Monday, December 16, 2013

Sabtu & Ahad

Knp pulakla tajuk entri camtu..
Sbnrnye xde bnda nk cite dh weh...
So aku nk share gak cite ari Sabtu & Ahad lps..

Ni Sabtunye kisah.. Hehehe...
Sabtu kemarin aku gi majlis kwen kwn Abi kt Bdr Baru Bangi..
Sblm ni gi UKM tmpt adik bljr aku ikot highway jer..
Adik aku ckp mhl tol gi blk RM20..
So dia suggest gi ikot SKVE jer..
Dgn GPS kami sampai gak kt BBB tu..
Majlis kwn Abi tu wat kt Surau An-Nur Sek 1..
Bsr gak dewan surau tu yea..
Mkn? Erm.. Sdp gaklah..
Tp sbb cateringkn.. Bile sampai mase je dorg dh kms2..
Lauk2 byk yg campur ngn daging..
So nasik ujan pns tu aku mkn ngn ayam grg dengan kuah lemak cendawan jer..
Lauk lain byk tp sendu betolla.. Sume lauk ade campuran daging!!!
Alhamdulillah.. Kenyang jgklah..
Abi smpt amikkn cendol 2 bks..
Dptla merasa sket.. Lbhnye Najla la yg mkn byk...
Knn2 mlm nk lpk Putrajaya.. Cuaca cam xok jer..
So mlm tu lpk je umh mak..
Adik aku sume ade tmsokla yg baru kwen tu...
Lpk smpi mlm pastu blk umh... Hehehehe...

Ahad punye cite lak..
Awl2 Abi ckp nk bwk Najla tgk wyg.. Cite Frozen..
Aku bgn tdo Subuh tu tros bsuh baju sume..
So keje2 menyidai kain (jgk agkt kain ptg tu) dilakukn oleh Abi..
Sempatla aku kms2 umh & bilik2 sblm kua..
Dh clear umh baru aku mandi..
Dh siap kami grk ke Aeon Bkt Tinggi Klang..
Plannye Abi nk bli kasut sek Najla skali..
Sampai2 Abi kata nk crk tiket wyg dlu.
Skali tgk pjgnyeee Q..
Abi Q jap pastu fkr2 cam xde je tiket..
Abi ckp kt Najla lenkali jela ye..
Najla ok.. Trosla dia tagih janji Abi nk bli kasut..
Sblm tu kami ni lapar xbekfes lg..
Smpt aku tempah sticker nama Najla kt kiosk2 kck yg ade tu kan..
Okla.. 100 pcs RM10..
Sng keje aku leh lekat kt buku2 sek Najla & peralatan2 sek dia nnt...

Cite psl mkn lak..
Abi ajk mkn kt foodcourt..
Pg2 tu dlm kol 11 am xbyk lak stall yg bkk.
Nk x nk knala mkn nsk berlauk..
Abi ngn Najla gi beli dlu..
Najla mkn nsk lmk biase, Abi mkn nsk lauk ayam, sayur 2 jns..
Abi ckp Najla dgn dia py RM16...
Aku py la terkejut.. Bpk mhl ko!!!!!!!!!!
Abi bg RM10 suh aku beli mknn aku lak..
Sbb aku tau mhl so aku pon bajet2la sket..
Aku amik keli sambal ngn kentang tumis sket jer..
Skali amik ko RM10 gak kna pon....
Ape punye cekik darahla wehhhhh....
Sblm aku byr tu adela laki bini ni amik lauk utk 2 org mknla..
Skali tu kna RM19.70.. Mengamok lakinye...
Siap suh kire blk.. Katanye xkn nsk lauk cani pon 1 pinggan RM10...
Kire blk same gak.. Cume kurg sketla.. Jd RM19.20... Hahahaha...
Ape py mhl la mkn kt situ...
Psl ape mhl??? Sbb ape mhl????? Musykil nih...
 So alkisahnye aritu kami mkn mknn yg sgt mhl.. Ko ade??????

Ok.. Cite psl soping kasut lak..
Abi la yg soping utk anak dia..
Umi ni ikot ajer..
So Abi belikn kasut sek Barbie 2 psg..
1 jns kain 1 lg jns bkn kain..
Abi kata yg bkn kain tu sng kalau ujan xbsh sgt.. Ikotla Abi oiii...
Umi cume amikkn stokin Barbie tapak dia kaler pink.. 3 jns pink yg cantikkk...
Pastu amik panties utk Najla 5 psg..
Dpt lak paper bag Barbie 2 pcs.. Cantik!
Pastu gi msok kedai roti La Boheme beli ape2 yg patot...
Wat kln lpk2 umh utk mlmnye... (Tp dlm kete dh melantak)
Sukela Najla dpt kasut sek tuh..
Kt umh siap acu pakai jer...
Ahad mlm tu ptg2 lg aku dh siap msk utk dinner..
Abi tu suke sgt sardin..
So aku msk sambal sardin pds2 sket..
Wat telor dadar...
Sblm maghrib tu kami dh siap dinner..
Alhamdulillah kenyang....
Aku lak bdn xbrp nk sdp.. Sbb selsema..
Kepala skt.. Hingus meleleh jer... Aduhaiiii..
Lemaulah bile selsema nih.. Sume serba xkna...
Nk tau ape lg????
Dh xde cite dh... 

Sekian trm ksh hehehe...

No comments:

Post a Comment

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails