Friday, January 7, 2011

Kite makan dulu!!!!!

Sbnrnya plan mkn mlm td somi aku yg wat.
Tu pon sbb kwn dia ckp ader 1 tmpt mkn baru yg sdp & best!
Pastu lg kwn somi kata tmpt mkn tu sentiasa full!!!!
Lbh2 lg kalau mlm mggu @ ari cuti.
So mlm td, somi dh ckp awl2.. Katanyer siap2 cpt2, takot tmpt tu tutup.
Aku pon ptg smlm pas layan Tiramisu @TV3..
Lari masuk bilik ayaq air trus mandi & solat.
Lbh kurg kul 8 mlm kami gerak kua.
Somi kata mlm td last kite mkn2 coz pastu nk diet!
Hahaha. Itu adlh azam yg tah yg ke brp kali.
Bak kata kwn aku, As..
"Mlm ni kite mkn, sok diet blk...".
Hbs kalau tiap2 ari mkn, zmn bile nk start dietnyer???? Hahaha.
Berbalik pd cite aku..
Tmpt mkn yg aku mksdkan adlh...
Haa korg. Aku g tmpt spt yg tertera di atas!
Lokasi terbarunyer adlh di Klang Sentral...
Ala, kedai dia dpn skali tepi jln... Kacang jer carik!
Kaler kuning tempat dia, sng carik maa...
Sampai2 jer mmg betol...
Ramai giler org...
Meja suma full, udahnyer kami duk betol2 dpn kaunter pembayaran. Huhuhu.
Mase nk order tu, lama gak aku ngan somi study fikir menu pe nk mkn.
Pyh nau nk menyebutnyer...
Nk tau aku mkn aper????
Jeng jeng jeng....


Inilah dia yg aku order...
Nama dia Nasi Goreng "Kam Heong".
Tp aku ckp betol...
SEDAP GILER!!!!!!
Tp mak datuk.. Py la pedas berdentum..
Yerla, aku kan xmkn pedas, jdnyer...
Meleleh gak la airmataku ini... Huhuhu.
Cik abg syg lak, dia mkn ni haa...


Yg ni pon best!! Tp pedas gak...
Nama dia Nasi "Kong Boh" Ayam..
Jom tgk Najla si bucuk Ummi tu mamam aper?
Hehehe, dia mamam Nasi Ayam Madu kot..
Tp nasik dia, siyes tau...
Mkn tnp lauk pon dh sdp......
Lenkali igt nk ajak somi g lg la... (Abisla rosak diet...).
Korg, jom g...
Nk tau menu per jer yg ader & nk tau lokasi mane...
Klik di bwh ini....
Layankan sendiri..
Menu dia pon byk, mmg best korg...
Tu lah saje cite mkn2 aku kali ini.
Kpd kwn2 aku yg jgk suke mkn...
Esah, As, Saliza, Norly dll...
Jom kite!!!!
Tu pon kalau korg lom pnh g, kalau dh... Kite g skali berkali2 lg!!!!




2 comments:

  1. wahhh...cam syiokkkkk je.....nnti bila aku blk klang, kita g tpt ni mkn2 jommmmm

    ReplyDelete
  2. salam..
    nampak memang sedap
    nasi goreng cina tu..

    ReplyDelete

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails