Tuesday, January 15, 2013

Air Asia Free Seat

Title... Dh cam iklan la pulak. Hehehe..
Ini xde kna mgena ngn promosi tambang murah kt Air asia ok!
Jas nk share cite sptmna title spt yg di atas.
Kpd sape2 yg tau, Air asia kan de wat promo free seat (konon2nyelah!).
So ngn rse bsemangatnye, tgh mlm msok je kol 12am 15 Jan 2013, aku dh tercongok dpn laptop!
Sbb ape? Haa, konon2 nk ngejorkn tiket yg murah itu, hy byr cukai shj.
Igtkn bkk tgh mlm okla. Tp....
Dh la duk lame menanti dlm Air asia Waiting Room..
Dh tu bile dpt msok line.. Alamak.. Tiket xla murah ponnnn..
Tipah tertipu!!!!!!!!!!!
Adelah yg murah, tp xlah murah mne ponnnn...
Sbb klu tgk pd iklan kt web Air Asia cam btol nk bg hrg murah.. Ish3...
Xcaye.. Tgk pic di bwh. Hehehe...




Dh la mse memilih tarikh dan penerbangan hy 10 min..
Mmg 3, 4x gaklah aku dimsokkn semula ke "waiting room". Huhuhu..
Actually aku ngn kwn2 plan nk holiday beramai2.
Sjk msg2 dh de family sndri ni, rse cam ssh nk kua sme.
Makanye dgn promosi spt gmbr di ataslah kami nk amik ksmptn bcuti bsma..
Tp... Erm.. Kami tpksa akur.. 
Bkn rzki.. Sbb tiket agk mhl utk destinasi yg kami pilih.. Kota Kinabalu..
Abi mmg nk g lg ke KK tu..
Abi jgklah yg suh aku booking tiket ke KK wpon ade kwn2 len xdpt g.
Spt yg aku ckpkn.. Tiket mhl.. So plan dibatalkan.
Sian lak kt kazen aku, Uji..
Dia yg nk sgt nek plane. Hehehe..
Myb lom rezeki dia...
Akulah yg geram..
Pnt stay mlm xtdo semata2 nk rebutkn tiket murah. Huh!
Abi siap teman aku nk booking..
Udahnye dia pon dh ngantok xlarat tggu..
Abi pon msok bilik trossssss... Smpi ke London dh kot!!!!
Huh... Wat pnt aku je duk countdown jam 12 tgh mlm td..
Smpi kol 2 pg gaklah stay mlm td..
Klu kutahu..................... (Korg smbung sndrilah ayat aku eh).

Thursday, January 3, 2013

Sekolah Bermula

Sblm tu nk ucp Selamat Tahun Baru 2013 kpd semua.
Smg thn ini hdp kita lbh diberkati & diredhai oleh Allah. Insyaallah.
Rasenye dh lame giler aku xupdate blogkn..
Cam dh nmpk bersawanglah sgt! 
Agk sawang pon xhingin nk duk kt blog aku ni. Hehehe.
Kali ni aku jas nk stori psl anak dara aku nan sorg tula.
Nur Azyan Najla @ Najla ksygn Abi & Ummi!
Cam xcaya je dh nk msok 6 thn anak kami..
Thn dpn dh nk sek ren.. Biar betik??!!!!!
Ish3.. Nmpk sgt umur aku nk semakin meningkat tnp disedari.
Sesi persekolahan Najla.. Xde apepon yg istimewa.
Sbb Najla tu dh ckup istimewa wat Abi & Umminye... Hehehehe.
Najla bersekolah di sekolah yg sama jgk.
Tadika Tunas Bijak Bestari, Rantau Panjang, Klang.
Ade gak yg ty, knp xhtr sekolah pra je..
Erm.. Apsal? Nmpk cam aku xmampu byr yea? Hehehe. Ni nk kna mohon sumbangan nih!
Klu pra tu sng msok kt Rantau Panjang tu, xde mslh aku nk htr ke sana.
Sbb Rantau Panjang tu sgt bsr.. Penduduknye sgtlah ramai! Ramai yg mohon..
So meminjam kata2 sorg kwn yg bernama Cikgu Ema..
"Bagilah kpd mereka2 yg lbh memerlukn..."
Sbb yg aku tau nk mohon kna ikot gajikn..
So wpon gaji aku xbsr mane.. Tp kami mmg xlayak pon klu mohon.
Sbb itulah knp kami xmemohon Najla ke prasekolah tu..
Jdnye smpi thn ini jgklah Najla bertadika di tmpt lama.
Tggl thn ni je kan.. Abi pon kata xpe..
Open Day blgsg pd hari Ahad 30/12/12..
Ramailah parent yg dtg utk dgr taklimat & byr yuran..
Jmp lah jgk kwn sek men lama, Baitty.. Jgk mdftr utk anak 5 thn.
Jgk anak buah aku si Danial tu..
So aku dtg skdr nk byr yuran sbb simpan lama2 duit yg Abi bg tu.. Silap2 aku perabihkn! Hehehe..
 Bg yg nk tau jumlah yurannya aku gtau agk2 yg aku tau jela eh..
Utk 4 thn aku kurg pasti, mgkn sama ngn 6 thn kot. Hehehe..

5 tahun

Yuran thnn+yuran blnn Nov & Jan-RM970
Uniform*-RM30 (boy)/RM40 (girl)/spsg
Beg tadika-RM15 (Wajib)
Yuran bulanan-RM100
Kelas Mengaji Al-Baghdadi*-RM30 (pendaftaran)+RM50 (bulanan)

 *Uniform tpulg nk bli brp byk, kls mengaji tpulg pd parent nk amik ke x.

6 tahun

Yuran thnn+yuran blnn Nov & Jan-RM1190
Yuran bulanan-RM130
Lain2 spt di atas
So Najla kami dftrkan kelas mengaji skali.
Aku agk berminat ngn cara Al-Baghdadi ni..
Mudah2an Najla mudah menerima cara baru ni..
Dgr2nye thn ni teacher nk bwk anak2 rombongan ke Kidzania.. Ya ke???
Cam best aje..
Olhkrn yuran thnn dh caj sume.. So Najla hy dtg tadika bwk bdn saje.
Tiada lg byr duit itu, duit buku, duit inilah, duit amik gmbrlah, rombonganlah dll.
Sgl2 mcm byrn tlh dijelaskn skali dlm yuran thnn.
1st dat sekolah?
Najla dtg spt biase je..
So hrpnye anak Abi & Ummi akn bljr sgguh2..
Smg bjy di dunia & di akhirat..
Amin..

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails