Wednesday, December 29, 2010

2nd Time

Kali ni aku nk cite ksg jer..
Tak penting pon and xksh pon kalau sape2 xnk bace belog aku nih.
Somi aku, lame dh somi aku tingin benor nk dpt bb lg.
Tp sbg umat manusia & sbg hamba Allah aku redha dgn rezeki kurniaanNya.
Aku x kecewa sgt pon walau sampai saat ni lom lekat peknen lg.
Lom rezeki. Aku ngan somi pon x kecewa mane pon.
Somi kate atlis dh ader Najla sorg, dh kire bersyukur!
Tu cite sblm semalam...
Tp today arini...
Sampai saat belog ni aku tulis taip, aku msh lom dtg bulan peot tau!
So nk cite jer, mlm td aku ader wat peknen test 4 d 2nd time la..
Sbb br 2x "kejadian bulanan" itu lwt hadir...
And somi aku sendiri yg belikan test kit tu you... (Part ni aku mmg bangga dgn somi...).
Blk jer keje mlm td somi bg tester tuh, aku trus wat...
Igtkan nk wat mggu dpn..
Kbtln bb sitter anak aku Najla, dia ckp sjk dia jga bb, kalau ader mak2 budak yg peknen, dia akan mabuk, loya2 & mengidam sesuatu. 
Mggu pas dia ader sms aku & ty aku dh uzur lom.
Aku lak lately nih rase xsdp bdn, salu loya...
"Belom, tp dh lewat dkt 2 bln", jwpn aku...
Dia ckp mtk2 aku yg mgndg coz budak2 lain mak2nyer msg2 br bersalin..
4 org mak2 termasuk aku, aku sorg jer br anak sorg.
Yg lain dh dua org anak suma...
Olhkrn dia tb2 mabuk jd dia nk sgt tau saper yg peknen..
Aku lak wat test bkn sbb x sbr sgt pon.
Kbtln sjk akhir2 ni aku tersangat rajin mengemas umh.
Abis 1 umah aku ubah kedudukan brg.
Angkat almari tolak almari.
Alih sane alih cni, panjat sane panjat cni.
Risau lak aku kalau2 ader "isi" aku lak main bedal jer wat bnd berat2!
Tu psl aku tb2 nk cpt tau result....
Waaa... X sbrnyer nk tau result dia...
Agk2 korg??? Hehehehe...
Adkh jwpnnyer...


ATAU...


Jawapan aper yg korg mahukan???
Sekian sajer cite kali ini.
Trm ksh daun keladi.
Lalalala....

Tuesday, December 28, 2010

A Z A M


Tinggal brp ari jer lg nk masuk thn baru.
Asal sebut psl thn baru, korg mst taukan...
Org akn ty, "Dh tercapai ker azam thn ni?".
Tak pon, "Aper azam thn baru?".
Sblm org ty aku ty dlu... So korg cane????
Aku?
Aku lak, mmg suke sgtla azam2 nih.
Byk sgt azam sampai xtau tah mmg tu azam ker atau ckp jer lebeh pdhl x terniat pon nk wat..Hehehe.
Tp nk cite ker aper azam aku???
Hehehe. Xmaula.. MALU!!!!!
Ish korg nih, AKUKAN PEMALU....
Biarla azam aku hy aku & somi saje yg tau...
Hehehe.
Korg lak, aper kngn best yg berlaku thn 2010?
Aku? Aku lg... Nk tau gak ker???
Pd aku, sumalah best, sumalah indah!
Yerla, kalau xbest pon xkn aku nk cite kt cnikan... Hehehe.
Plg best dh tentulah melihat anak membesar dpn mata!!!
Jgk Abi kpd anak yg jgk makin membesar ensem di mataku...
Sgl yg buruk biarla kite suma jadikan teladan & pengajaran.
Yg indah sematkanlah ia di dlm sanubari.. Ewah ayat!!!!
Utk thn 2011 yg akan dtg ni, sama2lah kite berdoa yg terbaik.
Smg Allah melindungi... Amin.
Selamat Tahun Baru 2011!!

Monday, December 27, 2010

Coklat Praline 35 pcs


Aku wat utk sepupu aku, Mamat.
Kwn dia tah kwn tunanag dia yg nk bg kt kwnnye.
Utk dibawak ke Perak...
Majlis pd ari Ahad, 26/12/2010.
Sbnrnyer coklat x mcm dlm gmbr. Aku dh ubah lain.
Tp still sama la. Cuma aku tmbh2 bentuk lain sket.
Bg cantik sket.. (Wpon xla cantik ponnn... Hehehe).
Trm ksh Mat yer...

KFC Time

Jumaat pas, 24/12/2010, mlm..
Abi ajak mkn KFC. Abi suh aku ajak adik aku, Ibin, mak ngan abah g skali.
Abah lak ader undangan kawen, Najla pon ikut atuk ngan nenek.
Aku kua g Klang town berdua jerla ngan Abi.
Saje ronda2 berdua... Tp bkn dating la.
Coz jln2 jap jer. Teman Abi beli CD gane...
Stgh jam pastu mak abah pon sampai bwk anak dara kami skali, si Najla.
Kami mkn kt KFC, Jalan Taiping jer. Selesa & sng!
Fuh, ramainyer org wpon ms tu dh kul 10 lbh...
Abi beli set yg 12 ketul ayam, add on coleslow & kentang..
Tp ayam original dh abisla, kna tggu. Spicy kami xminat!!!
Lama gak duk nunggu ayam x sampai2....
Jom layan gambar eh...

Sempat posing kt tangga... Hehehe.
Adik pilih duk tingkat atas, abah lak nk duk tepi tingkap tgk org lalu lalang dr atas!

Gaye ni Mak Su Ella yg ajar dia. Sampai suda Najla suke wat pose cani!!!!

Desert pilihan Najla. Eskem jer... Mane x dmm!

Tu number tu... Tandanyer ader lg mknn yg xsampai!!! Hehehe...

Sdp ker? Org mintak x bg...

Eh, byknyer pic Najla. Eh suke akula.. Kamera aku...

Abi yg kontrol ensem & adikku yg poyo, Ibin.

Haa.. Last skali baru nmpk penulis belog ini... Ayam sampai jer pastu, x pegang dh kamera... Mkn2 xhengat dunia... Hehehe.

Aku mulai mabuk.....

 Adkh aku.....??????
Aku mabuk... Morning sickness kot... 
Ker afternoon sickness ker x sure...
Brp bln dh ek agk2????
Jom layan cite merapu aku deh...
Semalam aku g Midvalley...
Abi ajak tgk Narnia.
Aku lak request nk tgk 3D. 
Q py la pjg. Show kul 11 pg tp kami msh lg dlm Q. Py la ramai org!
At last dpt gak masuk on time!!!
Sampai xsmpt aku nk beli popcorn ngan air.
Dh masuk tu aku igt iklan xla byk sgt.
Aduh... Iklan saje aku igt dkt 20 minit!!!! Mak aihhh.....
Kalau aku tau leh beli lg mknn tau! Huh!!! Geram ajer.
Bile show mule tu excited la nk pakai spec 3D.
Fuh... Py la best. Gmbr cantek, mmg teruja sgguh lah!!!!!
Najla lak aku suh pakai dia kata skt la, longgar la.. (Tp mmg longgar pon, dh spec org bsrkn...).
Aku tgk Abi bkk pakai bkk pakai spec tuh. 
Aku ty knp, katanyer pening...
Najla lak jap pakai jap bkk, ikut suke dia la sng ckp.
Abi ckp kt Najla, kalau xselesa bkk nnt pakai semula.
Najla pon angguk jer.
Blk pd cite aku lak....
Sejam pas show aku rase x sdp kpla. Pening, loya suma ader!
Patot la pon Abi ckp pening. Aku pon dlm sejam show duk tahan jer. Bertahan!!!
Tp x leh tahan gak...
Mgkn dh aku ni org kampong baru 1st time tgk 3D.
Jd x bese sgt ngan spec 3D. Aduuhhh...
Sejam jer aku cube bertahan.
Pastu aku start bkk spec & terlentok mengadap ke knn..
Aku pejam mata tp kpla still lg pusing.
Aku try tdo tp msh lg mual2 & loya...
Abi pasan aku ngadap tmpt lain, Abi igt aku tdo..
Abi gerak aku & ty, "Umi tdo ker?".
"Takder la, Umi nk muntah la... Xleh pndg skrin show dh...."....
Aduh.. Rase cam lmbtnyer show nk abis...
Kua2 jer aku rase lega sgt!!!!!!!!!!!!!!!!
Tp Abi ckp kt aku..
Rugi ajer tgk 3D. Yerla, dewasa sorg RM19. Najla jer dh RM13...
Aku ckp xperla.. Dis is d 1st n last time kite tgk 3D.
Xsggup aku. Tp yerla, kalau kite xcube mn nk tau bestnyer 3D tuh.
Tp pd aku, MMG X BEST!!!!!
Tu la alkisahnyer aku jd mabuk tb2...
Puas aku tahan nk muntah, sebbek x termuntah dlm wayang!
Kalau x haru!!!!
X kshla org nk kata aku jakun ker, batak ker atau prak skali pon...
Aku xkire.. Pasni xmau dh layan 3D show...
Sempat gak jumpa kwn lamaku si Malin Kundang tu ngan buah atinyer, Abg Kelibat Zafir!
Jd tau dh kan knp aku tb2 mabuk...
So, leh ker aku kategorikan sbg afternoon sickness..
Sbb, ms kejadian tu dkt tgahari dh... Hahahaha!!!!

Tuesday, December 21, 2010

Eeee.. Anak Abi!

Mlm td mase duk lpk2 kt umah ngan Najla & Abi..
Aku sajer usik Najla sambil pgg2 muke dia.
"Najla, Umi x suke la muke Ya. X sama pon ngan muke Umi. Anak Umi muke Melake, Umi nk muke Klang".
Pastu aku ckp lg kt Najla,
"Gi la tukar muke Melake tu..".
Najla jwb per agk2? Hehehe.
Najla jwb, "Umi, esok kite gi kua yer..".
Aku ty blk, "Gi mane?".
"Kite gi Klang la crk muke Klang", jwb Najla.
Aik, nk watpe? Aku ty...
"Umi kan suruh tukar muke Klang, nnt kite beli muke Klang kite tukar muke Ya jd muke Klang yer?".
Hahahahaha!!!!!!!! Aku dh nk guling2 dgr dia jwb.....
Najla Najla. Ader jer idea nk jwb....

Sedarah

Kali ni aku nk cite lain lak.
Sblm ni asek stori psl kwn2 jer.
Sampai lupe nk cite psl idup aku, family aku..
Hehehe.


Hah, kt atas ni la parent aku.
Krn mereka la aku lahir di dunia ini....
Abah ksygku, Haji Mohd Lias, 57.
Emakku Hajah Juminah, 48.
Next, adik beradikku pulak..


Erm, akulah yg pertama sulong!!!!
Nama aku Nor Azura, lahir thn 1982. Nak tau umur, kire sndri. Hehe.
Aku dh kawen tau & dh ader anak sorg pon...


Ni lak adik aku, bwh aku.
Norazlini, 26.
Pon dh ader somi & anak. Hehehe.


Yg ni adik aku yg ke-3.
Mohammad Khairul, 23.
Skrg dia berada di Mesir melanjutkan pelajaran di sana.


Yg bongsu...
Mohammad Muhibin, 20.
Sedang mengabiskan pelajaran di Unisza, Terengganu.
Thn akhir.

Next, 
My family in law.


Pic Allahyarham Mohd Ali & Hajah Ariyah.
Ayah & emak mertuaku.
Al Fatihah utk arwah ayah yg kembali ke rahmatullah pd 17/02/2009.

Nak tau sape adik beradik somiku???
Jom......


Ni Kak Long somi aku...
Anizah, 42.
Gmbr teruja eh kak Long??? Hehehe.



Yg no. 2...
Noor Aizam, 41.


Kak Lang, Anita, 39.
Awet muda you... Hehehe.


Dialah di hati...
Yg no. 4 tentulah somiku!!!!
Azmi, 34.


Adik iparku, anak no. 5!
Zanariah, 30.
Ayu ker gmbr tuh???? Hehehe.


Si bongsu yg ngengade...
Suhaili, 23.
Mak Su ksygn Najla... Single & available!

Adik beradik belah somi 6 org sumanyer.
Gmbr atas ckup x 6 org?????
Tp ader lg sbnrnyer....

Ader lg??? Jom tgok...


Along, Rohana.
Kakak sulong somi.
Eh?
Kemudian kite cite kay!


Angah, Abu Bakar.


Alang, Rohaidah.

Ketiga-tiga mereka pon adlh adik beradik somiku.
Tp mereka adlh adik beradik tiri.
SEAYAH tidak SEIBU.
Arwah ayah bernikah ngan mak mertua aku pas bercerai mati ngan isteri pertama.
Kire somi & adik beradik yg 6 org tu mak kedua la.
Wpon begitu.....
Tidak ader beza adik beradik tiri & sendiri..
Ksh syg sesama mereka ttp sama..
Mak mertua aku ttp anggap mereka sama spt anak sendiri....
Krn itulah aku menganggap mak mertua adlh mak yg plg hebat di dunia!!!!
Menjaga anak2 tiri sama spt anak sendiri....

So...
Dh tau kan sape adik beradik aku..
Ipar duai aku...
Lg 1.. Cer tgok muke anak dara aku, Najla.


Then tgok muke adik beradik somi aku.
No wonder la Najla x ikut muke aku...
Gen Melaka kuat. Hehehe...
Najlaku "MUKE MELAKA"...
Hehehe...

KAMI SEDARAH!!!!!!

Monday, December 20, 2010

Nak cite sket...

Olhkrn idea di kpla otak ni cam kureng..
Jdnyer aku hy nak share cite2 yg agk basi gak lah.
Cite psl smlm, ari minggu yg memenatkan penuh ngan acara.
Pg2 lg aku dh bgn, Abi janji nk bwk aku g Karnival Slgor Ria 2010 di Stadium Malawati, S.Alam.
Najla jer problem, xmau mandi pg, sejuk katanyer.
Gara2 Najla, nk cpt pon jd lambat!
Tp Abi paksa gak mandi so Abi la yg kna mandikan Najla!!! Hehehe.
Mak ngan adik aku pon nk ikut, so g 1 kete la.
Sampai sana dlm kul 9 pg. Kete pon dh byk.
Bekfes skali kt maplay kt Tesco tuh.
Abi awl2 lg mmg dh plan nk parkir kete kt Tesco Extra jer.
Kan dkt, nk ke Pasar Tani ker, Karnival ker, Pameran Perabot ker jln kaki lah! 
Tak reti2????? Bakar la sket lemak2 yg dh sedia tepu tuh!!!!!
Tp kt Karnival Slgor Ria tu xpusing abis pon.
Msg2 dh pnt coz g jln kt Pasar Tani ngan Pameran Perabot dlu...
Anak buah aku Danial, sbuk nk naik Funfair yg smmgnyer xbkk di siang ari.
Meragam la pulak dak tuh....
Pameran Perabot lak mmg la best. Tp hrg brg2 yg ader.....
Mak datinnnn datuuukkk....!!!!!!! Tak sesuaila utk org spt aku nih.
Hehehe..... Sket pon xmampu!!!! Hahaha. Mahal sgt.
Bek la aku crk kt kedai perabot bese. Ngeh3.
Mak ngan adik aderla borong beli brg sket kt Pasar tani.
Abi dptla dia belikan anak daranyer buku & replika kete porshe yg agk cute utk dirinyer sndri.
Aku??? Aku 1 haram aperpon xbeli.. Hehehe.
Blk tu sempat beli jambu tepi jln otw blk umah. 
10 hengget skali beli. Hamik ngko!!!!! Jambu 088, mmg sdp. Yummy!!
Pas htr mak blk umah dlm kul 1.15 ptg, Abi ajak lak g Klang town.
Aku ikut jer la. Abi nk crk brg dia sket.
Lbh kurg sejam gak Abi masuk 1 kedai game tu berurusan.
Dah dpt yg Abi hajati nak trus la blk.
Olhkrn kami ader 1 undangan majlis berkhatan, otw tu aku ngan Abi decide utk trus g jer.
Xyah blk umah dlu salin baju.
Blk umah kang dh duduk2, pnt... Malas lak nk kua semula.
So trus singgah ler. Lgpon umah abg sepupu aku jer.
Tp malu gak. Org yg kua masuk majlis suma berbaju sopan.
Aku jer gamble pakai jean ngan tshirt. Hehehe.
Sejam kt sn kami blk. Sempat gak jenguk kak sepupu sorg lg br pas bsalin.
Sampai umah dlm 3.40 ptg, aku ngan Abi terkejar2..
Knp ek agk2???????????
Kami lom solat Zuhur la......
Pas solat aku terajin lak nk menyapu umah ngan kms umah.
Abi ngan Najla sbuk duk melayan Xbox...
Tah game2 ni kureng sket minat aku...
Tak lama tu Najla nanges & mengamuk..
Ader yg xkna la tu ngan game yg dia main...
Aku suh Abi wat susu & aku pujuk Najla masuk tdo kt bilik... 
Pnt agknyer dia. tu yg suma xkna...
Aku jnj ngan mak pas Asar nk jenguk kak sepupu br blk Mekah.
Tp sbb Najla br jer tdo so xjd la kami kua ikut mak.
Pas asar udahmyer kami 3 beranak terbongkang tdo!!! Hahaha.
Mlm lak pas Isyak abah ajak kami kua mkn... Mkn lg.
Patot la bdn cam dh ala2 tong drum!!!!!
Blk mkn per lg. Lepak umah mak la...
Dlm kul 11 mlm kami pon blk umah...
Tu sajer cite aku ujung mggu...

Friday, December 17, 2010

Cerita Kedai Kopi

Salam ari Jumaat yg mulia, penghulu semua ari..
Arini aku jas nk share cite, ala... Borak2 ksg jer.
Td mase rehat aku g town jap, g crk brg sket.
Otw nk ke town tu aku nmpkla ramainyer org2 laki yg nk ke masjid menunaikan solat Jumaat.
Rase terharu.. Sdp ati aku nih.
Sejuk mata aku memandang wpon aku bkn ibu yg melahirkan dorg! Hehehe.
Saat tu aku terfikir. Mudahnyer org laki nk kumpul pahala.
Istimewanyer kejadian Allah kpd makhluk yg bernama LELAKI.
Tp saat itu jgk aku terfikir, knp msh ader lg kaum lelaki yg mempermudahkan solat Jumaat.
Kdg aku tgk, wkt2 solat Jumaat, msh ader lg isteri2 yg seolah2 xksh kua ke shopping kompleks, kua mkn2 ditemani somi2 dorg pd wkt solat Jumaat!!!!!
Adkh isteri2 dorg xtau yg spttnyer wkt itu somi dorg berada di masjid menjalani suruhanNya???
Camtu gak yg kua dating wkt2 solat Jumaat tuh.
Awek2 dorg tuh xmalu ker?
Algkh sedeynyer..
Tidakkah dorg tau, btpa BESARnyer phla yg Allah beri swktu solat Jumaat?
Sbg LELAKI, xmaukah dorg mengejar bekalan utk ari akhirat?
Aku tingat sorg kwn yg bile ditanya org knp x g solat Jumaat?
Tau aper jwbnyer????
"Semayang Jumaat BUKAN WAJIB pon.. Lgpon kubur asing2. Ko kubur ko, aku jga kubur aku. Knp nk sbuk2 fkr hal orglain?...".
Aku yg dgr ni pon menyirap jer drh...
Dlm ati aku berkata2 gak, "Xper, kubur lain2 eh. Ko tggu nnt pembalasan ko dlm kubur yg ko kata ko jga sndri tuh...".
Astaghfirullah...
Mtk2la dijauhkan sikap2 buruk spt itu kpd kaum keluargaku. InsyaAllah.

Thursday, December 16, 2010

Mari Mengira!!!


Kali ni aku nk cite psl syiling lak.
Mlm kemarin En Somi ajak anak daranyer, Nur Azyan Najla..
Utk kire duit2 syilingnyer yg dh menggunung byk sgt tuh!!
Mari mengira!!! (igtkan mari mengaji ek...).
Dlm byk2 syiling yg ader, 50 sen jer yg Abi xnk tkr..
Syg katenyer!!!!
So hy syiling 10 sen, 20 sen sajer yg Abi kire utk ditukar kpd duit kertas! Hehehe.
Mengira ngan Najla, jwbnyer kna kacau daun la...
Najla mmg tolong, tp tolong nyepah2kan!!!! Ngeh3...
Tp pastu dia kms blk. Mmg rajin anak Abi tuh.
Setelah dikire, dicongak & di count hitung......
Jumlah syiling yg Abi mau tkr adlh....
RM150!!!!!
Tu pon msh ader lg syiling yg konon2nyer Abi ckp syg lak nk tkr...
Pulak.. Nk tkr syiling pon leh syg2 ker??????
4 thn idup bsma, mmg aku tengok Abi suke mengumpul duit kecik.
Wpon dh tkr duit2 kecik dia tu, ttp ader lg...
Bile mau abis daa.....
So, skali ngan duit RM1 yg berlambak tuh..
Aku kire2 aderla RM60...
Abi mtk aku tkr kt kedai mkn yg salu aku htr tuh...
Tp aku lak yg salu sgt luper...
Sampai arini still x tkr2 lg!!!
Hehehe.........
Siapla... Pas tkr nnt aku nk "pau" En Somi. Leh ker?????

Monday, December 13, 2010

Amazing Counters

Setelah lama aku duk mencorat coret kt belog nih..
Baru arini aku rase cam ngengade nk bubuh kiraan utk tetamu yg bkk belog aku nih...
Tu yg jumlah tetamu baru seciput jer. Hehehe.
Hrp2nyer akn btmbh la..
Sesajer bkk ker, terbukak ker..
Atlis menambah ke arah peningkatan jumlah tetamu... Hehehe.
Poyo jer aku nih...
So u allz.. Jom layanzzzz.....

Famili Day Out!

Sabtu, 11 Dis 2010.
Nak cite alkisah ari Sabtu la dulukan.
Olhkrn cuti, puasla aku ngan Abi fkr nk g mn.
Udahnyer aku suggest kt Abi nk g umah salji kt Tmn Pertanian  Botani, Negara.
Sblm ni g tp umah salji under renovation...
Sblm g pg tu kami bekfes la dulukan.
Aku cam bese la...
Wpon awl pg tp ttp xlps ngan Milo Ais kegemaranku... Hehehe.
Dh suda bekfes trus grk ke tmpt asal tujuan..
Masa beli tiket masuk xla pulak ramai org.
Bile dh masuk baru tau...
Sket py ramai umat manusia org Q utk naik bas!!!!!
Aduuhh... Berpeluh2 aku. Najla lg la. Meleleh2 peluh. Sian cyg Umi!
Masa tggu turn nk naik bas.. Eh, tpndgla seseorg...
Seseorg yg bg suggestion kt aku suh dtg tmpt tu la..
Erlina rupenyer. Monyok ajer! Pnt berjalan kot eh..
Berbalik pd cite aku.
Bile dh dpt naik bas, py la bersesak2 cam sardin dlm bas!!!!!
Dah la tu suma yg bermata sepet.
Mak aihh... Riuh sekampong!!!!!!! Pening Sakit pala otak aku!!!
Mcm xjmp bertahun2.. Bercakap cam sebatu jer ngan kwn sebelah...
Abi sian.. Leh sorg Amoi, tah Amoi tah Ahso tah Nyonya..
Baeeekkk py bg bontot blkg bdn kt Abi! Hahaha.
Aku bygla, kalau dia sakit perut dan melepas angin, mmg TEPAT kna muke Abi!!! Muahaha...
Silap2 mau en Abi terbang kua dr bas. Hehehe.
Bas pusing seround, kami trun kt Rumah Sederhana Iklim Bermusim.
Kan Najla aku yg nk sgt masuk.
Almaklom.. Xpnh jmp salji..........
Skali masuk, Q lg. Ramainyer!!!!!
Bile dpt masuk, amboiihhh... Sejuk giler!!!
Limit 3 minit jer masuk. Tp aku br jap dh rase smcm.
Idung ngan tgn cam rase kebas lak....
Sempatla bgmbr...
Tp mn gmbr2nyer???? Okla aku bg tgk kt bwh nih... 
Jom! Layan gmbr aku yg ayu sgt sememeh nih...


^





^





^





^





^





^





^





^





^





^





^





 ^





^

Eh, mane???
Main2la Zura ni tau...
Ok ok la...Nk gak tgk tuh!

Sbnrnyerkan...
TAKDER GAMBAR!!!! Hahaha.
Gmbr aku upload kendianla ek.
Kbtln batery kamera aku kong. Lupe nk caj.
Tu pon sebbek ader empon en Abi tau...
Dptla bgmbr sket2..
Tu xsmpt nk transfer dr enpon Abi tuh..
Nk gna enpon aku??? Jwbnyer xbgmbr la..
Aperla nk diharap pd enpon 3310 aku tuh... (sedey x ayat???).
Kesimpulannya aku sgt puasati la dpt rase sejuk salji wpon sajli olok2.. Hehehe.
Gmbr nnt2 ek...

Ok, NEXT stori!!!

Ahad, 12 Dis 2010.
Arini pon g jenjalan gak.
Aku ajak Abi g Genting tp dia xnk.
Aku kata xyah masuk outdoor, indoor jer.. FOC.
Abi kata alang2 g mst la nk masuk outdoor, tmpt permainan2 yg adventure tuh.
Tp masalahnyer.........
Katanyer bkn aku berani pon main naik permainan yg ader.
Hehehe. G yer2 tp penakot!!!! Hahaha.
Udahnyer adik aku request nk ke Zoo Negara.
Tak pnh bwk anaknyer tu yg tingin....
Aku pon last g mase Najla 6 bln kot...
So pg2 aku dh bgn wat nasik goreng utk mkn kt sane.
Kami g 6 org dgn 2 org kanak2 ribena yg nakal... Najla & Danial!!!!
Sampai sane beli tiket.. Ish2.. Mahal dh ek.
Last 3 yrs aku g br RM15, skrg dh RM20 with MYKad.
Byr ajerla, xbyr cane nk masuk... Ngeh3..
Masuk2 jer per lg!!!
Makan Melantak dulu!!!! Lapor beb..
Tak mkn mn ader tenaga nk jln nnt.. Kan???? (alasan jer... ).
Pdhlnyer... Baru jln jap dh mengah2... Hik3..
Udahnyer nek tram gak... Sdp sket... Xyah pnt2 jln...
Tp kna jln gak la... 
Tu pon pntnyer.. Adooiihhh (nmpk sgt dh sihat gemok melampau!!! jln pon xlarat).
Ptg pas Zuhur kami gerak blk...
Tp kan... Sempat la aku ngan Abi komplen..
"Best lg Zoo Melaka".....
Murah sket.. Binatang pon steady lg...
Ni aku tgk.. Singa pon dh tggu ari jer nmpknyer..
Dh tua bangka bebenor gamaknyer!!!!
Hehehe.....
Paperhal pon okla. Dpt gak abiskan weekend ngan femili..
Ngan kazen...
Abi apon xcht ikutkan gak... Gagahkan diri gak. Sian Abi..
Injured sket.. Gara2 agkt isteri ksygn bebanan berat.. Hahaha.
Terus efek pinggang!!!
Jom layan gmbr sket... 

Bgmbr kt sebelah tmpt kami mkn pg..

 Pakcik drebar siap amikkan gmbr.. Sporting abis!!!!!!

 Kazenku, Saadah. Eee.. Aku suruhnyer bgmbr ngan ular??? Gile meroyan lak aku kang!!!!!

 Najla ngan Pak Su ksygn..

 Inilah singa yg aku kata tu.. Idup segan mati xmau... Tgk muke dia. Cer tgk. Cam gering abislah!!!! Ekeke.. Sian singa ni kna kutuk ngan aku... Im Sowi!!!!

 Si penulis belog ngan bucuk2 ksygnnyer!!!

Dah pnt per lg??? Blk la...
Gmbr lain? Watper byk2..
Bkn korg nk cuci pon kan...
Sempat sggah PUSRAWI doc kasi  injection kt en Abi.. Sian...

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails