Tuesday, February 15, 2011

Syukur Alhamdulillah

Sbnrnya dh lama nk wat entri ni tp cam xnyempat2 lak.
Ditambah lak ngan skt kpla ni yg rajin sgguh dtg... Huh!
Sblm tu...
Syukur Alhamdulillah. Trm ksh pdMu Ya Allah..
Adik aku, Mohammad Khairul dh pon selamat sampai di bumi Malaysia.
Wpon lom lama dia brda di bumi Mesir, tp kerinduan itu ttp ader!
Erul selamat sampai di UPM Serdang lbh kurg kul 9 mlm, ari Sabtu, 13 Feb.
Menaiki Singapore Airlines dr Jeddah & turun di Singapore.
Dr Singapore suma pelajar dibawa menaiki bas ekspress & bas akan menurunkan pelajar di setiap R&R (Yerla, bkn suma org KL. Ader org JB, Seremban, Melaka dll).
Last stesen tentulah utk org KL, stop di UPM Serdang.
Abah aku pon dgn memandu Exora makcik aku, gi amik Erul beramai2. 
Hehehe. Msg2 nk ikut termasukla makcik aku & anaknyer!
Sampai sesat2 abah crk UPM tuh. Sian abah!
Tp aku frust gak xdpt sambut adik krn aku brda di Jasin Melaka.
Ader kenduri kawen sepupu kpd somiku kan....
Tak pe la, yg pntg aku tau adik aku slmt sampai.
Aku lak hy berkesempatan berjumpa ngan adik ari Senin...
Mcm2 cite la aku kongsikan ngan dia.
Termasuklah otw dlm flight flight bermasalah. Mslh enjin.
Adik ckp enjin sblh dimasuki pasir, tibe2 flight berpusing & enjin mati.
Kbtln mase tu peramugari br agih2 mknn separuh penerbangan & suma mknn jatuh terbalik!
Termasuk penumpang2 yg di dlm flight, ader yg jatuh terhantuk, terpelanting krn mase tu suma x seat belt!
Kejadian yg tb2 jer berlaku! peramugari pon siap ader yg jatuh!
Wpon mcm tu, peramugari msh lg mtk penumpang suma bertenang wpon dia sendiri muke dh cuak.
Dah msg2 dlm tu nages2, menjerit ketakutan..
Oksigen lak automatik turun & msg2 kna sedut oksigen krn tiada udara di dlm flight.
Dh xleh bernafas!!!
Dlm keadaan kelam kabut tu pilot ader ckp nk wat emergency landing di Abu Dhabi.
Adik ckp landing pon dgn begitu pyh skali krn mslh enjin yg berfungsi sblh saje.
Sampai di airport Abu Dhabi, sgl bantuan kecemasan dtg termasuklah ambulan....
Adik ckp dh mcm melancong lak dia.
Dr Mesir ke Jeddah, Jeddah ke Abu Dhabi, Abu Dhabi ke Singapore, baru sampai Malaysia. Hehehe.
Adik ckp lg, itulah pglmn yg plg dia xleh lupa, mmg trauma sgt.
Berada di atas dlm jgka mase yg lama tnp enjin kpl trbg berfungsi.
Mase kejadian dia hy igt mati saje & dia terfikir yg xkn sempat jmp keluarga di Malaysia..
Sedihnyer. Huhuhu.
Lom lg bab dia kna tahan ngan perusuh kt Mesir.
Katanya dia blk beli brg kt bndr, blk naik teksi.
Pemandu teksi lak masuk kwsn yg perusuh berkumpul.
Adik kata dia kna tahan, parang diletek kt leher. Mase tu dia dh nanges dh mtk simpati.
Dia igt adik aku ngan kwnnya tu org2 Hosni Mubarak.
Siap dia mtk pasport adik aku & idupkan lighter nk bkr.. 
Adik aku siap merayu supaya dilepaskan & akhirnya lps jgk....
Adik aku ckp mmg pengalaman sgguh dia kt Mesir, rase x slmt lg dh duk sane.
Papepon syukurlah xder aper yg berlaku kt dia...
Alhamdulillah...

2 comments:

  1. Suspen sungguh pengalaman adik Zura tu ya. Syukur selamat juga akhirnya. Semoga dia terus tabah...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah alang... dia pon ckp mmg trauma sgt...

    ReplyDelete

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails