Wednesday, January 27, 2010

Oh my Olympus!!!!


PART 1
Hehehe.
Aku nk cite sket nih.
Ms aku g Sabah mggu pas.
2nd day @ Pulau Manukan.
Tetibe jer kamera digital ksygku rosak!
Alamak.
Cane nk amek gmbr nih.
Xleh on lg dh.
Myb masuk air kot coz Abi amek gambar batu karang dlm air.
Dh tentulah bleh.
Nm pon kamera kalis air. Olympus 850 SW Shock+Waterproof.
Tp yela.
Mgkn dh tamat hayatnyer.
Sebbek hp Abi ader, leh wat amek gmbr!
Yg sedihnyer, kamera tu hadiah dari Abi utk aku.
Sempena hari lahir aku yg ke 26 tahun.
Abi yg pilihkan utk aku.
Kaler biru lg, kaler peberet aku.
Dibeli bln April thn 2008.
Ms tu kamera yg aku py tuh kire model yg the latest la ms tuh.
Baru jer kua model tuh.
Harga ms tu RM1099.
Arghhh... Sayangnyer!!!!!!!
Adik nk htr repair. Cina kedai ckp myb masuk air krn kamera pnh jatuh.
So ader retak mn2 utk air masuk.
Repair jer dlm RM400~500.
Mak aih... Bek xpyh!!!!!
Aku fkr pasni dh xpat amek gmbr2 lg.
Aku ni mmg hobi kot.
Suker amek gmbr. Xkire gmbr per pon sumer aku suker!
Abi pon phm kot minat wife dia yg sorg nih.
Tp bl fkr2. Xpela. Pasni gna hp Abi lah amek gmbr2.
Hp Abi canggih ket. Hehehe.
Tp...
Ptg td ms aku ngah layan "Na O Mei"..
Tb2 Abi ty..
"Ummi nk beli kamera ker?".
Aku muskil gak. Aku jwbla..
"Xderla, lgpon mn ader bajet. Xper klu Ummi nk amek gmbr Ummi pnjmla hp Abi".
Abi balas..
"Klu Ummi nk beli kamera nnt Abi bg duit. Terpulanglah Ummi nk beli kamera ker x, Abi bg duit jer... Atau Ummi nk beli baju ker per ikut Ummi lah".
Ish, biar btol. Dlm ati dh berbunga riang! Syg gak somi aku kt aku.
Ni lah untungnyer jd isteri mithali! Yer ker? Hahaha!
Aper yg somi bg itulah yg aku amek.
Namun nk mintak2 xderla. Bkn "Nor Azura" lah tuh.
Bkn per, aku xnk bebankan somi.
Somi pon tau yg bini dia ni bkn jenis mtk itu ini.
Hahaha... (Puji diri sendiri lak. Yela org len xmau pujikan...)
Abi gtau aku, dia ader gak kua sorg2 survey2 kamera utk bini dia yg gila mempotrait nih!
Tp dia nk aku beli sendiri.
Tp aku xtau lg nk beli kamera ker x..
Ker nk gi soping????? Hahaha. Soping time!!!!!
Walau caner pon. Sedih gak lah kngkn kamera lama tuh. Lum pon 2 thn...
Pon msh cantik lg. Aku jga tau.
Uwarghhhh......!!!!!
PART 2
Msh lg hal camera.
Hehehe.
Aku dh dpt camera baru!!!!
And yg plg best..
Abi yg blikan!!!! Yahooo!!!!
So, duit yg Abi bg tu Abi suh bli brg2 aku...
TQ Syg....
Ptt la 2,3 ari pas ms krj Abi ader kol.
Ty bl nk beli camera.
Aku ckp tgk nnt2.
Tp Abi ckp xpyh bli dululah...
Ms aku blk krj, smpai jer umah..
Trus Abi suh aku amik plastik yg dia ltk kt blkg almari...
Oh... Camera rupernyer!!!!!
Brand Samsung. Ok what. Gmbr clear...
Aku happy giler!!!!!
Akhirnyer, aku dpt camera br.
So dptlah aku jlnkn xtvt aku spt biase...
Take pic as usual
Lalalala......


2 comments:

  1. bgusnya abi najla ni...sgt memahami..untung ummi..hihi...

    ReplyDelete
  2. ala mek...angin tgh phm...kdg tu wat xphm gak...hehehe...

    ReplyDelete

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails