Tuesday, February 5, 2013

Jenjalan Langkawi Part I

Bismillah....
Ini bkn cite baru ok. Cite lame tp xlah lame sgt ponnn..
Actually jln2 kali ni ditaja dibooking oleh sorg drp BFF aku m'gunakn kad kredit aku.
Sbb kesuntukn mase & ditmbh ngn rse stress...
Duk asek "Waiting Room " aje, so aku serahkn keje2 booking kpd dia.
Seingat aku tiket Air asia tu dibooking pd bln Feb 2012 kottt. Lamekn???
Dan slps sthn berlalu, akhirnye...
Pd 19 Januari 2012, aku sampai jgk ke Langkawi..
Tak igt kali ke brp, mgkn ke-4, mgkn ke-5..
Plan asal kami akn g 3 klrga, tp disebabkn slh sorg BFF ade hal yg xdpt dielakkn..
So tinggallah aku & family Siti Aisah a.k.a Esah je yg g...
Rse agk sedih gaklah family Hasniza xdpt join. Huhu.
Kami trbg dr LCCT kol 6.30 ptg & sampai dlm kol 7.15 malam.
Pjlnn g ok, xde mslh. Cuaca pon ok tenang saje di atas sane.
Sampai LIA (Langkawi Int. Airport), kete sewa dh sdia menanti..
Keje2 booking kete cik abg aku a.k.a Abi yg setelkn.
Dgn deposit yg di-bank in RM50, sampai je sane Abi byr hbs sume RM160 utk 2 ari.
Deposit akn dipulgkn mase kete dipulgkn semula. Hehehee...


Kami sewa Toyota Vios je, RM80 sehari. Okla. Tak mhl sgtkn???

Olhkrn somi BFF aku, Firdaus a.k.a Matol tau jln2 kt sane, so dialah yg drive menuju ke hotel.
Hotel terletak kt Kuah, nama dia Hotel Azio.
So far aku puas atilah duk kt hotel tu 2 malam.
Bab2 hotel ni lak BFF aku yg setelkn & somi dia yg byrkn hbs sblm btlk ke sane lg.
Utk 1 bilik, 2 mlm byrn adlh sbyk RM190+extra stgh hari RM50=RM240.


Inilah tmpt kami menginap. Selesa!

Sementara Esah setelkn urusan cek in, Abilah kna jga Maisarah. Anak Esah yg no. 2. Comelkn? Sape comel? Dh tentulah dua2kn. Hehehe. Ayah Maisarah sibuk agkt brg2 & jga yg no. 1, Aleesya.

Ini BFF aku, Esah. Kami nk cek in mse ni. Bilik 110 & 111.

Amik extra stgh ari tu bkn pe, sbb mase nk blk tu flight mlm, so xkn nk tercongok kt airport awl2 ngn xmandi pe sume.
Aku xpela, mmg bau harum je kalau xmandi pon.
Tp yg lenlain???  Hahahahaaha.....
 Sampai je hotel baring2 jap, pas 15 minit kami kua blk.
Bkn pe, msg2 dh kelaparan.. Haruslah g mkn kan...
Kami g mkn kt Kuah jgk.
Knn2 nk rse la lauk2 kt sane kot de seafood yg fresh...
Tp bile mkn.. Erm, bese je kottt & xdelah sdp sgt. Huhu.
Pilihan kami mse mkn mlm.. Dh tentulah nasik berlauk...
 Anak esah agk meragam mlm tu, myb pnt sgt kot.
Wpon camtu, kami msh leh mkn ngn lahap berselera skali!
Blk dr mkn kami pusing2 kt Pantai Cenang. Hahaha.
Ape yg ade mlm2 tu?
Ish, sonok.. Sbb dpt tgk Mat Saleh & Minah2 Saleh bersantai. Hahaha.
Pas pusing2 kami blk semula ke hotel. 
Olhkrn anak2 Esah tu agk meragam, jd dia tros blk ke bilik.
Abi lak ajk jln2 kt sekitar hotel. Jln kaki je pon.
Sambil2 mbkr kalori2 yg ade. Hahaha.
Yg bestnye Hotel Azio tu, dkt ngn sume tmpt2 soping.
Mlm tu kami jln2 ke uptown.. Xde beli pepon.
Jas jln2 amik angin. Mata dh ngantok, tp smgt bjln tu msh kuat!
Najla siap ckp dh pnt, bile nk blk. Hehehe. Sian dia.
 Smpt gak Abi tapau air sejuk, air kotak ngn snek sket utk bwk msok bilik.
Sampai bilik Abi layan tv, Najla dh ngantok sgt tros tdo.
Aku lak, pas solat.. Baring ats katil tros.. Zzzzz...
Sok pg kami dh jnj nk kua seawal 8 pg..
So kite jmp di entri seterusnye ok..


No comments:

Post a Comment

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails