thn..
Tp Sek Keb Rantau Panjang, Klang wat awl..
Kata cikgu dpn umh.. Sng.. Nk elakkn pembaziran masa tkr2 kelas pd awl thn.
Kalau wat awl nnt msok sek tggl cari anak2 kite kelas mana...
Kebetulan Najla lak xbrp cht... Demam dh ok selsema lak makin teruk..
Sbb tula aku xde paksa dia sgt utk bljr sgt..
Bg dia rehat dan wat latihan gitu2 jer..
Ramai gak jmp kwn2 sek ren dulu2..
Rase dh tua aku ni hehehehe.....
Kat sane sementara tggu anak2 hbs ujian, aku lepak ngn kwn sek ren merangkap kwn sek men juge... Norly Saliana nama dia hehehe...
Wpon dh anak dua.. Ttp vogue & lawa....
Parents sume dgr taklimat ttg Linus dll...
Apepon kptsn ujian Najla nnt aku xksh..
Yg pntg msok sek nnt dia kna bljr sgguh2..
Mgkn dia xsepandai budak2 lain yg mungkin ade yg lbh bijak...
Tp aku bsyukur Najla dh pandai membaca dan mgira..
Selebihnya aku doakn Najla dpt tuntut ilmu sbyk2nya bile dia mula bsekolah nnt...
Umi tau Najla boleh!!!!!!
Insyaallah.. Amin...
Eh ade gmbr Najla la aku amik.. Jom tgk!


Ni dh hbs ujian. Mase utk amik anak msg2 balik... Najla duk dpn gitu!

Muke budak dh hbs ujian!


Wednesday, October 9, 2013

Pantaskah Surga Untukku...



P/S: Terkesan bile dgr lagu ni.. Ya Allah.. Aku mohon keampunanMu.. Aku hambaMu yg byk melakukan khilaf...

Tuesday, October 8, 2013

Baby G

Agk lama xhapdate belog..
Tibe2 kua lak tajuk Baby G.. Ape kes???
Rase sume pon dpt agkkn Baby G tu binatang benda ape??
Alkisahnye..
Bln lps Abi sibuk nk crk jam baru. Sbb jam lama dia rosak..
Pdhl byk je jam2 lain tp dia nk yg leh pakai masa dia bersukan..
1 ari tu Abi duk usha2 jam G Shock.
Aku lak saje ckp kt Abi cantik lak tgk jam Baby G..
Abi senyum2 jer.. Dia tanya, mana jam2 yg dia belikn.. Knp xpkai???
Ah suda.. Xdapek den nk mjwbnyeee...
 Dgn senyum yg dipaksa2 aku jwb bateri xde..
Abi tanya lg, dh tu xreti nk tkr bateri?
Aku jwb lg jam yg Titus tu aku syg.. So aku simpan jer.. Jam Adidas yg bateri hbs..
Abi ckp lg.. Klu syg bkn simpan.. Pakai.. Barula kite hargai ape org bg..
Adussss kna lak aku... So aku pon diamkn jela dh mmg salah akukn.. Ekeke..
Mase Abi duk pilih2 jam dia, dia ty aku, nk jam ker?
Laju jer aku jwb NAKKK!!!!!!! (Giler xnk!)
Aku bknn lak jam kaler putih.. Sbb ade 3 design so aku suh Abi pilih yg plg cantik..
So.. inilah pilihan Abi..
 

Abi ckp dlm kaler pink cantik... Compare ngn turqoise & grey..

Comel x?
Pd aku comellah tu sbb pemberian drp yg terchentaaa...
Abi yg sibuk crk jam aku yg dpt jam.. Abi xbeli pon..
Soknye g tmpt lain lak.. Baru dpt jam yg Abi idam2kn..
Jam yg dia ckp leh wat lasak2.. Hehehe..
Dlm kete Abi ckp kt aku..
"Bagusla camtu.. Jam hbs bateri jer mtk jam baru... Elokla perangai tu.. Tu pakai Baby G tu ikot2 K-Pop lah tu.. Sume nk ikot artis Korea..."
Aku gelak2 aje... Sbb mase survey nmpk grup Girls Generation jd model Baby G..
Mmg Abi knakn la aku ni... Xpe.. Isterimu redo!!!!
TQ En Abi krn memahami isterimu ini...
Trm ksh ats pemberian itu wpon kite xde celebrate ape2 event ponnn...
Wpon Abi bkn belikn jam yg mahal & mewah, tp memadailah pd aku.. (Xkshla kalau ade yg duk kata Baby G je kottt pon nk cite...)
Setiap pemberian drp Abi adlh yg plg mahal dlm hdp aku.. Sgt bernilai!!!
Aku xpndg pd nilai wang ringgit...
Cukuplah ksh syg drp Abi utkku.. (Jiwang laksss tetibe.. Ahaksss!)
Jap.. Nak msok gmbr sket...


Rase jam cam aku Jessica yg pakai.. Kaler je lain..

Jgn marah aaaa.... Nnt kna jual!!! Ekekeke...


P/S: TQ utk adik aku gak hadiahkn aku jam Q&Q Quartz... Untg dpt 2 jam skali..

Thursday, July 18, 2013

KYPM Kuantan



Melihat gmbr di atas... Membuatkn hati aku terasa semacam...
Jujurnya aku sedih!
KYPM Kuantan.. Tmpt aku bljr dulu..
Lbh 10 thn berlalu... Terasa cam baru je smlm Kuantan aku tinggalkn...
Rindunye saat2 bljr dulu..
Rindunye pd teman2...
Rindunye pd kngn lalu..
Rindu pd usia remaja.. Hehehe..
Usia remaja yg byk kami habiskan dgn senda gurau gelak tawa..
Semuanya itu adalah kngn yg paling indah..

Tuesday, July 16, 2013

Jalan-Jalan Cameron Highland

Salam uolssss....
Sblm tu nk gtaula.. Entri ni cite dh agk basi sketlah. Hehehe...
Sbb lmbt post entri.. Sbb ape??? Sbb kemalasan yg selalu kdg2 melanda..
Kisahnye, 7 & 8 Julai yg lps.. Aku & femili g jenjalan ke CH..
Ak xplan apepon, kebetulan En. Abi msj aku smggu sblm tu..
"Umi, mggu dpn mggu last sblm pose.. Ade nk ke mn2 x?"
Begitulah msj yg Abi htr kpd aku..
So ngan saje2 (ditekankn ye SAJE2) aku reply msj tu..
"Jln2 KL dh bosan. Sume mall dh g.. Klu nk jln2 tingin nk g Genting ke, CH ke.. Bkt Fraser ke... Hehehe".
Begitulah aku, suke gurau2 ngn En. Abi.. Sbb xexpect dia akn g tmpt2 tu sbb Abi xsuke sgt travel jauh pastu blk ari...
Eh, Abi balas "Rase cam nk g Cameronla.. Umi cer crk contact num hotel sn".
Terkejut gak aku.. Aku gugel la bbrpa buah hotel.. Tros aku bg bbrpa num kt Abi..
Tak lame tu Abi msj dia dh booking bilik... Hehehe.. Pantas sgguh!
Makanye pd 7hb tu kami grk lbh kurg kol 8.30 pg..
Adik aku lak dia sje nk follow tp blk ari..
Dia bwk mak & abah aku skali...
Otw tu adelah benti skali kt R&R Tapah tu sbb abah ajk minum..
Kami msok ikot Simpang Pulai.. (Konon2nye nk elakkn drp pening jln bengkang bengkok Hehehe...)
Sblm smpi pekan Brinchang tu, jln jam pulakkkk aduhaiii...
Ari Ahad kan.. So xleh nk elaklah.. 
Otw tu jgk smpt kami sggh Bharat Plantation Tea...

Model pokok teh...

Nenek dan cucu2nye...

Atuk pon ade skali... Melayan karenah cucu2nye...

KAMI... Insyaallah bahgia hgga ke syurga...



Pastu sggh cni lak..

Smpt tgk jns2 madu...

Kt Bee Farm ni xde ape sgt pon.. Xbli pon honey or sgl mcm madu..
Sje2 tgk ape yg ade.. De gak jual stoberi.. Pillow2, baju2...
Mak siap tapau askem Mesia perisa stoberi RM1.20/pc.
Pastu kami troskn pjlnn ke Brinchang sbb nk crk petrol pump..
Kt petrol pump Masyaallah.. Sesak ngn kete2.. Lori2 pikap.. Huhu..
Abi siap ty org keje situ, Ahd CH mmg jam ke?
Dia jwb setiap ari CH akan jam... Oooo igt ke Ahd jer sesak..
Slps itu kami ke cni pula..


Pak Ngah Najla yg tgh tu... Melayan budak2 ni bgmbr...



Kt Big Red Strawberry Farm ni mmg best!
Sbb ade stall utk kite mkn2 sgl jns mknn berasaskn stoberi!!!!!!
Agk adventure jln msok dia..
Kalau kete manual mmg aku xberani nk drive.. Hehehe..
Jln msok yg mendaki bukit sgt tggi.. Pulak tu tmpt park kete lak jauh..
Pon mendaki bukit tggi.. Adik ipar, Nazri siap ckp cam xkonfiden je kete naik.. Hehehe..
Bile dh park kete ats tu phm2 jela.. Blk nnt sndri mau igtla ko nk menapak ke tmpt kete semula..
Kt Big Red Stawberry Farm ni aku smpt beli Starwberry Milk Shake, Cheese Cake, Ice Cream Waffle.. Mkn kt situ gak!!!
Sumenye dgn stoberi ok!!!! Aku suke sbb aku ni org yg sgt obses ngn stoberi.. Hehehe..
Kt cni mak smpt tapau stoberi.. RM5/packet.
Jln2 jap kt tmn2 bunga blkg tu.. Pas mkn kami blk..
So cabaran bermula!!! Menapak ke tmpt kete buat aku nk nanges 1 ari!!!!!!
Rase hbs napas aku.. Xlarat mendaki bkt yg sgt tggi tu..
Ade lak kapel cina yg pakwe dia dukung blkg...
Aku nk suh Abi dukung???
Mau dia terduduk terkangkang kt situ! Hahaha.. (Sdr diri wife dia xslim sgt...)
Dh smpi pekan Brinchang misi pertama adlh mkn!!!!
Kami g ke Medan Selera kt tgh2 pekan tu..
Alamak.. Lauk campur dh byk hbs..
Udhnye kami mkn yg goreng2 jela..
Rasenye??? Bolehla wat alas perot yg lapar ni.. Nk kata sdp sgt pon xsgtla.. Huhu..
Mgkn ade kot gerai yg msk sdp..
Adik aku xleh lama sgt kt CH sbb abah kebetulan de jemputan kenduri arwah mlm tu..
So pas mkn lbh kurg kol 4 ptg tu abah dh nk kna grk blk..
Abh singgah masjid kt pekan Brinchang tu.. Solat dan tros blk..
Mmg dorg xdpt nk bjln mn sgtlah. Dgn jln sesaknye lg...
So pas femili yg lain blk kami tros cek in hotel..


Hotel blok lama.. Blok baru lupe nk amik gmbr...

Dlm dia cani.. Cume dh moden sket.. TV tu dh xde skrg gna LCD...
Sbb ape kami pilih hotel spt yg di atas???
Sbbnye ramai yg kata hotel ni agk glemer kt CH..
Aku rase okla.. Utk 1 mlm RM88.. Ade queen bed dua..
Bilik air ok, ade heater.. Cume paip utk kegunaan mcuci slps "membuang" xde..
Hy disediakn cebok. So tadahla kt sinki ok hehehe..
Kami dpt hotel blok baru so mmg kna jln sket ke blkg la..
Stamina perlu kuat ye krn kami naik tangga ke tgkt 2! (Baru tgkt 2, klu 3 ke 4????)
Msok je bilik hotel, aku dh mengah2 cam kna seksa berlari 1km.. Hahaha...
Bdn sihatkn.. Mana xmengah napas hehehe... (Harus cpt kuruskn bdn...)
So smpi ke magrib la kami baring2 je dlm bilik sbb keletihan wakaka...
Sejuk tau dlm bilik wpon kami xbkk pon kipas.. Ekon mmg xde la..
Mlm pas magrib kami kua jln2.. Igtkn xla sjuk mn so xdela aku pkai sweater..
Udhnye kt psr mlm tu de jual baju sjuk Abi kna blikn aku baju baru hehehe..
Sjuk uolssss... Rase kebas tgn...
Pas jln2 sambil mkn jagung bkr.. (Manis sgt!!!).. Kami g mkn pulak..
Kami pilih utk mkn di Pak Nik Ikan Bakar dan Tomyam..
Mmg dktlah ngn hotel kami.. Jln kaki pon dkt...
Ramai tau yg mkn kt cni... Jom layan gmbr..
Biarkn gmbr sje yg berbicara hahahaha..


Sejuk sgt smpi Abi kna blikn sarung tgn Najla..

Abi dan mknn2nye.. Bkn dia py sorg.. Kami py skali... Terliur tgk ikan bkr tu!

Kami order sotong msk kicap, ikan jenahak bakar, kailan ikan masin, ayam merah dan telur dadar.
Alhamdulillah kyg sht2 dan xdpt nk hbskn spinggan nsk.. Byk sgt...
Ikan bkr dia sdp.. Tp PEDASSSSSS.... (Siyes sdp ikan bkr dia)
Hrg pon ok xdela mhl sgt... Kire kami puas atila...
Pas mkn blk bilik, layan tv jap pastu tdo!!!!!!
Bgn pg nk solat bencinta btolla.. Sejuknye cuaca..
Nk mandi pon malas... Abi msok toilet siap pakai selipar..
Nk pijak lantai toilet pon xtahan.. Br CH.. Lom Paris ke mn2 ke.. Klu de salji cane?????
Kol 10 pg br kami siap2 mandi.. (Sejuk sgt2 wpon mndi air pns!!!!)
Cek out kol 10.30 pg tros grk blk.. 
Blk tu sggh Kea Farm....
Tergugat iman uolsss... Hbs duit kt situ jer..
Stoberi murah2.. Yg paket kck tu aku bli 7 paket RM20.. (Sdgkn mak bli kt Big Red Strawberry Farm 6 paket dh RM30).
Aku bli jem stoberi homemmade 4 bks..
Sayur campor2 RM30 (Byk giler wpon RM30... Fresh2 gitu!)
Abi borong jagung dan ubi keledek... (Manis2 keledek dia...)
Smpt Abi blikn aku stoberi cinta... (Opsss... Nk jgk jd Dato CT ok)....
Udg grg tepung RM10... Kami mkn dlm kete... Udg xbyk pon mhl je lbh hehehe...
Tak leh lm2 kt Kea Farm. Park tepi jln polis kacau...
Kbetulan ari ujan mmg xleh nk jln lm kt situ... Frustnyela....
Mmg menggile la g Kea Farm nih... (Lemkali nk kna g lg kottt)
Otw blk kami sgg Cactus Point & Avant Chocolate....


Bunga pilihan Najla.. Kt umh kami namakn ia Bunga Najla...

Kt Avant Chocolate pon de stoberi farm.. Abi geram tgk stoberi terjuntai tuh...



Kt Cactus point best gak.. Tgk bunga cam sume nk beli..
Tp sbb rambang mata smpi apepon xtau nk bli..
Udhnye dptla bli 1 pokok bunga.. Christmas Tree... Bli skali pasu dia..
Pastu sggh kilang coklat... Pon xbli...
Jas jln2 pusing2 jer...
Tulah destinasi akhir kami sblm blk...
Otw blk kami sambung mengunyah lg... Hehehe...
Keseluruhannya... Aku mmg happy ngn percutian ke CH..
Wpon xde ape sgt.. Tp cuacanya yg nyaman, sejuk, segar.. Buat kami rase selesa....
Insyaallah kalau ade rezeki, mmg nk sgt aku ke CH lg....



Monday, July 15, 2013

Besday Gal Najla

13 Julai 2013, genaplah puteri kami Nur Azyan Najla berusia 6 thn.
Rasa cam baru smlm je aku rasa melahirkn dia..
Cpt je masa berlalu..
Apepon Abi & Ummi doakn Najla mjdi seorg anak yg bguna di dunia juga bahagia di akhirat.
Kali ni aku nk share cite sambutan besday Najla tu.
Sblm 13hb, iaitu pd 5hb Julai, pihak tadika di mana Najla sekolah, telah menyambut ulangthn kelahiran Najla di sekolah.
Kek disponsor oleh pihak tadika.
Kebetulan my nephew Danial jgk lahir di bln yg sama, jd anak2 yg lahir di bln Julai, sambutan diadakn bersama2.
Pihak ibubapa hanya membawa goodie bag berisi brg2 yg tidak memudaratkn.
No junk food! Hehehe.
Ape aku bg? Hehehe...
Aku dan adik aku, Lini sepakat utk share membeli brg2 utk goodie bag utk 40 org)..
Kami bekalkn kwn2 Najla air kotak, roll cake, jelly fruit, chocolate, puding buah & snek coklat.
Layan gmbr jap yea....






Ok, itu cite sambutan di tadika...
Pasni nk cite lak sambutan yg dibuat di rumah..
Pd 12hb adik aku Lini ada beli KFC dan KFC dimakan swktu berbuka pose.
12hb Julai adlh hari lahir my nephew tula, Danial.
Tp aku xjoin buke pose bsma krn aku kureng bminat utk mkn KFC buat masa skrg.
So keesokan harinye 13hb Julai pula hari lahir Najla..
Abi plan utk bkk pose di umh mak aku..
Ptg tu seawal 1.30ptg aku dh siapkn msk2 di umh mak.
Krn... Ptgnye kol 5.30ptg aku dan Abi bergegas ke Bkt Tinggi Klang utk membeli kek.
Jauhkan? Ade sbbnye...
Sehari awl adik aku Lini mencari kek di Aeon Bkt Raja Klang... Lorr.. Tau2 kedai kek tu tutup utk renovation.
Abi kata xksh utk bwk aku ke Bkt Tinggi, so aku pon on kan aje..
Pnt menaip.. Jom tgk gmbr lg. Hehehe...


Dgn pembelian kek, free 2 scoop aiskrim BB!!!!

Sdp melayan aiskrim dlm kete.. Nsb dua2 org ni xpose... Hehehe..


En. Abi tkg bwk kek... Kotak kek dia sgt cantikkkk... I loikeeee!!!!!!!

Kat atas tu gmbr2 semasa pembelian kek. Hehehe. Abaikan budak2 yg xpose tu ok!!!!
Jom tgk gmbr sambutan lak. Olhkrn besday mereka di bln Ramadan, so mmg xlehla nk wat beria sgt.
Kami wat swktu berbuke pose jgk..

Hiasan aiskrim kt ats kek dh agk cair...

Blkg tu msg2 baru shj berbuke.. Yg ni potong kek dlu sblm kek smakin mencair..



Suke mereka dpt hadiah msg2...

Haa.. Alkisahnye, Baskin Robbins yg terdekat hy di Bkt Tinggi Klang.
Pon xbrp nk dkt pon sbnrnyeee... Hehehehe..
Kami dh terbiase asal besday je mkn kek Secret Recipe.
Sampaikn Abi ckp dh xde rasa nk mkn kek tu lg..
Dan selalunye trsa agk membazir..
Dek krn bsrnye kek Secret Recipe.. Jrg kami dpt hbskn on time..
Kalau ade pon simpan dlm peti sejuk, dh berhari2 rasa xsdp dh...
Kali ni kami nk try kek Baskin Robbins lak..
Kami xsmpt order (memerlukn 3 hari)... So aku beli walk in saje..
So xdptlah pilih flavor aiskrim & kek yg kami nk..
Kek yg ade spt gmbr yg korg tgk tu.. Ade gak yg lain tp yg tu agk meriah sket..
Aku beli yg utk 12-16 servings...
Flavor kek coklat & flavor utk aiskrim xsilap aku choc fudge... (Lupe lak tibe2)...
Hrg dia RM110+gov tax RM6.60=RM116.60.
Aku rase okla kek tu.. Sdp.. (Lbh sdp kalau aku sndri pilih flavor yg aku suke!!!!!).
Dinasihatkn utk mkn kek tu ASAP... Sbb makin lama aiskrimnye makin mencair.. Hehehe.
Dh bln2 pose.. Sapelah yg lalu nk hbskn kek... Huhu...
Mmg kami simpan gak dlm peti sejuk. Hahahaha...
Hadiah tu pulak, aku xtau menahu psl hadiah...
Krn Abi awl2 lg dh belikn utk puterinya & jgk anak buahnye...
Aku xtfkr pon nk suh Abi crkkn hadiah.. (Sori Najla Ummi lupe...).
Najla suke sgt ngn hadiah drp Abi dia...
Alhamdulillah sumenye ok serba sederhana...
Smg Najla & Danial membesar dgn sihat & sempurna...
Smg Allah merahmati hdp kedua2 anak itu..

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails