Wednesday, December 9, 2009

Pengalaman Mengajar!

Aku nk cite lak pglmn pertama aku pgg steering kete. Hehehe. 
Sume org pon ader pglmn cam aku ni kan? 
Aku mule bwk kete ms umur 16 thn, form 4. Ms tu aku bwk kete mak aku. 
Kete Kancil jer. Ms tu mak g haji. So ader chance la aku!!!! Wawawa...

1st time org yg ngajar aku tu abg sepupu aku gak, nm dia Sahar. 
Ms tu Sahar pon xkawen lg, bujang lg. Skrg dh anak 3 yea.. 
Ms tu ptg blk skolah. Aku ckp kt Abg Sahar ajarlah aku driving. 
Abg Sahar ckp ok. Dia bwk jap, trus suh aku lak bwk. 
Fuh ms tu tktnyer!!!! Dh la xpnh bwk lg. 
Tp mgkn aku ni trg ati kot. Hahaha! Ptma kali drive dh leh bwk dh. 
Punyalah laju smpai ader org kg tegur, btol ker Zura bwk kete tu??? Hehehe. 
Dr saat tu lah aku suke curik2 bwk kete. Salu ms mak xder la. Huhuhu. 
Mule2 ader gak enjin mati2. Yela, br nk bljr imbgkn clutch ngn myk.

Lesen memandu aku dpt ms umur 18 thn, ms tu thn 2000. 
Aku amek lesen ms aku study kt Kuantan. 
Aku ngn kwn aku Melly sm2 bljr & test driving kt sn. Tp tu la.. Ms bljr driving aku ngn Melly xsm. Coz ms kuliah aku ngn dia xsm. Aku kursus Akaun, Melly Bisnes. 
Yg tkg ajr ngn amek aku tu nmnyer Abg Mie. Eee... 
Tu yg nk cite tu. Miang sguh Abg Mie tu. Smpai naik tkt aku. 
Ajk aku kawenla pela. Melly la salu jd org tgh. 
Abg Mie psn kem slm la.. Xksh lg, siap slm syg lg! Geli mak!!!!!
Melly smpai bosan mlayan Abg Mie tu, suka sgt nk ty2 psl aku. 
Ms test aku lulus skali jer! Lega sgt. Abg Mie siap janji nk blikn aku cincin belah rotan. 
Eee, naik ngeri aku. Mentang2 dia ader kdai emas...

Pas hbs test sume aku dh xnk tau lg cite psl Abg Mie tu.. 
Dh kawen tp gatal!!!!! Tiap ptg kt kolej aku ilang. 
Sume org ty aku g mn, tp aku wat xtau ajer. Roomate aku jer tau. 
Smpai ader yg bengang aku asek kua jer tiap ptg. Kol xagkt.. Hehehe.

Pas dpt lesen, aku n da geng trus wat plan g picnic. 
Ha, ni lah kngn plg best slama aku study. 
We all sewa kereta 3 bijik. Aku, Melly ngn Asmahanim jd driver. 
Cuak gak. Picnic ktorg ms tu g Air Terjun Panching! Mmg best. Adventure gak jln g sn.. 
Dh la lesen br. Tp dek krn aku ni sempoi, aku redah jela. 
Smpai mlm ktorg lenjan kete tu pusing2 town, Teluk Cempedak pon roger! 
Ape der hal, sume pompuan, 12 org sumer. 
Blk kolej lewat dr kul 11 mlm, ape lg kna sound la ngn pak guard. 
Tp dia bek ati. Dia suh park kete kt tmn perumahan blkg kolej, umh dak2 laki. 
Ms tu segan yg amat. Siap mtk izin ngn dak2 yg ktorg xknl... 
Sebbek dorg bg tumpang park kete. Ee, bl igt blk... 
Nkl gak ktorg nie. Tp indah bl dikenang!

Soknyer sblm pulg kete tu, ktorg lenjan lah kete tu smpai ptg. 
Jenjalan kt town. Ader sorg kwn laki aku tegur. 
Nm dia Syafarin @ aku pgil Parin jer. 
Bl dia dpt tau jer aku bwk kete sume pompuan dlm kete, dia mrh aku. 
Dia ckp "hang p picnic sume pompuan?" Aku iyekan jela. 
Pastu dia ckp "hang tau x bhya.. Kalo ada paper sapa nk tlg hang pa suma? Berani2 sgt". 
Ms tu aku diam jela. Aku balas "syg gak hang kt aku no". 
Skrg dh xdgr dh cite dak Parin tu...

Kt bwh ni la jns2 kete yg aku pnh bwk ms awl2 dpt lesen... 
Tp gmbr hy hiasan semata2. Aku bkn pemiklik kete sbnr. Hehehe.

Ha.. Ni bkn kete bpk aku, tp jns model yg sm. Honda Accord. 
Kete Auto ptma aku bwk. Syok gak bwk auto eh.

Model Iswara ni la yg aku bwk ms g picnic ngn kwn2. 
Manual. Kete sewa. Bwk ms br jer dpt lesen.

Ha, kete Kancil kete ptma ms aku bljr driving ngn kazen. 
Ni pon gear manual.

Diam xdiam, dkt 10 thn gak aku ader lesen. Dh byk tmpt aku g. 
Plg jauh aku drive g Bkt Kayu Hitam, Kedah. Trus masuk Penang. 
Ms tu bwk kete abah g amek kazen study kt Alor Setar. 
Dh kawen ni, jln jauh biasa huby yg drive. 
Dia xsmpai ati nk suh aku drive. Hehehe.

No comments:

Post a Comment

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails