Wednesday, February 6, 2013

Jenjalan Langkawi Part II

Ok, kali ni nk cite sambungan drp cite Jenjalan Langkawi Part I .
Bgn je tdo pd pg 20 Feb 2013, ari Ahad..
Kami sume bersiap awallah..
Sbb dh jnj ngn Pn. Esah nk kua awl.. Wpon bdn msh lg pnt.
Sbbnye pd kami, kalau takat g sane jas nk tdo2, lepak2.. 
Bek duk umh je kan xyah g holiday. 
Seawal 8 pg kami dh kua, Esah & keluarganye dh tggu kt bwh dlm kete.
Sbb anak2nye bgn awl.. Snglah nk siapkn dorg awl2..
Misi 1st skali mst lah nk crk mamam pg.
Esah ngn keluarga dia trn awl, so sorg dh bekfes awl2.
Crk merata xtau nk mkn kt mane..
Msg2 lak kata xde kedai yg berkenan kt mata.. Hehehe.
Udhnye kami crk kt area Pantai Cenang...
Dr 1 kedai ke 1 kedai... Sume pon xjd.. Cam xberselera.
Msg2 lak byk cekadak itu xnk ini xnk.. Hahaha.
Tmsoklah aku!!!!!!!
Pas park kete tepi jln, jln py jln...
Ewah2.. Msg2 lak berlagak!!!!
Cam tekak Mat saleh lak yeee...
Kami msok bekfes dlm McD. Hahahaha....
Py la jauh pusing2.. McD gak pilihan kami.. No hal lah..
Yg pntg msg2 setuju.. Ye x????
Pas bekfes kami tros msok Underwater World..
Alah.. Jln kaki aje, xjauh mane pon ngn McD tuuu..
Abi la yg amik kete bwk msok park kt parking lot Underwater World tuu..
Pas urusan beli tiket dilakukn oleh para bapa2...
Kami pon msoklah...
So ape yg bestnye????
Tah, aku rse bese je kot.. Sbb dh pnh msok Aquaria KLCC 3x kan.
So cam rse xla excited sgt..
Ade lbhnye kt Underwaterworld, ade gak kurgnye kt Aquaria..
Begitulah sebaliknye...
Jom layan gmbr jap... Hehehehe...


Sementara tggu kaunter Underwaterworld bkk, smpt budak2 ni main kt luar lari2.. Suke bnr Najla main ngn Aleesya. Aleesya pon duk sbuk crk kakak Najla klu dia hilang dr pndgn mata..

Dlm tu ade ikan... Tp tang akuarium cani.. Aku rase Aquaria the best!!

Family Esah..

Haa ade penguin.. Kt Aquaria xde tau...

Ade burung2...

Ni tmpt ape tah aku lupe.. Esah kata mase dia msok tmpt ni sblm ni dia lari. Sbb binatang tu kua dan nk kjr dia. Hehehe.

Sblm blk aku smpt amik gmbr Abi. Bkn pe, sbg bukti kami berada di tmpt ni. Hahaha.





 
Drp Underwater World, kami grk lak ke Makam Mahsuri.
Sampai sane tgk ramainyeeee org..
So bpk2 beli tiket ngn Q yg pjg, mak2 duduk relek2. Hehehe.
Msok dlm tu xde apela yg istimewa.
Amik2 gmbr kt umh Mahsuri tu.
Kt Telaga Mahsuri tu..
Plg pntg kt makam dialah kan...
Last aku g dlu cam lain je aku tgk makamnye..
Rupe2 mmg dh diubahsuai..
Batu nisan lame ditukar & disimpan di dalam muzium yg ade jgk di sane.
Dpt gak aku amik bbrpa kpg gmbr...


Telaga Mahsuri. Takde lak aku wat ape2 hajat hehehe..

Makam Mahsuri

Pintu msok nk ke rumah Mahsuri tu..

Yg comel2 ni dh tentulah aku & Abi. Hehehe..


Gmbr kt umah Mahsuri tu ade, tp cam xbrp cun lah.
Sbb ramai sgt yg nk bgmbr kt area umh tu luar & dlm..
So byk gangguan wjh2 yg xdiingini... Hehehe.
Ape kami wat slps blk dr Underwater World & Makam Mahsuri???
Kite tggu entri yg seterusnye ye.. Hehehe....


No comments:

Post a Comment

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails