Wednesday, June 23, 2010

Karnival Hari Keluarga

Salam suma. Serasa dh lama banget aku x update blog eh.
Penyakit malas dtg suma pon x jd. Ehehehe.
Kali ni aku nk stori psl Family Day kg aku anjuran JKKK KG Bt 3 Klang, Sel.
Karnival start 12 Jun-13 Jun 2010.
Aku awl2 lg dh plan ngan kazen utk amik 1 tapak niaga kt surau tmpt majlis blgsg.
Sbnrnya aku sj2 jer nk try niaga.
Kazen lak ktwa aku ajk niaga.
Aku pon fkr nk jual aper eh?
Aku bkn ader pglmn niaga.
Aku nk amik tapak pon coz FOC. Tu yg cam rugi x amik.
Udahnya kazen aku Uji tu suh mak dia wat kuih muih & aku nk tau jual aper????

Hehehe. Ni la yg aku jual!!!!!
Coklat yg kt atas ni aku wat utk sample ajer.
So aku x la wat byk pon.
Tp, coklat ni la yg plg cpt abis!!!
Cam pisang goreng.
Selain tu aku tlg jualkan kuah rojak makcik aku & aku jual rojak buah skali.
Olhkrn rajinkan (pasan jer), aku aderla wat dadih utk dijual.
Okla. Sonok gak niaga rupanya.
Wpon aku ngan Uji hy nk main2 ajer.
Kuih muih yg mak Uji wat? Mmm, abis laku. Stok sket ajer, yg nk beli ramai! Hahaha.
Tpksala makcik aku wat lg kuih2 kt umah & Uji goreng kt gerai.

 
Muka2 kt atas ni x bole bla ar..
Yg niaga dua org, yg lain numpang sekaki!
Rugi ajer. Suma nk minum free! Hahaha.
Gerai kt atas ni gerai sblh aku milik Along & Wawa.
1st day ujan so kurengla sket.
Ahad pns, ramai la yg carik air batu!!!


Inilah aku!
Gerai aku & Uji. Tp sorg lg sepupu aku ader gak tlg2 coz kuih2 mak dia pon ltk skali kt gerai aku ngan Uji.
Ader gaya peniaga x? Hahaha. Rojak buah aku MB Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim sempat rasa masa dia dtg jenguk gerai2 penduduk kg yg amik bhgn. Sempat gak aku borak2 jap ngan MB. Wah best!!!
Gerai aku dpn skali coz mak aku AJK surau, tmpt pon spesel. Hahaha.

Uji sibuk goreng kuih2. Ramai yg tggu turn nk dptkn kuih Uji nih.
Sian dia kelam kabut.
Udahnya separuh Uji suh mak dia goreng siap2 kt umah. Wakaka.

 
Yg ni ari Ahad, masa MB baru jer sampai & bersalaman ngan org kg.
Diiringi oleh AJK2 kg.
Pns sgt, aku tgk bsh kuyup baju MB kite nih!
Newey, MB mmg cool.
Hop dpt jmp di lain thn yer MB!
Pglmn yg sgt bhrga..
Mencuba utk berniaga wpon hy acah2 ajer! Hehehe.












No comments:

Post a Comment

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails