Wednesday, January 19, 2011

Chicken Chop Najla

Ok x nama menu tuh?
Chicken Chop Najla. Hehehe.
Mlm smlm aku saje jer try wat chicken chop tuh.
Yerla, asek mkn kt kedai jer, nk gak try wat sendiri.
Lbh afdal kan air tgn aku sendiri. Wawawa...
Tp mlm sblm tuh aku dh start perap la ayam tu.
Mlm smlm trus goreng. Sng sket keje. 
Pas dh siap suma aku terus hidang.
Kbtln Abi baru blk futsal, dia pon tergezut la tgk hidangan atas meja.
Amacam korg? Seprais gak kan? Hehehe.
Wpon Abi lom mandi lg, aku ckp mkn dulu la.
Aku nk dia rase mskn aku... Hehehe.
So Abi ckp sdp aku wat.
Ofkos la. Aku wat ikut resipi, jd nyer sdpla..
Sng gak wat, tp kna ader persaan rajin baru leh wat.
Kalau rase mls, erm... Lupakan yg lain! saje...!!!
Olhkrn aku wat sendiri, jd serba serbinya aku wat byk.
Dari kuah black peppernyer, coslownyer maupon kentang gorengnyer!!
Mmg puas & sgt kenyang! Jdnyer muak giler la...
Pas dh mkn terfikir lak...
Pasni xmau la wat lg..
Muak sgt, myb byk sgt kot aku wat.
Kalau kt kedai cam xpuas mkn.
Bile wat sendiri rase cam berlebeh2 lak mkn sampaikan bagai xmau!!!!
Nk tgk x rupe Chicken Chop Najla tuh????

Tgk tuh, betolkan aku ckp sumanyer byk!!!!! Sendiri wat so byk mn nk xder saper nk mrh!!!

Yg ni utk aku ngan Abi.

Yg ni lak utk anak dara aku tu lah... Xder sos & kuah black pepper... Sukatila Syg ooii..

Ok la kan wpon xla cun sgt pon rupenyer... Tp jd la dr xder...
Aku mmg malas nk hias lawa2 ngan sayur2 sgl bagai.
Mklm la aku kan xmkn sayur.
Jd rugi lak nk hias2 lawa2 ngan sayur2 tu, nnt aku xmkn pon!!!!
Kalau korg tingin gak, silakan wat sendiri...
Resipi pon sgt byk di internet. Ok?





2 comments:

  1. zuraa....cam best jek....nak resipi bole tak?????hihihihihi

    ReplyDelete
  2. nt sng2 aku wat post resipi dia erk...hehehe

    ReplyDelete

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails