Saturday, April 9, 2011

My L.O.V.E

Adooihh..
Sblm aku wat entri nih.. Berpeloh2 gak lah aku!!
Sbb aper??? Sbb nk dok memikiorkan hal yg dolu2 tuh!
Kita bako jer.. Bako!!!!!!!!!
Otak aku pon dh xleh nk pikior byk sgt.. Almaklom.. Dh senja.. Hahaha.
Aderla kwn2 aku nih, suh aku cite ksh cinta aku yg dolu2.. 
Aduh.. Dh start berpeloh blk aku nih!!!
Even kwn baik aku sendiri pon xtau ksh cinta aku..
Konon2 nk simpan sbg rahsia sendiri.. Tp rasenya dh org ty..
Aku no hal jer nk share cite..
 Hehehe. Poyo jer kan??!!!!
Kshnya begini................................
Di suatu wkt yg dingin di bln yg mulia.. Hahaha..
Nmpk sgt intro tipu!!!!!! Wakakaka....!!!!!
Dh dh aku cite lah nih. Sbuk suma nk tau sgt... Glemer lak aku!
Alkisahnya, mase umur aku 22 thn..
Dh tentulah mase tu aku single mingle lom berpunya...
Wpon ramai gak la yg minat tp aku xlayan.. (Muke cam aku pon ader org nk ek.. Lom muke cun cam Lisa Surihani lg!).
Aku ni kan low profile. Ader pkwe pon syp2 jer xcite kt sape..
Sampai kwn sendiri pon xtau.. Siankan???
Bkn nk rahsia, tp aku malu lak nk cite hal cinta kt org, kalau org ty xperla aku jwb. kalaus aje2.. Tak cam poyo tuh?????
Eh melalut lak. Nsb korg la kali ni bace entri aku yg pjg lebar nih.. Nk sgt taukan...
Mase umur 22 thn, aku ader jmp sorg mamat ni kt surau.
Knp kt surau??? yerla, mase tu bln Ramadan.
Aku lak Alhamdulillah mase tu rjn g solat terawih.
Rasenya tiap2 ari aku jmp sorg mamat berkulit cerah tuh.
1 mlm tu, abis terawih, dia tegur sepupu aku.. Sepupu aku pon pelik..
Sblm ni mamat tuh mane nk tegur2 org!
Mamat tuh duk cite psl bpk aku..
Knp bpk aku??? Sbb malam tu bpk aku yg jd imam terawih mlm tuh.
Mlm tu lak bpk aku mase jd imam ader terberhenti seketika.. Cam ader gangguan.
Rupe2nyer bpk aku kna sengat tebuan, duk menahan skt tu yg terstop jap mase bace surah..
Aku lak mase tu xderla tegur2 mamat tu pon..
Sampai umah aku xpuasati.. Berani mamat tu gelak2kan bpk aku yea..
Aku pon terus sms sedara aku, mtk no tpon mamat tuh.
Aku mmg tau sedara aku tu dh lama kwn ngan mamat tuh.
Dpt jer no tpon dia, aku trus sms mamat tu mlm tu jgk!!!
Aku ckp sdpnya mulut cite2 psl bpk org yer..
Agknya dia pon pelik sape sms dia.... Hahaha.
Bile aku ckp aku anak pak imam yg dia gelak2kan tuh.. Dia pon xcaya!!!
Korg tau sbb aper??? Sbb aku kan minah ayu & baik.. Tak pnh ckp2 pon ngan mamat tuh.
Bile aku ckp aku yg sms, mau dia x terkejut!!!!!
Sbnrnya sjk mlm tu aku dh xder fkr pon nk kwn lebih2.. Coz yg aku tau mamt tu dh ader yg py..
Sng ckp dh ader "tunang".. So perlu ker aku nk kt dia???
Tp sjk mlm tu sampai sok arinya.. Makin rajin lak mamat tu sms aku.
Aku lak makin risau, naya aku kalu tunang dia tau..
Dh lama tu aku pon ngan mule xmalu bertanya.. 
Tak mrh ker buah ati asek tpon aku jer..
Tau dia ckp aper??? Dia ckp mane ader tunang.. Awek pon xder..
Sblm ni abg sepupu aku pon pnh ckp dia lom bertunang, tp makcik2 satu kg ngan aku suma ckp dia dh bertunang.. 
Jd mane 1 yg aku nk pcya???
Bile ty ngan mamat tu, barulah tau.. Mmg mamat tu lom ader tunang & x pnh bertunang pon..
Betolla yg abg sepupu aku ckp tuh.. (Sbb abg sepupu aku dari dulu lg sbuk suh aku usha mamat tuh!).
Aku ty mane dtg cite dia dh tunang..
Owh.. Rupenya mmg dia yg cite kt makcik2, kt org kg aku.. Dia dh bertunang.
Sbbnya ramai sgt yg ty bile nk kawen.. 
Dh tu ader yg nk jodohkan ngan org tu lah org ni lah..
Maklomla.. Mamat tu glemer tau kt kg aku. Tak caya??
Ty la ngan org2 kt kg aku knl x mamat tuh???
Wpon dia org mendatang.. Tp dia mmg terkenal!!! Hahaha.
Sbb aper tau?? Sbb mamat tu rajin rewang2 kt umah org kawen.. 
Dh tu rajin tlg makcik2 kt kg..
Pulak tu rajin ke suarau & masjid berjemaah.. 
Mau makcik2 kt kg aku x berkenan kt mamat tuh????
Hahahaha...
Dan slps itu.. Kami jd rapat..
1st date kami.. Aku igt lg tarikh tu..
21 Okt 2004.. Kire jd la mase tuh!!! Hahaha.
Bln pose tuh.. Mamat tu rajin sgt nk ngantar aku ke JPN Massalam..
Blk siap singgah bazar Ramadan kt Stadium Shah Alam..
Mase tu cam xcaya gak.. Betol ker aku kua date ngan org "fofular" nih????
Kalau org kg nmpk mati aku.. Dikatanya aku perampas tunang org lak kang!
Setahun kami kwn.. Terus bertunang..
Aku ni mmg jns xsuke cite2 kt org.. Dh ader pakwe pon aku ckp jer kt org lom ader..
Org pon asek ty aku bile nk kawen.. Aku jwb jela xsape yg nk..
Eh, leh pulak pakcik yg salu dtg workskop bpk aku nk crkkan jodoh lak..
Sampaikan ader sorg pakcik tu jmp bpk aku..
Igtkan nape.. Rupenya nk masuk minang aku!!
Dh sudah!!! Jenuhla bpk aku jelaskan yg aku mase tu dh berpunya & nk bertunang dh..
Pakcik tu siap dh suh anknya sediakan duit hantaran, dia trus nk pinang aku!!!
Siap ckp kt bpk aku, anaknya dh sediakan hntrn RM10k..
Tggal tggu pihak bpk aku jer trma ke x..
Aduuh.. Mcm tu skali..
Sampai skrg kdg pakcik tu usik aku..
Kalau aku kawen ngan anaknya, dktla umah kite.
Nk jenguk cucu pon dkt.. Sng..
Tp.. Dh bkn aku jodoh anaknya...
Anak pakcik tu pon dh kawen & dh ader anak..
Tp sbnrnya, aku knl mamat tu mase umur aku 18 thn lg..
Salu gak aku nmpk dia g kenduri2 naik motor RXZ nya tuh..
Byk kali gak la aku terserempak ngan mamat tuh..
Tp mase tuh aku pon dh ader BF.. So xderla fkrkan orglain..
Rupe2nya mamat yg aku salu jmp tu lah jodoh aku..
Mmg xsgk sgguh!
Pdhl salu sgt jmp kt mjls2 org kawen.. Tp xpnh bertegur pon..
Jln selisih bahu jer pon xpnh terusik rase.. Kihkihkih..
Mamat tu rupenya milik aku.. Hahaha...
Korg puasati x ngan cite aku???
Jodoh aku ditentukan pd bln Ramadan yg mulia..
Alhamdulillah.. Mamat tu adlh jodoh yg terbaik utkku!!!
Mamat tu adlh..
Azmi Bin Mohd Ali..
Kini teman hidupku!!!!!!





2 comments:

  1. tq coz tunaikn permintaan k.ct eekkkk... best gak cite2 ko ni zura, kire leh wat novel bersiri nih.... he3
    tp k.ct kan pernah t'serempak ngan korang mase mkn kat kedai kg ku, musti ko t'kezut beruk kan masa tu, tu la dating dkt sgt ngan workshop, kantoi ler..... he3 kim slm emi okiesss...

    ReplyDelete
  2. mase akk jmp kt retoran kg ku tu...kire dh berani dh kua dpn public...hehehe...tp mmg lawakla kng mse mule2 knl dulu...hehehe...

    ReplyDelete

** WeLcOmE tO My BlOg Ya!!! **

Trm ksh kpd yg sudi menjengah blog aku ini. Hanya blog biase, tiada yg istimewa! Blog ini hanya sekadar tmpt aku menulis, tmpt aku merapu. Jgk tmpt tmn2 terakrabku bertandang. Bkn utk diwar2kan kpd sspe atau mempromosikan ape2. TIDAK PERLU utk sume org tahu akn kewujudan blog ini jgk. So. Kpd yg TERsinggah & TERbace tu trm ksh jgk krn sudi menjengah. Yg tak sudi tu silalah duduk diam2 atau keluar saje drp blog ini, krn TIADA sspe yg MEMAKSA anda dtg ke blog ini. Jika kite boleh berkawan itu lebih baik. Salam perkenalan. Hrp maklum. SARANGHEO!
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails