Wednesday, October 20, 2010

Traumatisme.....


Poyo jer title!
Hahaha.
Aku kan nak cite la sket kan...
Sampai la ni aku x berani gna kad Touch n Go nih.
Knp korg agk2????
Mgknkah ianya berhantu?
Atau mgknkah jurutol2 lelaki di kaunter Touch n Go suke ngorat aku???
Atau mgknkah Touch n Go itu menghantui mimpi dlm tidurku???
Hahaha.
Skali lg aku poyo.....
Ayat x hengat tau!
Sbnrnya...
Satu wkt dulu...(Cam ksh dulu2 lak ek).
Masa ku msh di alam pertunangan..
Thn 2006.
Aku ngan kazen, Uji nak kua g tgk Piala Malaysia.
Masa tu final la.. Giler lg ngan Bambang.
Selangor lwn Perlis.
Masa tu aku berdua jer ngan kazen.
Tng aku masa itu (Skrg somi lah), dia pinjamkan aku kad spt gmbr di atas.
Katanya mengelakkan jam di kaunter tunai.
Dia x mau join aku tgk bola masa tu.
Sampai di tol (akulah yg pandu kete), aku pon 1st time gna kad tu.
Touch py touch tgk balan RM0.00.
Ah sudah!!!
Siren tol pon bunyi.
Nak reverse blkg ader kete.
Dah mulalah aku py gelabah.
Pakai ranggi2 xkn kad xder duit.
Masa tu mmg malu giler arr!!!!
Ngan pakai baju jersi Selangor...
X lama jurutol dtg, dia pon try touch gak, ttp baki RM0.00.
Aku masa tu dh fkr tng aku jer.
Nak dajalkn aku ker.
Kad xder duit nk bg aku gna!!!!!!!
Hangin jer masa tuh.
Tpksalah jurutol pnjm kad org blkg & aku byr pd org blkg cash.
Pastu tol2 seterusnya aku xnk dah pakai kad tuh.
Kat stadium kwn2 lain suma dh tggu.
3 org jer pompuan, yg lg 10 org lelaki.
Hahahah.
Nak dijadikan cite, pas plwnn tu..
Selang seminggu aku kua date ngan tng aku.
Aku pulang blk kad Touch n Go dia.
Aku ckp kt dia kad dia xder duit.
Dia kata mn ader. Dia br jer gna.
Ader balan lg lbh kurg RM20.00.
X puasati py psl, dia masuk lrg Touch n Go.
"Teeettt"...
Eh, lps lak. Mmg betol ader duit dlm tu.
Sjk dr tu lah smpai skrg aku xberani dh gna Touch n Go lg.
Wpon aku tau kad tu somi br topup.
Aku rela gna cash!
Tahla, aku pon xtau knp masa kejadian tu tb2 kad tu xder duit.
Musykil sampai arini.
Jurutol try pon xleh.
Sejak itulah bermulanya ksh aku yg trauma dgn kad Touch n Go.....
Lawak sehhh...

Bile igt blk kejadian tu, aku ngan Uji mst gelak giler2!!!!!
Hahaha.
Per py nsb daa...

No comments:

Post a Comment

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails