Monday, January 31, 2011

Weekend

Smlm kan ari minggu.
So xla byk mane pon aktiviti aku, somi & anak.
Mlm sblm tu kami gi Klang Parade.
Tu pon somi yg ajak. saje tgk2 sale.
Kbtln kwn aku yg sorg tu, Puan Hasniza telah mengapi2kan aku supaya pegi ke sana.
Aku xla excited sgt pon tp somi aku lak beria2 mengajak, so aku pon follow ajer!!!!
Wpon xcht krn pg tuh dh gi klinik, jd dmm dh ok cume kpla jer agk skt lg..
Rupe2nyer somi aku nk belikan aku kasut.
Patotla beria sgt ngajak ke KP... Nk g Al-Ikhsan rupenyer. Erm...
Tp yerla, sedey kemain aku tau.
Dh berkenen saiz lak xder.
Yg xberkenan pon xder gak saiz.
Udahnyer somi kate xder "jereki" Ummi... Uwarghhh.....
Agknyer aku mmg xleh pakai kasutla, kna pakai sandal jer stp mase.
Mgkn juge aku lbh ayu dgn sandal.. Hahaha!!!
Ape ker nsb kaki aku ni pjg sgt. Sampaikan saiz 9 utk pmpn pon xder!
Somi pon siap pilihkan lg utk aku...

Somi minat ni. Tah knp dia suke aku xtau. Cutting nmpk feminin kot...
Lain-lain... Next next!

Somi sgt minat kasut nih. Msuk jer kedai terus dia sua kt aku kasut ni. Brand Adidas tp aku xminat. Aku nk brand Nike. Tp somi tetap minat yg nih....
Yg ni lak..

Yg ni brand Nike. Tp xminat lak kaler dia. Ader yg aku minat tp sedia maklum.. Xder saiz 9 utk aku @ pompuan2 lain yg sesaiz kaki sama spt aku. Huhuhu.
Dh la xyah cite pjg...
Sumanyer xder saiz pon...
Bek aku pakai sandal sudaa.. Asal xberkaki itik...

Dh cite psl mlm minggu... Ahad lak???
Pg2 lg dh bersiap. Cos aku mtk somi htr aku ke Karangkraf..
Eh knp? Aku nk keje jd reporter ker??? Hehehe. Xslhkan???? Ade bakat what!
Dlm kul 9.30 pg ujan suda.
Org ramai gak. almaklum pesta buku sape yg xgiler beb!!!!!!
Aku tuju tmpt novel awl2 lg tau.
Pnt somi nunggu aku yg xsuda2 belek2 novel.. Dia pon jln ke sana ke mari.
Pon aku xsuda2 lg memilih, udahnyer dia ckp nk gi bekfes..
Dpt gak aku jmp penulis novel tau. Mmg best!!!
Aku beli novel xbyk.. 3, 4 ari bace setel la kot. Hehehe. 
Jom tgk novel tuh..

Novel yg aku beli. Total RM97.30. Tp bkn sumanyer milik aku. Hehehe. Hy 5 sajer aku py....

Jgn mkn ati ok!!!!

Meen Zulaikha... Jiwangkan ayat2 dia utk aku? TQ ..

Ups!!! Nama saper tuh??? Knp bkn Zura??? Hehehe. Ni utk kakak ipar ksygn aku..

Smpt gak jmp Pn Hasniza kwn aku tuh.
Di mana2 saje dia ader! Huhuhu.. 
Serba oren lak tu ngan somi & heronyer! Silau mata I tau...
Setel byr & sign autograph.. Aku pon laju jer jln olhkrn En Somi & anak dh lama tggu.
Somi lak ajk jln gi Sunway Pyramid.
Aku xcht sbnrnyer tp demi somi aku gagahkan jua...
Spt bese msh somi msh nk gak crkkan kasut utk aku.
Dan spt bese gak, manala ader saiz utk bininyer nih...
Tak wat aperpon, jas pusing2, mkn KFC...
Plg penting dpt melayan Najla hepi2 bermain...

Suke dia dpt main pdhl dh pnh main pon!!!!!

Setia menanti anak daranyer di tepi "aeroplane" tuh.. Siap agah2 dari luar gitu!!

Landing time!!!

Nk main ni pon jenuh Najla memujuk Abi dia.
Sampai aku lak yg nk menanges dgr Najla merayu2 kt Ummi & Abi dia.
Bkn xnk bwk main, tp dia jak naik buaian ala2 Funfair tuh, mana la Ummi dia brani!!!
Abi dia pon 2x2501!!!! Gayat gak...
Suh Najla naik sorg dia kata dia takot..
Msh terdengar2 lg dia ty pd Abi dia, "Abi nk naik dgn Ya x?".
Mmg sayu jer, nk menanges aku tau!!!!
Sampai2 nsb bkn buaian yg dia nk naik, bnd alah atas tu la yg dia nk... 
Fuuhhh... Lega kami. Hehehe.
Dlm kul 3 ptg kot kami bertolak blk..
Ujan lom benti lg rupenyer kt luar....

2 comments:

  1. wah..ade novels baru..pinjam!:P

    ReplyDelete
  2. hehehe....tggu akk abis bace eh...eleh...yg lame pon xpulg lg tau!!! :)

    ReplyDelete

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails