Monday, June 7, 2010

Off to Bangi

Arini 07hb Jun, ari Senin tau, aku cuti.
Abah mtk aku htr adik, Khairul g KUIS, Bangi utk kursus bahasa, persediaan sblm ke Mesir.
Aku g ngan adik aku yg bongsu, Ibin & aku angkut skali anak dara aku yg makin pandai melaram, si tecik Najla. Tak ketinggalan gak anak buah aku yg salu jg mangsa gigitan Mak Long, Danial. Mak la jd mangsa, kna jga 2 org cucu yg 24 jam asek nk kelahi ajer!
Aku amik mak dlm kul 7.30pg tp rupa2nya mak ngan adik2 xsiap lg. Aku pkir aku yg lmbt, huh!!! Udah2nya gerak dr umah mak lbh kurg kul 8.20pg.
Aku msuk NKVE & memndu dgn berhemah! Hahahaha. Poyokan!
Tu lah dia aku, bl drive mnjg tekan jer minyak, tau2 meter dh lbh 110km/j.
Aku xkshnya laju, tp klu kna speed trap nyah, saper nk byr?? Hah, jwb Abi! Hehehe.
So knala aku memandu ikut had yg ditetapkn. Aku fkr aku ni bkn org kaya. Hehehe. Saman kang sape nk byr. Biarlah somiku sorg jer yg kna byr. Ha, tu sbb dia yg bwk, dialah byr!
Klu aku kna kang xkn dia nk byr! Huhuhu. Baru bln Mac aritu somi byr 4 speed trap. Korg tau brp duit?? Hehehe. Xbyk pon...........
Cuma RM900 ajer..... Per lg, byrla En Huby eh.
Oleh itu, td aku memandu dgn melihat meter shj. Asal leka jer tau2 dkt 130... Slow blk 110. Ssh tol la memandu ikut had ni. Hehehe. Xsenang ati. Kui3.
Smpi KUIS lbh kurg kul 9.00pg (cpt gak smpi eh). Adik g register pastu g bekfes! Lpr woo xmkn pg lg. Dlm kul 10.30pg adik g taklimat aku ngan mak kua jap g Bdr Baru Bangi crk brg. Sebbek xsesat. Tu pon sbb dh salu g. Hehehe. Kopak gak wpon bli brg sket ajer.
Dh suda bli brg blk semula ke KUIS. Tggu lm tol adik hbs taklimat. Kul 11.30 kot br g cek in hostel. Fuh, byk tol brg adik.
Almaklum, sebulan nk bertapa.
Ha, kt bwh ni pic anak aku yg smpt aku amik. Hehehe. Pic aku xder, saper yg nk amikkn pon!
Tp kan, ms tgk student2 g & blk kuliah, cam syahdu lak ati aku ni.
Terkenang lak ms zmn2 aku bljr dlu. Erm, rindunya ngan zmn kolej!!!
Rasa lain jer tgk student2 lalu lalang ngan bj kurung, kebaya.. Yg lelaki berkemeja. Indahnya kngn dlu! Tp dlu bljr main2. Hehehe.
Sentap tol ati ni. Best agknya klu dpt g kulih cam dulu2 ek. Hahaha. Ngarut jer aku nih!

Jadikla wpon Najla xmau pndg kmra. Baju kurung tau. Ummi jer slumberland pki jean ajer. Hehehe.

Erm, Najla nk gak adik dia bgmbr sm....
Si Danial ni smpi ngs2 nk mandi kt waterfall blkg tuh. Hehehe.
Dlm kul 12 ktorg kua jap ke kedai berhampiran utk lunch. Htr adik semula ke hostel & ktorg trus blk ke Klang semula! Btol2 panas cuaca eh.
Akhirnya selamat gak smpi umah kul 2.15ptg.
Alhamdulillah.

1 comment:

  1. Salam ziarah petang
    moga hari ini kita
    semua gembira..
    جزاك اللهُ خيراً‎

    ReplyDelete

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails