Wednesday, November 30, 2011

Ombak Rindu



Filem ni akn kua pawagam sok, 1 Dec 2011.
Aku plan nk ajk Abi pi tgk.
Abi suh aku pi sorg.
Tp dek krn nk 'ajar' Abi tgk cite Melayu...
Aku knalah 'korban'kan sket belanja..
So aku ckp pd Abi aku akn byr duit tiket.
Mgkn dia xnk, tp aku ttp nk ajk jgk! Hehehe.
So Abi setuju. Yeahhh...
Tp tulah.. Mcm2 aku 'racun' Abi tu.
Aku ckp novel Ombak Rindu yg aku bace tu mmg best giler!
Lg aku ckp cite dia mmg best! (Pdhl aku pon xtau ye ke x. Hahaha)
Mlm ni aku terbukak lak OST utk filem Ombak Rindu.
Aku dgr, cam best. Sedih pulak rsenye.
Sbb aku mmg tau jln cite dlm novel tuh.
Mmg sedih giler!
So bile dgr lagu tema filem, aku cam terbayang2 cite dlm novel tu...
Sedey arr.. Huhuhu...

Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira


Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku


Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung


Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku


Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti


Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya


Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Thursday, November 24, 2011

Tentang Daku

Kali ni aku nk share ttg penjagaan diri.
Olhkrn aku bknlah insan yg sgt berduit, jd aku hy menggunakan brgn yg thp mampu shj.
Pd aku biar xmahal..
Yg pntg BERSIH & KEMAS juga BERKESAN!
Jom tgk jom. Hehehe.
Nmpk sgt xde modal utk wat entrikan...



Aku mkn VCO ni dh dkt sthn. Kwn jgk yg syorkan. TQ Lena! Alhamdulillah so far ok. Bdn cht & kulit yg berminyak dh kurg.. Jerawat pon ssh dh nk timbul. Kulit pon lembut jer.


Yg ni pon dh lame aku amalkan. Paramaria Plus dr HPA. Yg ni aku mkn utk dlmn wanita. Lbh2 dh kahwin & beranak. So mmg kna jga. Aku mkn ni jgk feminine wash HPA, Cheer Lady. Mmg terbaik! Yg mengalami mslh keputihan sgt elok amalkannya. Insyaallah xrugi. Yg ade mslh peranakan turun pon leh amalkan.


Utk muka aku gna sunblock @ fondation ni. Naturactor by Meiko. Yg ni kwn aku kt Kelantan yg syorkn. So far ok. Hrg pon berpatutan. Loose powder lak dr brand yg same.. Gna mse nk kua jenjalan jer. Hehehe.

Jrg pakai lipstik. Aku rjn apply lip gloss dr Maybelline ni kt bibir. Kilat2 sket cam sexy! Hahaha.

Aku suke pakai eyeliner dr Avon. Tak comot bile pakai. Aku gna eyeliner brand Avon sjk umur 19 thn. Skrg mcm2 kaler aku dh ade.

Benda alah lain cam pipi merah, eyeshadow.. Mmg aku xade!
Kdg2 tingin gak pakai, tp cam xkonfiden.
Maskara pon aku ade, tp skali pon xpnh pakai.
Kan bulu mata aku dh cukup lentik. Hahaha. Riak x riak x????
Celak utk kening pon aku xde.
Sbbnye kening aku dh itam pon.
Plg penting xperlu cukur sbb kening aku xlah serabut sgt.
Cume 1 je yg aku lom dpt..
Agk2.. Ade x sape2 nk sponsor aku pi Slimming World? Ade? Hahaha!!!!





Puss In Boots (2011)



Mlm ni Abi ajk pi tgk wyg.
Cite atas ni lah.
Abi yg nk tgk tp bg alsn Najla yg suke.
Tak kshlah. Yg pntg aku dpt tumpang dua kaki!
Hop cite ni best arr kannnn........

Wednesday, November 23, 2011

Epy Besday Fren...



1st of all, Epy 29th Besday to you my fren.
May Allah bless you..
Hah korg, arini besday kwn aku tau.
Spt gmbr yg korg tgk di atas, erm.. Besday dia lah.
Tua dh diakan? (Pdhl aku pon ape kurgnye. Hahaha!)
Jap je mse berlalu. Thn dpn kami2 dh nk msok 3 series..
Akulah terawal yg dpt BMW 3 series tuh. Huhuhu...
Gmbr kt atas tu aku amik dr FB somi dia.
Kbtln ade gmbr minah ni ptg kek..
Ah.. Kna sgtlah ngn tajuk entri aku kali ni kan.
Smg Allah melindungi insan bernama Hasniza Bt Saidun ini..
Smg Allah memurahkn rezeki kpdnya (Jgk kpdku)..
Smg hdpnya bhg buat selama2nye..
Fren 4ever....

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Harimau Muda!!!!!

Sume org duk bercite psl kemengangan mlm tadi.
Tmsoklah aku & somi.
Huh.. Agk giler seketika aku kt umh mlm td.
Duk jerit2.. Pastu dgn hati yg resah gelisah..
Sempat lg aku mandi.. Sbb ape?
Sbb aku trsa bahang perlawanan!
Huh.. Takot giler.
Somi pon same.. Sampai tgn tu duk saje2 gatal tkr channel.
Somi siap ttup2 muke ngn kusyen, takot pye psl.
Lbh2 lg penalti tu lah.
Asal org sepak je mmg xsggup rsenye nk tgk!
Aku siap kua msok bilik.
Somi lak duk jerit gitau keputusan.
Aduh.. Mmg giler betol mlm td..
Dan akhirnye......




Alhamdulillah...
Lega hati aku bila gol terakhir bjy menundukkn Garuda Muda.




Smg slps ini bjy melayakkan diri di Olimpik.
Sok lwn Syria hop bjy!!!!
Tahniah Harimau Muda Malaysia!!!!!!

Monday, November 21, 2011

Fiesta Buku 2011



Tak sbrnye!!!!!!!
Sbnrnye aku tau psl menda ni dh sbln lbh kot.
Mse tu aku terbace iklan kt paper Sinar.
Aku cam besela, awl2 lg dh infm kt Abi.
Sbg org yg sgt phm, dia diamkn aje.
Eh, sbb ape diam? Sbb dia malas nk layan. Hahaha.
Tp aku dh ckp suh htr mse fiesta buku ni berlangsung.
Sbb aku xnk spe2 kacau mse sesi memilih nt. Hakhakhak.
So Abi knala jga anak dara dia tu.
Olhkrn fiesta ni hy 3 ari je, so aku decide nk pi ari Ahad.
Untg2 blk dr soping buku, Abi leh ajk jenjalan tmpt lain. Kan?
Cam thn lps, pas beli buku Abi ajk pi Summit USJ.
Utk fiesta kali ni, aku dh bajet nk beli buku plg sket 5 buah.
Plg byk? Ikotla mood nt yea. Hehehe.
Agk2 dpt x 'ngepau' duit kt Abi?
Tp aku berdoa dptlah. Hahahaha!!!!! Mst dia bengang.
Hop di fiesta tu nt, dpt jmp my BFF.. Kite pi ek?
Kpd sume peminat2 buku & novel...
Jom jmp di sane!!!!

Friday, November 18, 2011

Perfume

Dari kanan sampai botol ke-4 perfume aku, yg 3 slps tu somi punye. Hehehe.

Sje je nk tunjuk menda dlm almari mekap aku.
Hehehe. Takde keje betolkan? Hahaha.
Pic kt atas tu antara koleksi minyak wangi aku & somi.
Sblm ni aku suke kumpul botol perfume..
Tp semaklah.. So aku dh buang.
Hy ini sje yg tinggal.. Buat mewangikan diri kami. Hakhakhak!

Epy Besday Abi

Sbnrnye entri psl ni agk lmbt dh.
Lmbt xlmbt adela 4 ari pas... Mse 14hb..
Tulah tarikh somi aku a.k.a Abi Najla dilahirkn..
Apa yg spesel?
Erm.. Xde ape.
Cukuplah ksh syg yg aku dan Najla beri. Oklah kan?
Najla org per-1 yg wish kt Abi dia, tepat kol 12 tgh mlm!
Umi? Erm.. Umi skrg dh jd org ke-2 dh. Sob sob sob.. Sedey tau!
Tgh mlm tu pas mak dan anak wish, mcm besela.
Adela adegan kissing2. Hahaha.
Tp jgn slh sgka.. Kucupan selamat saje. 
Lbh2 mne leh cite cnikn. Hahaha!
Pon Najla jgk org per-1 yg kiss Abi dia.. Huhuhu..
Per-1 kali dlm idup, aku ajk Abi kua mkn. Ngeh3...
Salu aku beli prezen aje.
Tak kirela besday aku ke, besday najla ke, annibersary kami ke, mau pon besday Abi sendiri...
Mmg Abi jgkla yg akn ajk kua mkn dan smstinya dialah yg banje! Hehehe.
Tp kali ni, awl2 lg aku ajk Abi kua mkn. Hah, pi mane?
Ala.. Pizza Hut saje. Knp Pizza Hut?
Sbb smggu sblm aku terdengar Abi ckp "mcm tingin nk mkn Pizza".
So logiklah aku ajk mkn Pizzakan. Hehehe.
Hadiah? Erm.. Aku hy beli sesuatu berupa pakaian.
Sbb aku xtau brg ape sesuai utk diberi kpd somi aku tuh.
Sbb sume brg dia dh ade. Hehehe.
Gambar?
Erm.. Kali ni no pic!
Sebab?
Sbb dh byk sgt gmbr. Malas lak rase.
Ala, gmbr mkn2 je.. Takyahlah ek..
Kami mkn skali dgn atuk dan nenek Najla jgk.
So buat Abi..
Selamat Hari Lahir..
Smg Abi sentiasa menyayangi kami...

Friday, November 11, 2011

Dapurku Syurgaku...

Olhkrn dh dua ari ni aku duk memerap kt dapur gara2 mengerjakan haji daging...
So aku nk sharelah ngn sume tmpt di mana aku memerapkn diri swktu mmsk!
Dapur aku xlah mewah.
Dapur pon muat utk aku sorg je.. (Maklomla.. Tgklah bdnkan...)
Tp jd la.. Ade gak tmpt aku mlpskn tekanan..
Bile bosan aku suke msk. Tp aku jrg msk (Cne tu ek?)
Tp aku mmg suke ke dapur sbnrnye..
Ade gak tfkr nk jd masterchef.. Bleh ke? Hahaha. Brgn je kan..
Agk awl2 lg mmg xlayak!!!!! Huhuhu....
Olhkrn jgk ade sorg kwn yg suke ngn dapur aku...
So leh kot nk share ngn dia..
Dia br pindah umh, so dia ade ati nk wat dapur cam aku.
Wpon dapur aku xbrp lawa, tp dia kata ok, sbb SIMPLE!
Sorg kwn pulak, dia plan ade rzki nk wat umh, so dia pon nk wat gak dapur cam aku.
Eh, lawa bebenor ke dapur aku tu... Sampai org nk wat gak tu.
Taklah lawa pon... Nk tgk gak ke???? Ala... Malulah...
Dapur buruklah.. Dh lame pon.. Dh 5 thn duk umh tu...
So kire dh 'season'lah dapur aku tu. Hehehe...

Inilah dapur aku. Kecik je pon dapur aku. Tp oklah. Kt tmpt ni lah aku m'habiskan mase time msk!

Eh, ini pon ade? Yg ni, lukisan lame dh. Huby yg beli. Murah aje. Beli lukisan skali framekn dlm RM150. Sesuailah ltk kt dapurkan?

Langsir ni, aku xsuke kaler dia. Corak2 bunga2 pon aku xsuke. Tp xsmpt nk tmph. Lgsr lame dh 4 thn pakai. Yg ni beli siap aje. Dh ini je yg ade. Nk x nk belilah dr xde kan....

Sink tab ni dulu aku beli sendiri.. Suh org psg je. Sbb aku suke ngn paten dia, ade bhgn tgh tu. Aku suke sbb same ngn umh kak ipar aku. Sbb tu aku berkenan. Hahaha...

Yg ni bhgn aku plg suke. Sbb ade mknn dlmnye... Ade cereal.. Oats.. Instant drink. Nak? Amik saje.. Hahaha.

Konon2 nk msk yg best2lah.. Tu yg byk amik resipi, tmpl kt cni. Tp kdg xmsk pon. Salin je lbh.. Huahaha... Aku suke ngn Menda alah tmpl2 tu. Aku beli mase g Sbh ngn Bkt Merah. Yg lain Avon py dan mak aku belikn mse pi Srwk...

Yg ni pon aku suke. Name dia POB (put on basket). Sng Najla nk amik pggn mangkuk, tggl tarik aje...

Itu jelah serba sket ape yg leh aku sharekan..
Kwn2 aku yg nk wat lehla koling2 ye...
Eh, bkn kol akulah...
Kabinet ni paten lame.. Aku py melamine and konkrit.
Skrg dh ade baru.. 3D.. Lg lawa. Duitnye pon lawa gaklah. Hehehe.
Aku cerewet gak bab jaga dapur ni.
Aku xsuke sepah2 dan kotor.
Pas msk sgl minyak2 kt dinding aku akn lap serta merta!
Salulah huby kna 'marah' sbb xikot arhn aku. Hahaha.
Pon xsuke dapur bsh.. Aku akn pastikan sentiase berlap dan kering.
Pon huby salu kna mrh. Sbb dia malas lap!
Yg aku plg mrh... Cicak suke berak merata!!!! Grrrrr... Mmg aku angin bab ni!
Apepon, wpon dapur kecik dan lame, di sinilah sglnya kasihku tertumpah. Hahaha.
Selesa msk dgn dapur yg kms. Korg pon mst sependapat ngn akukan...
Kpd kwn2 aku yg ty mane aku wat korg leh kol Azroy 0126187022.
Nk lbh jelas leh bkk blog dia rzcabinet.blogspot.com
Mase dulu aku nk wat cabinet, sume tmpt aku survey. Dlm 10 tmpt gak.
Lastnye.. Ngn Azroy gak plg murah.
Tmpt lain dlm RM7-10k ke atas..
Yg ni hy RM5.2k. Sbb huby plh tiles hitam (kalau kaler cerah RM4.5k shj)
Lg pulak leh twr mnwr ngn dia... Lehlah kalau berminat!

Pesta Daging!

Knp ek tajuknye cenggitu?
Hehehe. Biasela. Lps2 raye aji ni, msg2lah umh pnoh ngn daging.
Umh aku pon xterkecuali.
Ikotkn xlah byk mne pon, 2kg byk ke?
Ish.. Byklah kalau nk dikirakan kami yg duduk ber-3 je ni.
Lg pulak aku xmkn daging, lg lah. Sape nk mkn tu?
Tingat mak aku ckp, pas raye aji ni pnohlah sepital.
Hehehe. Msg2lah blood pressure naik! Wakakaka...
Aku jgnkan mkn, bau je pon leh bikin aku mabuk & seterusnye muntah!
Eh, mengandung ke aku?
Alhamdulillah... Kalau ade rezeki, ye x?
Tp mslhnye lom ade rezeki lg. Rezeki dpt daging aderlah. Hehehe.
Kemarin ngn smlm aku ade msk lauk daging tau.
Ehhh.. Bkn aku yg nk mkn tau.
Aku mskkn utk huby tersyglah..
Tmpt keje diakn ramai org. So skali msk sekilo, sure leh abis!
Nk tau aku msk ape?
Jom tgk jom...

Kemarin aku wat msk kicap. Huby mmg peberet mskn berkicap nih. Sebbek muka tak ala2 kicap. Hahaha. Yg ni huby ckp sdp. So tq krn menghargai mskn aku. Huahaha. Huby ckp yg ni dia mkn dgn 8 org kwn2 dia. Sume ckp sdp. Kembanglah bulu keti aku.

Yg ni lak smlmnye mskn. Aku wat sambal halia berkentang. Yg ni xtaulah huby suke ke x. Syp aje. X lak dia cite mkn ngn sape. Resipi ni aku sje2 crk kt internet. Adik aku ckp sdp. Komen dr huby? Ntahlah... Hahaha. Xsdp kot. Ke sdp sgt sampai lupe nk komen? Hahaha.

Alhamdulillah...
Akhirnye selesai suda aku mmsk daging2 korban yg ade dlm fridge tu.
Korg tau, pestime tau aku msk.
Mujur x liat. Hehehe... (Ade kwn tu dia msk liat. Agk2 tercabut gigi somi dia. Hahaha)
Mase mmsk tu cam biasela, aku tutup idung gna kain.
Dh cam ninja lak. Hehehe.
Kpd yg menyedekahkan daging korban tu, syukran.
Smg Allah membalas ibadat kalian.. Ameen.

Friday, November 4, 2011

Masa Lapang

Plwnn baru bermula, 5 pm. Cuaca ok lg.

Pasukan sorak utk negara kita Mas!

Ahaks! Saje je snap pic Apek. Bosan dia lpk aje xde keje. Huhuhu.

Anak Umi cyg musyuk2.. Najla.

Ramai gaklah wpon xseramai org yg tgk Piala Mas. Najla duk sblh Pak Lang Erul.

My luvly huby & dotter. Peace!
Separuh mase kedua dh start ujan lebat. Bsh kuyup kami. Olhkrn dh lame xmain ujan, cam best lak berbasah-basahan. Hehehe. Ujan2 pon dorg ttp main gak. Kptsn akhir, yes.. 4-0.

Masa lapang ke? Lapang sgt ke? Hehehe.
Alkisah, cite Ahad pas.
Ptg2 tu Abi ty ade nk pi mane2 ke.
Aku ckp dh lame xlpk tasik (Tasik Shah Alam).
Abi ckp kalau xde watpe dia ajk pi tgk bola.
So aku on aje. Abi kata Mas vs Laos.
Hy frenly match. Hehehe.
Jadilah, duk umh pon bkn watpe. Adik aku pon ikot gak.
Spt yg terlihat di gmbr di atas. Itulah xtvt hjg mggu kami mggu lps.


** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails